Kardiyoyla kilo verdikten sonra

Merhaba benim bir sorum vardı arkadaşlar 19 yaşındayım boyum 1.80 ve 77 kiloyum. Vücudumda aşırı derecede yağlanma var. Ben 5 gün önce kardiyoya ve diyete başladım. Günde 6-7 öğün yemek yiyen ben ekmeği, tatlıyı, şekeri tamamen kestim ve interval kardiyoya başladım. Her sabah 30 dakikalık kardiyonun ve yemeği kısmamın sonucu bu 5 günde 2 kilo verdim, göbeğim ve göğsümde hatrı sayılır küçülmeler oldu. Asıl merak ettiğim konu şu ki; kardiyoyla ilgili çok şey okudum ve kas kaybına yol açtığını gördüm. Örneğin yakılan 10 kilonun yarısı yağ yarısı kas olabiliyormuş. Peki ben kardiyoya 1 ay devam edip kilo versem ve sonrasında ağırlık çalışıp kaslarımı geri kazanma gibi bir şansım var mı? Cevaplarsanız çok memnun olurum.

Ağırlık çalışmalısın başlangıçta vücut ağırlığın ile yaptığın direnç antrenmanları yeterli olabilir sonrasında ağırlık gerekli. Kilon fazla değil boyuna göre beslenmeni iyi yap antrenman iyi performans göster zamanla vücut toparlar bu arada bi kaç kilo verebilirsin yavaş ayda 1 kilo gibi. Bulk falan erken daha başlangıçtasın yağ oranın yüksek yağda yakarsın kasta yaparsın. Sadece kardiyo ile kas kaybın olabilir kardiyo yap ama önceliğin ağırlık antrenmanı olsun.

Ağırlık çalışmalısın başlangıçta vücut ağırlığın ile yaptığın direnç antrenmanları yeterli olabilir sonrasında ağırlık gerekli. Kilon fazla değil boyuna göre beslenmeni iyi yap antrenman iyi performans göster zamanla vücut toparlar bu arada bi kaç kilo verebilirsin yavaş ayda 1 kilo gibi. Bulk falan erken daha başlangıçtasın yağ oranın yüksek yağda yakarsın kasta yaparsın. Sadece kardiyo ile kas kaybın olabilir kardiyo yap ama önceliğin ağırlık antrenmanı olsun.

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Şuan elimde maalesef sadece koşu bandı var yani ağırlık çalışabileceğim bi imkanım yok.. Bir şey daha soracağım; koşu bandında koşarken 50 kere setlere yayarak kol çevirme hareketi yapıyorum, sabah kahvaltısında 2 haşlanmış yumurta, ara ve ana öğünde haşlanmış tavuk göğsü tüketiyorum. Kardiyodan sonra da 5 şınav 5 mekik ve 1 dakika plank yapıyorum. Bu şekilde kardiyoda kaybettiğim kası toparlamış olur muyum sizce?

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Şuan elimde maalesef sadece koşu bandı var yani ağırlık çalışabileceğim bi imkanım yok.. Bir şey daha soracağım; koşu bandında koşarken 50 kere setlere yayarak kol çevirme hareketi yapıyorum, sabah kahvaltısında 2 haşlanmış yumurta, ara ve ana öğünde haşlanmış tavuk göğsü tüketiyorum. Kardiyodan sonra da 5 şınav 5 mekik ve 1 dakika plank yapıyorum. Bu şekilde kardiyoda kaybettiğim kası toparlamış olur muyum sizce?

İlla ağırlık gerekmiyor vücut ağırlığı ile de çalışabilirsin hatta direnç bandı al onla çalış 10-15 TL bir şey bulursun internet hepsiburada delta marka var ben onu aldım yüksek dirençli olanı memnunum daha önce başka marka almıştım sürekli kopup durdu sonunda çöp oldu.
Kas olmadan iyi bir görünüme ulaşamazsın. Kardiyo ile anca tartı seni memnun eder aynaya baktığında pek değişen bir şey olmaz. Yine koşmayı seriyorsan yap ama öyle düşük tempo koşmadan bahsetmiyorum yüksek tempo yoksa yürüyeceğine git evde temizlik yap ,yemek yap daha fazla efor harcarsın direnç antrenmanlarına daha fazla önem vererek devam etmelisin. İnternette bir çok hareket evde ortamında yapabilirsin illa alete gerek yok. Kütle için spor salonu şart ama fit bir vücut evde yapabilirsin. İlk başlarda çalışmak bu şekilde zor gelebilir ama zamanla performans artar emekleyeceksin, sonra adım atacaksın, yürüyeceksin ve koşacaksın bir anda olmaz zorlarsan başarırsın küçük düşünme pes etme devam et 6 ay sonra zaten daha önce yapsaydım dersin.

Kardiyo ile kas gidecek diye bir şey yok ama kilo veriyorsan kalori açığı ile haliyle vücut bakacak neyden versem acaba diyecek beslenme bakacak sonra kaslara bakacak kuvvet gerek yok koşuyorum diyecek o zaman kasları yakalım yağlar benim için daha önemli diyecek kıtlıt olursa kullanırım. Sen kaslarını zorlarsan kas yıpranacak vücutta diyecek güçlenmen lazım yağ yakalım kas lazım bana.

Son düzenleme:
Back
Yukarı