Kendi Yaptığım Shake

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kkoc
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

kkoc

Üye
Hepinize merhaba arkadaşlar. Spora başlayalı daha 1 ay yeni oluyor. 193 boyunda ve 86 kilo başladım. Şuan 89 kiloya kadar ilerledim. Ayın 29'unda ise ölçülerim yeniden alınacak. Protein tozu şimdilik kullanmadığım için bir shake hazırlıyorum evde sizlere danışmak istedim, eksikleri nedir, neler eklenip çıkarılabilir? (yumurtayı hiçbir şekilde yiyemediğim için shake içine katıyorum. Arada kaynıyor oda, gerekli temizleme işlemlerini yapıyorum.)

-1.5 su bardağı süt, (300 gr)
-1 çay bardağı yulaf ezmesi (68 gr)
-1 muz
-2 adet yumurta
-2 çorba kaşığı lor.

Hesaplarım yanlış değilse, 86,5 gr karbonhidrat, 35 gram protein, 26,7 gram yağ ve toplamda 726 kalori ediyor. Önerilerinizi bekliyorum.

Krdésim iyu bie shake benziyo yulaf miktarini yumurta miktRini artirabilirsin

SM-G925F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yumurtadaki faydalı bileşenlerin kullanılabilir hale gelmesi için pişmesi lazım diye okumuştum bende. Yumurta yiyemiyorum diyorsan şunu öneririm. Yulafla yumurtayı iyice çırp, krep gibi pişir. Arasına lor koyup dürüm halinde göm :) yada küçük krepler şeklinde pişirip üzerine her kata lor koyarak pasta haline de getirebilirsin :)

Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yumurtayı çiğ tüketmeni önermem.Süt miktarını azaltıp pişirmen daha sağlıklı olur.
Aksine süt miktarini arttirmayi düşünüyorum koyu bir kıvam oluyoe çünkü. Yumurtayı haslayip blenderdan ceksem aynı etkiyi görür mü sizce?[DOUBLEPOST=1500486949][/DOUBLEPOST]
Yumurtadaki faydalı bileşenlerin kullanılabilir hale gelmesi için pişmesi lazım diye okumuştum bende. Yumurta yiyemiyorum diyorsan şunu öneririm. Yulafla yumurtayı iyice çırp, krep gibi pişir. Arasına lor koyup dürüm halinde göm :) yada küçük krepler şeklinde pişirip üzerine her kata lor koyarak pasta haline de getirebilirsin :)

Denedim ama yumurtayi hicbir sekilde yiyemiyorum öyle. Cocukluktan gelen bir sey sanırım anca boyle blenderda çekince yiyebiliyorum.

Aksine süt miktarini arttirmayi düşünüyorum koyu bir kıvam oluyoe çünkü. Yumurtayı haslayip blenderdan ceksem aynı etkiyi görür mü sizce?

Öyle yapabilirsiniz daha sağlıklı olur.Çiğ yumurta gerçekten salmonella riski içeriyor,pişirin yeterki.Arkadaşın dediği gibi krep şeklide başka bir seçenek.Ben yulaf,muz,yumurta,tarçını robotta karıştırıp pancake şeklinde pişirip üzerlerine fıstık ezmesi sürüyorum.Fıstık ezmesinide kendim yapıyorum.Şiddetle tavsiye ederim.

Öyle yapabilirsiniz daha sağlıklı olur.Çiğ yumurta gerçekten salmonella riski içeriyor,pişirin yeterki.Arkadaşın dediği gibi krep şeklide başka bir seçenek.Ben yulaf,muz,yumurta,tarçını robotta karıştırıp pancake şeklinde pişirip üzerlerine fıstık ezmesi sürüyorum.Fıstık ezmesinide kendim yapıyorum.Şiddetle tavsiye ederim.
Çok teşekkürler shake icin haslayip deneyeyim o zaman.

Fıstık ezmesini nasıl yapıyorsun. Ben 2-3 kere yaptım robotun motoru yandı [emoji20]

Fıstık ezmesini nasıl yapıyorsun. Ben 2-3 kere yaptım robotun motoru yandı [emoji20]

400gr. taze kabuksuz tuzsuz fıstık.
2 yemek kaşığı zeytinyağı.
1 tatlı kaşığı bal.
Bir tutam tuz.

Fıstıkları tavada biraz ısıtıp,öyle robota alıyorum.Önce fıstıkları iyice parçalayıp,daha sonra zeytinyağı ve balı ekleyerek kıvamı yakalıyorum.Daha sürülebilir ya da tatlı hale getirmek için yağ ve bal miktarı arttırılabilir.Hazır ürünleri tükettikten sonra biraz tatsız gelebilir,dilerseniz bir miktar toz tatlandırıcı katabilirsiniz.Robotunuz güçsüzse yanabilir,bende 20 saniye çalıştırıp 15 saniye kadar dinlendiriyordum makineyi.

yag 9 kalori kh ıse 4 kalori neden beslenmemızın yarısını yag dan yapmıyoruz bide aynı kalori icin protein oran da aynı diyelım birinde yagı fazla aldık birinde kh fazla aldık bı farkı varmı

yag 9 kalori kh ıse 4 kalori neden beslenmemızın yarısını yag dan yapmıyoruz bide aynı kalori icin protein oran da aynı diyelım birinde yagı fazla aldık birinde kh fazla aldık bı farkı varmı

