Karete Kondisyon Ve Güç Sınırlaması

Merhabalar Arkadaşlar Herkeze.........:)

1996 Doğumluyum Ve 2004 senesinde Karete sporuna başlamıştım. Türkiye derecelerim var 3-4 tane Ve 2009 yılında Küçük kaza geçirerek 2 Kolumuda birden Kırdım üstelik ikiside çift kırık birden Olmuştu. Herneyse geçtiğimiz aralık ayında tekrar başladım ama çok eksiğim vardı. Hemde bu arada Vucut geliştirmeye merak salmıstım ve 126 kilodan 82 kiloya kadar düşmüştüm. Motivasyonum Öyle arttıki Bu spor sayesinde Kareteye tekrardan başladım İnşallah dahada giderim.

Asıl sorum şu arkadaşlar Hem karete yapıp, hemde Vucut geliştirme yaparsam tekniklerimde ağırlık olurmu yada ne gibi faydası Olur merak ediyorum ? :)
Veya ne kadar çalısmam lazım ?
Hangi bölgelere ağırlık vermem lazım ?

Yardımcı olursanız çok sevinirim :))
Herkeze Teşekkürler Şimdiden......................

bende 5 sene karate yapmıştım başlığı görünce atladım direk :D

kardeşim ben şuan fitness+taekwondo yapıyorum hız konusunda bi eksiğim olmadı hatta kondisyonum arttı ama bacakları açarken biraz zorlanıyorum ya

DoĞrudur kardesm bende İlk gİttİĞİm İdmanda aĞlatmislardi benİde :d :d

valla dedİĞİn gİbİ banada kondİsyon artisi olursa yenİlmez olurum :d

zaten salonda en saĞlam adamim :d

hangi karate sistemi ?!...

vuruşlu karate ise bunun "güç tipleme çalışmaları" oldukca farkldır..

point , semi contact karate ise daha farklı ...

-amaç müsabıklığa devam mı ?!...
-reel fit olma mı ?1...
-reel dövüşmek mi ?!...

bunların hepsi bayağı farklı şeyler ve hiçbirine de "vg- tipindeki antrenmanlar "fayda sağlamaz...kondüsyon çalışmaları son derecede faklıdır...:)

Kas kütleni bir süre artırıp daha sonra kondisyon çalışmalarıyla kendini daha iyi seviyeye taşıyabilirsin.Ama ideal vücut tipin neyse onun üstüne çokçok bişey ekleme.Bruce Lee misali :D

Back
Yukarı