Kendim için yazdığım programımı değerlendirir misiniz?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ftck
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

ftck

Üye
Selam

Şöyle bir fullbody program yazdım.

Pazartesi-Çarşamba-Cuma yapıyorum.
Hiç bir supplement kullanmıyorum. (Whey'ide bıraktım.)
Hareketler arasında dinlenmeden geçiş yapmak için belirttiğim sıra numarasına göre giriyorum. Bir bölgeye komple girip başka bölgeye geçme şeklinde değil.
Yüksek ağırlık girmirmiyorum. 10 tekrarı rahat çıkardığım ağırlıkla 12-15 tekrar atıyorum. Kusursuz forma odaklanmaya çalışıyorum.
Hedefim kas büyütmek değil, güç kazanımı ve sağlıktır.
Fonksiyonel olmayan (sadece spor salunda kullanılan, gündelik hayatta hiç bir işe yaramayan) kasları çalışmak istemiyorum.
Boy 174cm
Ağırlık 71kg
Yaş 27

Bu şekilde yapıyorum ve gerçekten estetik bir formum var. Geriye sadece hatları bkeskinleştirmek kaldı.

Şu hareket yerine şunu koy, vücudunun şurası çalışmıyor yada şu kısmı dengesiz çalıştırıyorsun gibisinden
eleştirmenizi rica edebilir miyim?

upload_2018-7-24_15-10-13.png

Son düzenleme:
Siz fullbodynin mantığını anladığınıza emin misiniz? Bence program yazabilecek yeterlilikte değilsiniz. Full body bir antrenmanda 63 setin, 12-15 tekrar aralığında yapıldığı bir antrenman çeşidi değil. Antrenmanın hacmi/volümü yüksek. Set sayısını düşürmelisiniz. Amacınız kas gelişimi olmasa dahi denge kaslarınızı geliştirmek ve fonksiyonellik kazanmak adına serbest antrenman stillerine yönelmelisiniz. Lat pulldown machine row gibi hareketleri değiştirseniz iyi olur

''Fonksiyonel olmayan (sadece spor salunda kullanılan, gündelik hayatta hiç bir işe yaramayan) kasları çalışmak istemiyorum.''

şu cümlene göre senin direk squat,deadlift,bench press,barbell row yapman gerek. bunlar kastan ziyade direk serbest ağırlığı kaldırma itme çekme hareketleri

Bunların hepsini 1 günde mi yapıyorsun? Öyleyse bu antreman bitmek bilmez gibi. Basit düşünmek lazım. Fullbody diyorsan yapacağın hareketler belli squat, deadlift, bench press, ayakta yapılan omuz press, row varyasyonları/alternatifleri, yanına asistan istersen triceps/biceps/calf üçlüsünün birinden 3x12-15 atarsın keyiflik. Birde her antreman sonuna direnç bandı ile facepull eklersin tadından yenmez.

Back
Yukarı