Kasein ve Whey Sindirimi

6 yıl aradan sonra tekrar sizlerleyim bodyforumtr halkı. Zamanınızı fazla almayıp hemen konuya geçiyorum izninizle.

Yaptığım birkaç araştırmalar sonrasında kasein ve whey proteinlerinin sindirilmesinin çok zor olduğu ve vücutta kaldığını okudum. İnsanlarda bebeklikten sonra bulunan proteini sindiren bir enzimin ileriki dönemlerde yok olduğunu okudum.

"Kazein: Sütte bulunan bir proteindir. İnsanlarda bebeklik döneminde bu proteini sindiren lap enzimi bulunur ama ileriki dönemlerde bu enzimi üreten gen kapatılır." (vikipedi alıntı)

Kafam çok karışmış durumda. Süt ve süt ürünlerinin gerçeği insanlardan saklanıyor mu? Sadece etlerden elde edilen protein mi faydalı? Bu konu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlarımızı konuya davet ediyorum. Teşekkürler.

Kazein hakkında doğru fikirdesiniz. Hayvan sütü insan için üretilen bir besin değil. İşkembesi olan canlılar için üretildiği için bizim sindirim sistemimizde sindirimi 8-10 saat sürüyor. Fakat bu faydasız olduğu anlamına gelmez. Sadece geç sindirilir. Bu yüzde süt ve süt ürünlerinin akşam tüketilmesi önerilir. Sabah uyandığınızda ancak sindilirdiği için güne yeni başlarken enerji ve tokluk verir. Ayrıca bir seferde yarım litreden fazla süt içmek zararlıdır. Sütte calsiyum bulunur ve fazla tüketildiğinde vücut tarafından emilmeden böbreklere aktarılır. Çok uzun süre bunu yapmak böbrek taşına sebep olur.

Back
Yukarı