Matematiksel olarak öyle gözüksede,makroların biyolojik farklılıklarından dolayı durum değişiyor.Amacınıza göre değişiyor burda,örneğin diyet yapıyorsanız karbonhidratları kısıyor ve kilo verdikçe kısıyorsunuz.Low carb diyeti buna örnek.Ancak mecburen protein ve yağ alımı artıyor.Özellikle son yağları yakmaya çalıştığınız diyetler nerdeyse ketojenik beslenmeye dönüşüyor.Ketojenik diyette karbonhidratları kalorilerinizin %5i gibi komik bir rakama çekip yağ tüketimini %70'lere çekiyorsunuz.Bir nevi vücudun çalışma mekanizmasını değiştiriyorsunuz.Vücut yeterli glikojeni bulamadığı için yağlardan dolayı ketonlar üretip bunları yakıyor.Tavsiye edilen bir diyet türü değil bu arada.Bunların aksine büyümeye,hacim/kas eklemeye çalışan birisinin karbonhidratlara önem vermesi gerekiyor.Kilo başına 1gr. yağ alması yeterli bu dönemde.Kısacası bu sporda glikojenin önemi büyük,eğer yeniyseniz/kas kütlenizi arttırmaya çalışıyorsanız karbonhidratlar yağlardan önem sırasında önde sizin için,karbonhidrat olmadan büyüyemezsiniz.

Mevzu aslında gramaj ve hacim olarak çok yemek. 100 Gr yağ tüketip 900 kalori alabilirsin, bu miktarı 120 ser Gr protein ve Kh ile de alabilirsin.

Matematiksel olarak öyle gözüksede,makroların biyolojik farklılıklarından dolayı durum değişiyor.Amacınıza göre değişiyor burda,örneğin diyet yapıyorsanız karbonhidratları kısıyor ve kilo verdikçe kısıyorsunuz.Low carb diyeti buna örnek.Ancak mecburen protein ve yağ alımı artıyor.Özellikle son yağları yakmaya çalıştığınız diyetler nerdeyse ketojenik beslenmeye dönüşüyor.Ketojenik diyette karbonhidratları kalorilerinizin %5i gibi komik bir rakama çekip yağ tüketimini %70'lere çekiyorsunuz.Bir nevi vücudun çalışma mekanizmasını değiştiriyorsunuz.Vücut yeterli glikojeni bulamadığı için yağlardan dolayı ketonlar üretip bunları yakıyor.Tavsiye edilen bir diyet türü değil bu arada.Bunların aksine büyümeye,hacim/kas eklemeye çalışan birisinin karbonhidratlara önem vermesi gerekiyor.Kilo başına 1gr. yağ alması yeterli bu dönemde.Kısacası bu sporda glikojenin önemi büyük,eğer yeniyseniz/kas kütlenizi arttırmaya çalışıyorsanız karbonhidratlar yağlardan önem sırasında önde sizin için,karbonhidrat olmadan büyüyemezsiniz.
Forumda böyle nitelikli mesajları görmek gerçekten güzel. Kendi adıma Teşekkür ederim söylediklerin için. Mayısın sonunda bir sporcu beslenmesi kongresine katılmıştım. Düşük karbonhidratlı diyetlerin anlatıldığı bir konudan sonra bir kişi söz alarak sporculara düşük kalorili diyetleri uygulattığını ve başarılı olduğunu söylemişti. Söz alan bir beslenme profesörü 20 yıldır sporcularla çalıştığını ve düşük karbonhidratı sporcularda kesinlikle kabul etmediklerini söylemişti. En güzel cevabı aslında Amerikan Beslenme Akademisi ve Amerikan Spor Hekimliği Koleji ortak yayınladğı rehberde verdi. En büyük spor ve beslenme kuruluşunun rehberlerinde verdiği bu bilgiye bakmak yeterli.

"For most athletes, fat intakes associated with eating styles that accommodate dietary goals typically range from 20% to 35% of total energy intake. Consuming 20% of energy intake from fat does not benefit performance and extreme restriction of fat intake may limit the food range needed to meet overall health and performance goals. Claims that extremely high-fat, carbohydrate-restricted diets provide a benefit to the performance of competitive athletes are not supported by current literature."

Kısaca diyor ki diyetin yağ yüzdesi %20-35 aralığında olmalı, %20 nin altına düşmemelidir, optimal olan budur. Ayrıca yüksek yağ, düşük karbonhidratlı diyetlerin performansı artırdığına dair iddiaları, güncel bilimsel literatür desteklememektedir.
Başka yayınlarda da bu diyetin sporculara uygun olmadığı, uzun dönemde olumsuz geri dönüşlerin olabileceği(özellikle yüksek doymuş yağ alımı ile ateroskleroz oluşumu gibi) belirtiliyor.

Özetle, Salonlarda "karbonhidratı kes" yeterli gibi tavsiye verenlere aldırış etmemek gerekiyor.

Pankek tarifini de atabilir misin ya. Az önce denedim fazla sulu kaldı ceviremedim garip bişi oldu [emoji1] tadı süper o ayrı

Back
Yukarı