• Değerli Üyemiz

Başlık açmadan önce fotoğraf ekleme kurallarını okumayı unutmayınız!

Unutmayın ki; ancak usulüne uygun eklenen fotoğraflarla ve kendiniz hakkında vereceğiniz detaylı bilgilerle

sağlıklı yorumlar alabilirsiniz. Kurallara uygun açılmış bir başlık çok daha fazla üyenin başlığınızı okumasını ve

yorumlamasını sağlayacaktır.

Fotoğraf ekleme kurallarını okumak için lütfen tıklayınız!

Forum düzenine katkınız ve anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
    BodyForumTR Ekibi

Kenzo 17Yasinda 94 kg

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 66_Kenzo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ya kardeşim at gözlüklerini çıkarın.Bu adamın spordan başka ilgilendigi hiçbirşey yok 2008-2009senesinden beri.Daha bu geçen eylülde üniye başladı okudugu bölümde dandikten birşeydi tam hatırlamıyorum ne okudugunu su anda ama öyle mühendislik doktorluk hukuk falan degildi.(yani derslerine öyle cok kafa yorulacak zaman ayrılacak tarzda bir bölüm degildi) Sporla yatıp sporla kalkıyordu adam.Yukarıya resim de attım.Şu 2009dan sonraki her 1 senede natural olarak böyle değişimler oluyorsa bu sporu natural yapanların %90ı sporu boşa yapıyor demektir.Hiç kimse burada hikaye anlatmasın.Adamın endoya daha yakın olan tarzda bir vücudu var.1sene içerisinde böyle kütle koyup böyle cut yapması steroidsiz mümkün değil.2008den 2010a kadarki hali natural olarak gelmiş büyük oranla.Ama 2010da kullanmaya başlamış.2011-2012 zaten pick yaptığı nokta steroidlerin.Ha diyeceksiniz yarışmalara falan giriyor steroidli olsa giremez.: ) Arnold'un reportajı var mr olympiada bile "steroidli" olanlar yarışamaz şeklinde ibare varmış.Ama bal gibi de yarışıyorlar.Şimdi olympiadakilere de natural mı diyelim? En basitinden daha bu seneye kadar trde bile yarışmalar sözde "steroid" yasaklı yarışmalardı.Bu sene tak diye getirdiler asıl kontrolleri.Ne oldu ? O adamların alayı yarışmadan çekilmek zorunda kaldı.Halbuki geçen sene hepsi basbas bagırıyordu steroid kullanmıyoruz naturaliz diye ? Gençler de inanıyordu geçen onlar naturaliz dedikçe.Bu sene alayı çekilmek zorunda kaldı hem kendi başları yanacagından hem de baglı oldukları klüplerinin başını yakacaklarından.Sen ektomorph adamsın.Daha adam gibi yağlanmamışsın bile.O yüzden en basitinden bile öyle yağ yakarken kas tutmanın ne kadar zor olduğunu falan bilemezsin,gelmişsin endo mezo adamın neyi nasıl başarabileceğini anlatıyorsun.

He bu arada başka bir adama atlayacagım buradan.Cenk hocanın yanında gezen bir adam vardı adı : Mustafa Raşit Alataş. Savaş Cebeci bunlara laf çakmadan önce naturaliz diye diye yarışmaya son 1-2 hafta kala gömüyorlardı pizzaları cipsleri sosislileri falan filan.Sonrada "işi bilecen,işi bilirsen birşey olmaz" diyorlardı herkese.Savaş Cebeci bunla Cenk hocaya çaktı lafları.Sonrasında da yarışmaya giremediler klüpler kabul etmedi bunları(Raşitle arkadaşı) foyaları çıkmak zorunda kaldı.Sonrasında da clenbuterol kullandığını ve haftalık 1000mg testo kullandığını söylemek zorunda kaldı.Sonrada biz hiç naturaliz demedik diye R yapıyordu. : ) Kenzo ile ugrasan yok şu anda.Çünkü Kenzo kimseye laf çakamıyor,aynısı başına gelmesin diye."Ne ben başkasına karışayım ne de onlar bana karışsın" kafasında.Mantıklısı da o.Yoksa steroidli oldugu kabul görülmeye başlarsa,ne olur o sitede sattıgı "personel training paketleri". Değil mi : ).

