kedim ve kusması

aslında benim kedim değil
abimin sevgilisinin polonyaya egitim için gitmesi sonucuyla
bi aydır bizde kalıo...
9 aylık dişi bi siyam
aileden biri gibi oldu bugun abimin sevgilisi
polonyadan geldi normalde hersey iyiydi gerçek evine geri
dönecekti ama
bu sabah onu kumuna mamasını kusarken gördüm içim acıdı felaket bişey
kusmanın ne kadar kötü bi duygu oldugunu hepimiz biliriz
onun içinde kötü olmalı tabiki
tanıdıgımız bi veterinerle konuştum
mamasını kusmasının bi sorun teskil etmediğini mama kabını
kaldırmamızı önerdi
şuanda çok bitkin sürekli uyku halinde hal böyle olunca biraz dinlenip yarın
gerçek evine göndermek istedik
ama içim acıo açıkcası...
tüm dertlerime,sevinçlerime ortak olmuş bi kardes olarak görüoreum onu
hayvan korkusu olan anneme bile kendisini sevdirmeyi bilmiş
tatlı bi oyuncuydu o
kedi, besleyen birileri varsa sormak isterim genede
kediniz mama kusarsa ne tür seyler yapıosunuz
hayvan beslemiş olanlar bilir bi dosttan ötedirler
o beni anlıodu önemli bi sorun olmasını
istemiorum kendi kedim olmamasına ragmen
önerileriniz nedir?
okumak isterim?

birgun biri bana forumda boyle bir soru cevaplayacagimi soyleseler hic inanmazdim sanirim.

kediler tuylerini yalarken yutarlar ve belli donemlerde bunu kusarak cikarirlar.ama sizin ki yinede farkli birsey de olabilir,belki ev ozlemi gibi,siz yine de en iyisi durum daha kotu olmadan bir veterinere bavurun.

Topiğin adı dertleşme oldugundan
konu açmamın bi sorun teşkil edecegini düşünmedim
çünkü zaten kedi besleyenlerin var oldugunu düşündüm
bahsettiğiniz sorun olmadıgını biliorum çünkü direk mamasını kustu
çok asırı yemiş oldugunu düşünüoruz ama tabiki bir daha kuasarsa veterinere basvurcaz cunku
sürekl bir kusma yok vet.ler 3-4 kez kusmayı anormal sayıyo... ya da renklerine göre...
badem direk mamasını çıkardı ne yazık ki
ama sorun düzelmezse yolu veterinerne gözüktü...
umarım kendini toplar ve
buna gerek kalmaz tesekkürler yorum için;)

Son düzenleme:
özel ders verdiğim birisinin annesi 10 tane kedi besliyordu evde... o sık sık yaşıyordu bu durumları...yani,sandıgın kadar büüyk bir olay değil bu...o bana kedileri gerçekten kedi mamalarını cok sevdigini ve dozajını tutturamayıp fazla kaçırdıgını söylemişti...bu yüzden kusma geregi duyuyorlarmış...ha birde, mama değişikliği fln da midelerine etki ediyormuş, o da bir kusma sebebiymiş...normalde kendini otla falan iyileştiriyor bazıları..ama her kedi yapmıyor herhalde...kedin bu kadar kustugu için mide özsuyunda azalma olmuştur...belli bir süreligine daha hafif ve az yaglı şeyler verirsen hayvana daha iyi olur...toparlanmasının o kadar uzun süreli olacagını sanmam...şahsen haftada 2 kez 10 tane kedinin arasında olunca kediler hakkında birkaç şey ögreniyorsun ister istemez:D...

D.Wolf bende bugun tam 3 kedisi ve 1 köpeği olan bir arkadasımın evindeydim
ona ugrama ihtiyacı hissettim bu kusma olayı hakkında
kedilerle köpeği dostlugu muhtesem bişey
tabiki bakımları korkutucu
beraber buyumelerinden dolayı gercekten kardes gibiler
oda fazla takmamamı söyledi normal oldugunu sürekli mama verilmesinin bi sonucu oldugunu
ama genede veterinerlede konussamda içim rahat etmemişti
şimdi daha sakinim
asırı mama tüketiminin sonucu buyuk bi olasılıkla dediğin gibi
insanın canından bi parca gibi oluolar ve en küçük sorunları bile üzüo seni ...
böyle birsey bu...
tesekkürler:)

karamsar olmak ıstemem ama arkadasımın kedısı bırıncı gun kusma ıkıncı gun oldü malesef

Ben kussaydım bizim evde kimse telaşlanmaz ve ilgilenmezdi. Vallahi bir an için sizin evde kedi olasım geldi. İstanbul'da komşumuzun kedileri vardı. Saydam'ın dediği gibi tüylerini yuttukları için kustuğunu söylemişti ev sahibesi.

sorun çözüldü nerdeyse badem iileşio şükür ki
abimde eve geldiğinde de tüy yumagı olayından olbilecegini söylemişti ama
b anda agzından su çıkardı beraberinde iki parca örgü ipi çıktı
sonra acık cekmeceden o ipi kemirdiğini aldım ben zaten
dün geceden bu yana baya topladı onu rahatsız eden seylerde gidince
hepinize çok tesekkürler
kedisi olanlar ortalıkta sakın iplik bırakmasınlar
sonra yuttuklarında böyle kötü oluolar :(

Geçmiş Olsun,kimodedim..

Vay be,Mamalar dozajları,mama değişikliği,hafif ve az yağlı yiyecekler:)
Biz kendimizde bile bu kadar incelemeyiz herhalde,diğer gün geçer falan deriz şahsen ben öyle düşünürüm,ilaç falan kullanmam..

