Kaslarda aşırı sertlik

Arkadaşlar hepinize merhaba. 36 yaşımdayım, boy 164 cm, kilo 61. Yaklaşık 10 yaşımda başladı spor hayatım ve yıllarca güreş yaptım, belli dönemlerde de vücut geliştirme sporuyla ilgilendim. Sorunumla ilgili gerek forumda gerekse internetten baya bir araştırma yaptım fakat maalesef bir sonuca ulaşamadım. Arkadaşlar benim kaslarım çok sert yani şu kas tonusu denilen olay sanırım. Örneğin kolum normalde 34 cm ve biceps çalışmasından sonra ölçtüğümde en fazla yarım santim fark oluyor. Tabi bu da doğal olarak özellikle kol çalışma kondisyonumu çok etkiliyor. Gün içerisinde kollarım,omuzlarım,sırtım ve bacaklarım hep sert.Normal hayatta belki gurur verici bir durum ama iş antrenmana gelince değişiyor. Diğer üyelerde antrenman öncesi ile antrenman sonrası arasında çap olarak dağlar kadar fark varken ben antrenman esnasında gerilmeyi belkide en fazla yaşayan sporculardan olmama rağmen çap değişikliği olmaksızın derim yırtılacakmışcasına yaşıyorum ve tahminim bu durum yeterli beslenme, iyi çalışma ve dinlenmeye rağmen gelişmemi çok yavaşlatıyor. Salondaki çoğu üye "Hocam sen zaten çok iyisin" modunda ancak yaptığım antrenmanlara rağmen ne çektiğimi bir ben biliyorum.
İkinci sorunum ise arka kol kaslarımla ilgili. Örneğin 80 kg'lık ağırlıkla dips yapıyorum ve son setten sonra arka kol kaslarım üst bölgede toplanıp şişeceğine resmen dirseklerimin üzerinde toplanıyor. Dirseğimin hemen üzerinden başlıyor ve sanki tavuk budu gibi dirseğimin hemen üstünü dışa doğru yaklaşık 1 cm genişletiyor. Yani resmen arka kolumun büyük bir kısmı dirseğimin üzerine doğru akıyor. Herhangi bir acı vs. kesinlikle yok. Salon sahibine gösterdim (hoca demiyorum özellikle) genetiktir hocam sıkıntı yok, seninki de böyle deyip geçiştirdi.
whey ve creatin kullanıyorum ve 10 gündür de arjinin, glukosamine condroitin msm, glutamin ve bcaa kullanıyorum.Günde 3000 sağlıklı kalori tüketiyorum ve 3lt su içiyorum. Arjinin belki sorunuma çare olur diye düşündüm ama yine aynı durumdayım. Farkındayım biraz uzun oldu ama bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

Son düzenleme:
Back
Yukarı