KENDİ TATLINIZI KENDİNİZ YAPIN

Tatlı ihtiyacınız günün belirli saatlerinde şeker düşmesi nedeniyle artabilir (düşük karbonhidratlı diyet yapıyorsanız). ben bu gibi durumlarda protein ve şeker ihtiyacımı karşılamak için kendi tatlımı yapıyorum. göz kararı tuzsuz fıstığı kavurup (soğutuyorum kolay soyuluyor) soyuyorum. Blender den geçirip (en küçük parçalara ayıralak kadar) çok az su ve bolca pekmezle bolca karıştırıyorum. kıvamını suyu az veya çok koyarak ayarlayabilirsiniz. kaşık kaşık ve veya ekmeğinizin üzerine sürerek yiyebilirsiniz. afiyet olsun. evde yapılabilcek yabancı ülkelerde peanut butter diye geçen tatlı yapımıdır. afiyet olsun iyi sporlar.
 
tatlı yemememizin sebebi insülin hormonunun artmaması için diye biliyorum ve fazla şeker yağ olarak depolanıyor peki bu tarifte şeker oranı nedir?
bolca pekmezde şeker olmuyor mu acaba yoksa tarifi denicem iyi günler.
 
Back
Yukarı