Sokak kedilerini düşünüyorumda,Allah Korusun onların direk kanser olmaları lazım,Şaka bir yana bende kedileri severim ve besledimde ama beslediğim kedi ne yazıkki dişiydi ve sürekli hamile kalıyordu oda bize patlıyordu,kendisi yetmiyormuş gibi yavrularınıda getiriyordu,en sonunda evden postaladık ve kurtulduk,bu saatten sonra besleyememde çünkü evde 2 tane muhabbet kuşu var yani her an katliam yaşanabilir....

bademi demin gercek evine yolladık
kafesini görünce gidecegini anlamış olmalı ki 5dakka boyunca ordan oraya koşturup kaçtı
giderken arada sırada miyuvvv diyen tatlı bi kediciğin sokagın sonuna kadar miyavlama seslerini duymak kötü birşeydi
josef sokak kedileri zaten herseye alışkın ne biliyim işte
çıtkırıldım değiller hasta olurlarsa kendileri iyileşiolar
ama cins daha dogrusu cinsten öte ev kedileri baya savunmasız
oluo bu tür konulara
castor kedimizin gercek sahibesine şu kedi otu(çimi) olayını ilettim zaten
dün nette arastırırken onuda öğrenmiş oldum cünkü
beni mutlu eden bademin suanda çok saglıklı olması
esk formuna kavuştu masallahı var
herkese çok tesekkürler:)

kimodedim, sokak kedilerinin sağlam bir bünyelerin olması da zor şartlarda yaşamak zorunda oldukları içindir. İlk doğduklarında senin bademden hiçbir farklı yok. Senin panteri sal dışarı, 1 hafta hayatını sürdürsün, bak o zaman taş gibi bir bünyeyle eve dönüyor mu, dönmüyor mu.Erdal Demirkıran'ın kitabında yazan bir bilgiyi de paylaşmak istiyorum: Dünyada en fazla uyuyan hayvan ev kedisi: 12-16 saat civarı. En az uyuyan hayvan ise yaban kedisi: 1-3 saat.

salvadoreye sonuna kadar katılıyorum.Senelerce bi kedi besledim arkadasımdı resmen. Müstakbel kedimin ismi Biber :D gecen sene annem kansere yakalandı, karacigerindede bir tümör çıktı bunun hayvan tüyünden olabilcegini sölediler ve biberi bahcede beslemeye basladım. Bunu takiben evde devamlı hastalanan kedi sokaga cıkınca canavar gibi oldu...

evet ortam çok etkilio salvadore_xp insanlardan bi farkları yok aslında
sokakta yasayan insanlar var evde yasayan insanlar var ahahah
komik oldu ev insanı,sokak insanı gibi...
yani demek istediğim koşullar koşullar... en geç bi hafta içinde yavru bi siyamımız olcak adını nora koymaya karar verdim...
bahadır konuyla ilgili değil ama annenin durumu nasıl? umarım iyidir...kedi tüyünün zararlı oldugunu duymuştum çogu kez... ama gönül ferman dinlemio umrumda değil:)

kimodedim öncelikle ilgin için teşekkür ederim. Annemin durumu su an gercekten iyi. Doktorlar tövbe haşa büyük konustular. Allahtan baska kimse bilemiyo kimin ne kadar yaşayacagını. Doktorlar 3 ay demişti fakat annem 1 seneye yakındır cok iyi. Tümörler yok denecek kadar küçülmüş. Bu durum bizi çok mutlu etti. Derdi veren allah dermanınıda veriyo. Kedi tüyü zararlı fakat kedilerimize yaptırdığımız aşılardan biri bu tehlikenin önüne geçiyo yani kedi tüyünün tümör yapmasını engelliyo. Endişelencek bişi yok yani. Ben mecbur olduğum için kapı dışarı ettim biberi..

Kediler ve köpeklerde kusma çok sık yaşanan bir durumdur.Özellikle kedilerdeki kusma yuttukları tüyleri çıkarma amaçlıdır ayrıca kedi ve köpekler bazı sevdikleri besinleri yedikten sonra tekrar çıkarır ve bir daha yerler.Birde işin ruhsal yönü var ; Köpeklerde daha baskın olmak üzere bu tür evcil hayvanlar yaşadıkları değişiklik,sıkıntı ve stress (ev değişimi,sahibinden ayrı kalma,azarlanma,fiziksel şiddet...) ile birlikte tepkisel olarak kusma ,kabının dışına çiş ve kaka yapma gibi davranışlar sergileyebilirler.

bahadırrr,Bu habere inan çok sevindim. İnşallah annen daha da iyi olur ve artık doktorlar ömür biçmezler.

Benim annem kedilere çok tepkili. Aslında kedilere değil de tüm hayvanlara tepkili. Ne kadar şirin ve sevimli olması pek bir anlam ifade etmiyor. Bahçe de bile hayvan beslememe izin vermez. Zaten bana da köpekler daha sevimli gelir. Yalnız bir hayvan beslemem gerekirse onu eğitimsiz alır ve tamamen kendim eğitirim. Zaten sadece klasik koşullanmayla öğretiyor. Tekdüze yöntemlerle hayvanı beni anlar bir hale getirirsem bu tamamen benim eserim olur. Hayvanın da hakkını yememek lazım tabi. Bu durum beni daha da mutlu eder. Konuyu sapıttığım için kusuruma bakmayın. Sadece kedi başlığına bağlı kalabildim...

Back
Yukarı