Kenzo'ya steroid kullandıgı icin yargım yok.Yargım steroid kullanıp naturalim ayagına milleti kekleyip para kazanmaya calısması.Bunu hepsi yapıyor.Sergi Constance,Lazar Angelov bunların alayı aynı taktiği kullanıyor.Hepsi sözde natural.Ulysses'in bile natural oldugunu iddaa ettiği bir yerde Kenzo "natural" im demiş çok mu : ) Ama sonuç olarak "yalan" ,"yalan"dır. Para kazanmak için de olsa.

Emeğine saygım sonsuz.Steroid de kullansa o vücudu yapmak gerçekten hem sağlam genetik hem de saglam disiplin irade ister.Tek sıkıntı bu işlerden para kazanmaya calısanların mecburen "natural"im ayagına yatmaları.
NEBUKADNEZAR soylediklerin senin fikirlerin ancak sözlerinden sadece bana yönelik olduğunu düşündüğüm "Sen ectomorf adamsin daha dogru düzgün yaglanmamissin bile nereden bileceksin o yaglari yakarken kas tutumunu " cumleni sadece kaale aldim eger bu cümlelerin banaysa gereken cevabı vereceğim geri kalan düşüncelerin sana kalsın

Örnek olarak savaş cebeciyi vermişsin de, Onun kol ölçüsü ve yağ oranı hakkında bilgin var mı? Verdiğin rakamlara göre onun da naturel olmaması gerekiyor. Ya rakamların, ya da verdiğin örnek yanlış bu durumda!

Savaş Cebeci'nin kolları genetik olarak müthiş ama göğüs omuz ölçüleri neymiş bir bak istersen;) Adamın genetik o bölgesi çok iyi ama diğer bölgeleri de çok kütleli olsa o da steroidli diyebiliriz ayrıca o adam pt falan satmıyor bi de öyle bişey var yalana ihtiyacı yok. Ama bu işe hayatını adayan Kenzo gibi bi adamın roid kullanıp kullanmadığını tartışmak please yani:) Heralde kullanır yani adam hayatını adamış bu işe sonuçta ileride bu işle uğraşacak belli ki. E senelerin birikimi de var elinde, tecrübe var birçok antreman farklı tarzda da denemiştir bunu da paraya çevirmek hakkı sonuçta. Roid'den bahsettiğin an iş biter çünkü bütün emek falan yerle bir oluyor.

NEBUKADNEZAR soylediklerin senin fikirlerin ancak sözlerinden sadece bana yönelik olduğunu düşündüğüm "Sen ectomorf adamsin daha dogru düzgün yaglanmamissin bile nereden bileceksin o yaglari yakarken kas tutumunu " cumleni sadece kaale aldim eger bu cümlelerin banaysa gereken cevabı vereceğim geri kalan düşüncelerin sana kalsın

Cevap vermeyeceğim,nitekim senin söylediklerimi kaale alıp almaman benim umrumda değil malesef."Göz ardı et" seçeneğini kulladım,senin mesajlarının bana katabileceği birşey olmayacağı için bundan sonra onları okumanın da bir anlamı yok.

Osman Paşa: dün saat 13:08de attıgım mesajı iyi oku.

Son düzenleme:
Mesajda tekrar okunacak birşey yok. Özetle söyleyeceğim; verdiğin rakamalar onlarca kişisel faktöre bağlı olarak değişkenlik gösterir. Buna vurgu yaptım, savaş örneğini de sen verdiğin için verdim. Yokşa haşa haşmetlinin genetiğinden ya da naturelliğinden kuşkumuz yok :)) şimdi onun hastalarını da başımıza sarmayalım.

Kenzo konusuna dönersek, bu işe takıntı derecesinde bağlı bir adamın hayatı boyunca pilav, tavukla yetineceğini düşünmek zaten biraz iyimserlik olur.

hiçbir vgci ya da fitness model sadece pilav tavuk yemiyor ki her hafta cheat yapıyorlar ben inanmıyorum full time protein karb saglıklı beslendiklerine

hiçbir vgci ya da fitness model sadece pilav tavuk yemiyor ki her hafta cheat yapıyorlar ben inanmıyorum full time protein karb saglıklı beslendiklerine

eğer ki bu spordaki en medyatik modelleri takip ediyorsanız(matt ogus,jeff seid,alon gabbay,chris lavado,lex vs.)sürekli söylediginiz gibi cheat yaparcasına beslendiklerini görürsünüz.ama aslında cheat yapmıyorlar,genelde çoğu flex dieting tercih ediyor.günlük kalori miktarına ve genel olarak makrolarına uyan her şeyi yiyebilirsin demek bu.sadece lapa pilav haşlanmış tavuk yemek zorunda değiliz yani.her şeyi yiyebiliriz.

