Kendinizi nasıl motive ediyorsunuz? Yöntemler?

Mesela ben salonda çalışırken eğer mp3 varsa gaz müziklerle motive ediyorum..ama kulak deliği sürelkli tıkandığından terlemeyle doğru orantılı rahatsızlık duyuyorum. O nedenle bazen başımdan geçen kötü anıları düşünüp kendi kendimi sinirlendiriyorum..bu daha etkili oluyor..Bir de salonda hatun tayfası olunca konsantrasyon bozuluyor ister istemez..Sizin ilginç motive yöntemleriniz varsa öğrenmek isterim.. ;)

konu güzel..
ama başlığı yanlış yerde açmışsın 8)
dertleşme bölümüne açsaydın keşke..
modlar taşır gerçi ;)

okaysarac dedi:
Mesela ben salonda çalışırken eğer mp3 varsa gaz müziklerle motive ediyorum..ama kulak deliği sürelkli tıkandığından terlemeyle doğru orantılı rahatsızlık duyuyorum. O nedenle bazen başımdan geçen kötü anıları düşünüp kendi kendimi sinirlendiriyorum..bu daha etkili oluyor..Bir de salonda hatun tayfası olunca konsantrasyon bozuluyor ister istemez..Sizin ilginç motive yöntemleriniz varsa öğrenmek isterim.. ;)
Ben yaza nasıl görünecegimi düşünerek motive oluyorum birde kıloları kucuk görüyorum arnoldun taktıgı zaten yazmışta kıtabında Senı basıcam o...pu cocugu diye bencın altında agırlıklara kız bak nasıl oluyor
Aynı sorun bizim salonda da vardı karna cekme yapıyorum,makınada kız başka bir yer yok gibi gecmış karşıma bacagını acıp kapatıyor egılıp kalkıyor fitness ve gerdırme hareketleri işte insan rahatsız oluyor kan gitmesi gereken yeri şaşırıyor cünkü :D

antrenmandan hemen önce arnold un idmanını izliyorum. birde idmanda Manowar dinliyorum. korkunç gaz ve motive ediyor. tavsiye ederim çok iyi. ayrıca yazı bende çok hayal ediyorum ve işe yarıyor.

partnerim benche yatarken 8 basacaksa "hadi görüyüm seni, en az 10 istiyorum" diye telkin ederim..kesinlikle espri,tebessüme müsamaha yok.."iyi sık barı" , "tüm gücünü kullan,son setinmiş gibi bas" diye devam ederim..

kendimi sadece suratıma şamar atarak ve ruhen salondan soyutlayarak motive ederim..sözler beni çok etkilemiyor..

Ben kendimi pek motive edemiyorum maalesef.Ama uzun süre görmeyen arkadaşlarım gelişmemi yüzüme söyleyince o zaman çok güzel motive oluyorum..

mp3 playerdan yüksek sesle müzik dinliyerek ve kimseyle konuşmuyarak ilgilenmiyerek yani diezin dediği gibi soyutluyarak motive ediyorum kendimi. Esasen çoğu zaman salondaki diğer kişilerden nefret ettiği hissederek gaza geliyorum.

Bkz. fitnesscı conconlar

Hehe valla ben antremanın basına ve sonuna 1X1 300 fragmanı ızlıyorum acayıp motıve edıyo.. :D

Salona girerken kapının üzerinde Ronnie nin bi sırt resmi var , ALTINDA DA acı yoksa başarı yoktur YAZIYO ... yeterli mi ?

Benimde aklıma yeni gelen ve uygulamaya koyduğum bir yöntem var, bu yöntemi geliştirirken hem yarışmacılardan hemde askerlikteki şafak mantığından feyz aldım :D :D
Kafamda 16 Nisan 2008 diye keyfi bir tarih belirledim ve ajandamı açıp, o günden bugüne kadar geri saydım.
16 Nisan "0" dı, Amerikanların Ground Zero dediği merkez bölge :D
o günden geriye arttırarak yazdım ajandada.
146 oldu.

Şimdi 146'dan geriye sayıyorum.
Bunun güzel yanı, ha gayret, bak 5 gün, 10 gün geçti diye insanın somut bir hedefi olduğunu hatırlayarak güç bulması.
Hemde ilerleyen zamanda gevşemek yerine daha şevklenmesi, çünkü son 50 günde, insan, "bak az kaldı hedefe, daha çok gayret" diye kendini coşturabilir.
Gayet güzel gidiyor, definisyon döneminde herkese tavsiye ederim.

Allah allah ben nedense antremanda motive etmek için hiçbirşey yapmıyorum, çok mu profosyonelleştim canım:D:D
Ayrıca başkasının vücudunu görmek benim moralimi daha çok boza sanki
adam benden daha iyi neden moralim yükselsinki:D:D

"motive etmek için motive etmeye kasmayarak" sağlıyorum artık motivasyonu (tekerleme gibi oldu :))
ama tecrübe artıkça insan ne çevresindeki müziği ne boş gezen soru soran tipleri ne de duvardaki vg.ci posterlerini önemsiyor..

motive olmak gerçekten çok önemli bu sporda ..önce hedef belirlenip sonra bu yolda motivasyonun sürekliliği için insanlar kendini motive edecek uğraşlar edinirler ..yüksek ağırlıklara girmek buna paralel olarak insanların iltifat etmesi açıkçası beni motive eder ..ayrıca benden daha iyi olan arkaşlarla aynı salonda çalışıyorsam ki şuanki salonumda çok iyi sayılabilecxek insanlar yok bu da benim amacıma ulaşabilmem için bana hırs verir ve disiplinden kopmamı engeller ve de motive eder ayrıca iyi beslenememişsem motivasyonum acayip düşer

Motive etmek için birşey yapmıyorum, gerek görmüyorum. Antreman sırasında hiç konuşmayan, çevresine bakmayan, suratı asık dolaşan biriyim.
Müzik olsun olmasın, gaza getirecek birşey olsun ya da olmasın benim için farketmiyor. Sadece giderim ve basarım...

Konuyla ilgili yazmışım zaten, unutmuştum... Neyse kendimi tescillemiş oldum:D

Back
Yukarı