coyote tekrar teşekkür etmek istiyorum 4 sayfa oldu ve bıkmadan usanmadan bütün sorularıma cevap verdin beni bilgilendirdin ve doğru yolda gitmeme yardım ettin.
şimdi az önce bir abimle konuştuk kendiside bu forumun üyelerinden isimini söylemiceğim bana dediki ben şimdi lise son sınıfta olduğum için sınava hazırlanıyorum sınavdan sonra devam et diyetine şimdi temiz karbonhidratlı bir diet yap dedi çünkü yağlar yani ketonlar beyini tam anlamıyla yani eskisi gibi çalıştırmıyormuş ve glikoz almam gerekiyormuş sınav zamanı olduğu için. peki siz ne diyorsunuz?
Öncelikle yumurta beyni en iyi glikoz kaynağından bile daha iyi çalıştırır.
Bunun sebebinin yumurtada bulunan kolin ve zengin amino asitlerdir. Yumurtayı çok tüketen kişiler gerçekten çok zeki ve akıllı oluyorlar.
Diyetteki toplam yumurta miktarını arttirin 5-7 arasında tüketin.
Ketojenik diyet beyin fonksiyonlarının durmasına sebeb olmaz bilakis konsantrasyon ve beyin faaliyetlerinin inanılmaz artmasına sebep olacaktir.
Yapılan bütün çalışmalarda ketojenik diyetin düşünce faaliyetlerini arttirdiğini hiperaktiviteyi azalttıgını ve dikkat ve yoğunlaşmayı inanılmaz arttirdiği görülüyor.
Diyetteki balık yağını 4-5 grama kadar çıkarın.
Çiğ Sebzeleri ve yesillikleri arttirin.
Bunun yanında sizi strese sokmayacak karbohidratlardan faydalanın. Ancak yemek yerken haz almak yerine, gerçek bir beslenme için çabalayın.
Bu gun dunyanın en akıllı insanı japonlar nasıl besleniyor bakalım.
Japonlar deniz hayvanları, az miktarda pirinç( özellikle sofrada bir avuç pirinç yiyorlar yağsız ve tussuz genellikle kahverengi) acı soslar baharatlar salatalar çiğ sebzeler ve meyvelerle besleniyorlar.
yani aşşağı yukarı ketojenik bir diyet.
Tabi eskiden beri böyle yetiştiklerinden dolayı aşırı miktarda glükoz alma gereği duymuyorlar.
Özellikle ülkemiz gençleri ise o kadar çok abur cubur ve çikolata türevleri ile beslendiklerinden ötürü beyin fonksiyonları doğru düzgün işleyemiyor. Çünkü beyin hücreleri yavaş yavaş ölüyor.
Stress yapmanın acele etmenin adı kafanın çalışması olamaz. Kafanın çalışması demek sakin ve konsantre olarak sorunları yada istediğimizi yapmak demektir.
Oysa ülkemize baktıgınızda hemen hemen bütün genç kişiler panik atak , reaktif hipoglisemi, konsantre olamamak, dikkat eksikliği, yerinde duramama, daralma gibi sorunlarla karsılaşıyorlar. Yaklaşık 1 senedir heyecan ve panik yaşadıgımı hatırlamıyorum.
Ancak siz alıskanlıgınız sebebi nedeni ile, başarılı olamayacağınızı dusunuyorsunuz. yada abilerinizden biri bunu söylemiş haklılık payı vardır doğrudur ama, dusunulduğu kadarda haklı değildir.
O yuzden sınavlarınız bitene kadar kaliteli tahılları kullanın bence. Ancak gerçekten cok dikkat edinki, düzelen sağlığınız yeniden bozulmasın.
yaşamak için yeme fikrini unutmayın bence.