Kerevizli Tavuk Salatası

Malzemeler: Yağsız yarım tavuk göğsü, ortaboy bir kereviz, limon, tuz(çok az), yeşillik (nane, roka, tere, maydanoz, dereotu, taze biberiye ve kekik ne isterseniz)
Yapılışı: Tavuğu az suda haşlıyoruz ve eti diftikliyoruz. Kerevizi soyup rendeliyoruz. Kerevşz çabuk karardığı için üzerine lion sıkıp biraz ovalayın tekrar beyazlaşır. Yeşillikleri ince ince kıyın. Kereviz, tavuk ve yeşillikleri karıştırın. Ben kıvamlı olması için birazcık da tavuk suyunu ekliyorum yada kalan suya kepekli bulgur atıp şişmesini bekleyip onu da salataya katıyorum. Limon ve tuz ekliyorum. Aslında tuz koymadan yemek daha iyi sonuçta su tutyor vücutta ama siz bilirsiniz.
Faydası: Tavuk göksü tertemiz saf protein daha ne olsun. Diğer yandan kereviz yağ yakıcı bir yiyecektir ve kalorisi çok düşüktür. Sindirimi hızlandırır. Koyacağınız yeşillikler ihtiyacınız olan vitaminleri içeriyor. Direnç arttırıyor.
Afiyet olsun...
 
Back
Yukarı