eğer ki bu spordaki en medyatik modelleri takip ediyorsanız(matt ogus,jeff seid,alon gabbay,chris lavado,lex vs.)sürekli söylediginiz gibi cheat yaparcasına beslendiklerini görürsünüz.ama aslında cheat yapmıyorlar,genelde çoğu flex dieting tercih ediyor.günlük kalori miktarına ve genel olarak makrolarına uyan her şeyi yiyebilirsin demek bu.sadece lapa pilav haşlanmış tavuk yemek zorunda değiliz yani.her şeyi yiyebiliriz.
Normalde olması gerekende bence o hayatın tadını çıkarmazsak basit şekerli güzel pastalar yemezsek nasıl geçer bu hayat :D

Kullaniyor tabi steroid.kullanmiyor diyenler sacmalamis.Son bulktaki halinden sonraki definisyonda kollardan birsey kaybetmemesi omuzlarin daha da buyumesi goguslerden birsey kaybetmemesi ve su anda o olculerle 9 10civari bi yag oraninin olmasi naturel olarak imkansiz.Her insanin belirli bolgelerinde limit vardir.Mesela bazilari savas cebecide 49cm kol var o yag oraninda o da steroidli o zaman falan diyor.Adamda 120cm gogus 130cm omuz var bi kollar 48 49cm.Bir de kenzoya bak.140 145civari omuz 130 civari gogus 49 50 kol. Bir insanin eger ki 6 7 senede buyutemedigi bir sorunlu bolge 1 senede buyuyorsa bunun anlami genetik duvarin kirildigi yani bu da steroid kulllanildigi anlamina gelir.

Bu arada yaninda kuruluk olarak yakin,irilik olarak ise daha iri durdugu Matthew Ogus steroid icinde yuzen biridir.Sakin ola natural olarak herseye dikkat ederek 10 sene 15 sene yaparsak bu oranlarda yuzde 8 civari yag oranimiz olur diya dusunmeyin bu adamlarin "natural"iz demelerine bakarak. Ileride 46 47cm kolunuz 120 124cm gogsunuz 140cm omzunuz olabilir ama bunlar oldugunda yag oraniniz minimum 17 18 civari olacaktir.definisyona girdiginizde bu sefer yuzde 10a cekmeye calisirken bu kaslari tutmaniz pek mumkun olmayacaktir.120cm gogus 135cm omuz 44 cm kolla gayet natural olabilir ama yag oraniniz 10 12 civari olursa.ve bu baya uzun bir sure ister.o 18den 10a inerken en az 1senelik definisyon lazim sadece.o kollari buyutmek icin toplamda en az 4 5senelik bulk lazim.her ay 0.2cm net kaslanarak buyuttugunuzu varsayin.5ayda 1cm.1yilda 2.5cm. ama minimum yaglanma ile.bu sekilde 3 4 sene clean bulk yapip her bolgede 10cmye yakin kazanc oluaturup sonra 6aylik definisyon ile yuzde 3 4 civari yag orani dusurerek ve sonrasinda 1.5sene tekrar clean bulk yaparak 3.5 4cm daha koyarak ilerleyeceksiniz.ki bu miktarlar yavas yavas dusecek,bundan dolayi hedefe ulasma sureniz uzayacak.bu sekilde olabilir anca dedigim olculerde vucutlar. Oyle 3 4 ayda yuzde 16dan yuzde 9 a neredeyse kas kaybetmeden hatta bazi yerlerini aksine buyuterek ulasan adamlarin "naturalim" sozlerine inanmayin.
Yapanları görmesem şu yazdığına inanırdım.Nerden biliyosunda müneccim gibi konuşmuşun yok yüzde 17 yağ oranı 47 cm kol olur falan sen hiç 10 sene yüklenerek natural çalıştınmı? :)Sen anlaşılan fazla natural çalışmadan steroid kullanmışın ve natural vücud olmaz diye kendini avutuyorsun.Şimdi diyeceksin yapan kim var? Benim abim var aynı salona gideriz aynı yemekleri yeriz,10 senedir spor yapar hiçbirşey kullanmadı.Bu arada kolu 50 cm yağ oranı yüzde 12 karın kasları gözükür boyu 188 kilosu 95

Back
Yukarı