Kendi Enerji Barını Kendin Yap

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Despo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Despo

ADMIN
Yönetici
Admin
Spor yaparken beslenmenin önemi konusunda herkesin bir fikri var. Herkes bir şekilde yarışırken, cardio yaparken harcadığı enerjiyi geri almaya çalışıyor. Biraz ileri derecede bisiklete binenler, yarışanlar özel olarak konsantre halde besin maddesi verecek ürünlere yöneliyorlar. Bu tarz maddeler sporcular için özel olarak tasarlandıklarından belirli ihtiyaca cevap veriyorlar. Peki böyle birşeyi kendimiz de yapamaz miyiz? Elbette yaparız.


Malzemeler

Önce malzemelere bir bakalım:

300g yulaf ezmesi
Yarim kilo bal
60g tereyağı
250g karışık fındık-fıstık (burada fındık, yer fıstığı, badem ve , parçalanmış kuru meyve (burada kuru üzüm, muz ve kuru meyve var)
Yarım limon suyu


919Z2.JPG


Nasıl yapalım?

Önce tereyağı ile balı bir tencerede eritiyoruz.

919Z3.JPG


Akabinde fındık-fıstık ve kuru meyveleri, yulaf ezmesini katıp iyice karıyoruz. Yarım limon suyunu ekliyoruz. Balın mümkünse bütün karışıma bulaşması gerek.

919Z4.JPG


Bu karışımı bir fırın tepsisine yapışmayı önlemek için serdiğimiz fırın kâğıdının üzerine parmak kalınlığında yayıyoruz.


919Z5.JPG


Önceden ısıtılmış fırında 150°C’de yarım saat kadar pişiriyoruz.

919Z6.JPG


Ve işte yarım saat sonra misler gibi enerji tepsisi hazır. Fırından çıkardıktan hemen sonra sıcakken ufak parçalara bölmek gerek, aksi takdirde soğuduktan sonra parçalanıyor.

Gelelim besin değerlerine, elbette kişinin ihtiyaçları ve ağız tadı doğrultusunda kullanacağı değişik malzemeler ile besin değerleri de değişecektir. Bu yaptığımız karışımın sonuçta 100 gramının ihtivâ ettiği değerler şöyle:

386,8 kCal
5,13g protein
60,72g karbonhidrat
12,76g yağ

Afiyet olsun!

ALINTI

Yazar: Cüneyt Kazokoğlu
 
Eline sağlık despo, bunu deneyeceğim.
 
Walla en kısa zamnda bende deneyeceğim.süper...
Ayrıyetten tarif için teşekkürler.
 
Sevgili Despo,
Bu karışımı yaparken bal yerine pekmez koysamolurmu.Veya balı koyduktan sonra ayrıyetten pekmez koysam olurmu.Bu karışımı mısır gevreği ile yesem daha iyi sonuç verirmi?(Pekmez koyduktan sonra içine doğruyacam).İyi çalışmalar
 
Despo ellerine sağlık;

Tarif benim aklımı başımdan aldı, lezzeti konusunda hiç şüphem yok ve en kısa zamanda deneyeceğim ancak bileğim sebebi ile 2-3 haftadır salona gidemiyorum, çok kötü zamanlama, bu aralar türk kasına çalışırken iyice pik yapacağız :D

Akşam koşularını tavana vurmam gerekecek, yinede buna değer :roll:

Teşekkürler...
 
Arkadaşlar bal sanırım belli bir sıcaklıktan sonra toksik bir madde üretiyor. Mesela biz asla çayın içine falan karıştırmayız.
 
Back
Yukarı