Kas kalitesi?

kas kalitesi, kuru kas kütlesi ile doğru, kası örten yağ ve su miktarı ile ters orantılı bir niteliktir.

Kas Kalitesi = p * (Kuru Kas Kutlesi / Kasi orten yag ve su), p burada kisiye bagli sabit katsayi. OSS yeni gectigine gore, genc arkadaslarimiz hemen konu ile ilgili bir soru hazirlayip cozebilirler. :)

Schwarzxxl'in demek istedigini soyle aciklayabiliriz. Diyelim ki ikiz kardeslerimiz var. Ikisi de 100 kilo bulk doneminde. Birinin yag orani %25, digerinin %15. Bu durumda yag orani dusuk kardesin kuru kas kutlesi daha fazla demektir (diger degiskenler sabit olsun diye ornekleri ikiz yaptim), haliyle bu kardesin kas kalitesi daha fazla oluyor. Ikisi de yag oranlarini %10'a dusurseler kuru kas kutlesi fazla olan kardes daha az kilo kaybedecek ve digerinden ayni yag oraninda daha yapili duracaktir.

kuruluk kadar sertlikle de ilgilidir.

kuruluk kadar sertlikle de ilgilidir.
Sertlik biraz da genetikle ilgili sanırım. Biceps kısmım triceps kısmına göre bariz şekilde daya yağsız iken triceps kaya gibi fakat bicepsler eh işte denebilir sadece.

şimdi ben hacimsiz ama kaliteli miyim:D
Sertlik biraz da genetikle ilgili sanırım. Biceps kısmım triceps kısmına göre bariz şekilde daya yağsız iken triceps kaya gibi fakat bicepsler eh işte denebilir sadece.
bicepssi çalışmanlada alakalı olabilir mi?

mesela ben 74 kiloyum.benle aynı boy ve kiloda olan çoğu insana göre yapısız gözüküyorum dışardan.fakat üstümüzü çıkarıp yanyana geldiğimizde o insanlar benden zayıf ve çelimsiz duruyor.bilmem anlatabildim mi?:)

Derinin inceliği ile alakalı... Derin ne kadar inceyse o kadar iyi görünürsün. Bazıları doğuştan , bazıları ise sağlam dietlerle buna ulaşır.

Back
Yukarı