lordmarvel
Üye
peynir konusunda haklısın ama yumurta 2-3 saatte sindirilir. sabah kalkar kalkmaz protein almak ok adarda önemli değil. günlük protein + idman proteini yeterli sanıyorum. uzman değilim tabi kendi görüşüm.
bugün moralim çok bozuldu normalde kaldırdığım ağırlıkta bugün zorluk çektim ve 2-3 hafta daha deniceğim boyle eğer istediğim verimi alamassam bırakıp karbonhidratlı diet yapmayı düşünüyorum gelişmeleri burdan paylaşıcağım sizlerle
coyote sanırım yağ yakımında platoya gelmiştin ve ilaç kullanmayı düşünüyordun ne oldu merak ettim ilaç kullanamdan aşabildin mi platoyu?
Yazılarını merakla takip ediyorum çok teşekkürler
metallica uzun bir aradan sonra tekrar merhaba demek keto ya hala devam adiyorsun bence
böylede gitsin artık benim aylar oldu
Coyote yine döktürmüşsün ve çok doğru bir konuya değinmişsin (((((ortalama ayda 700- 1000 lira harcayabilirse bir insan rambo olur. )))))) benimde hayallerim değişti henüz 17 yaşındayım ilerde öğretmen yada mühendis olmak istiyodum ama sırf bu sporu rahat yapabilmek için gelecek hakkında farklı planlar kurmaya başladım)
Bende merak ettim ve sizinle tekrar görüşlerimi paylaşayım. Ne varki uzun zamandır yogun iş hayatı sebebiyle idman yapamadım. Hatta ketojenik diyeti delmek zorunda kaldığım zamanlarda oldu inanın bundan nefret ettim.
Kaldıki ketojenik diyet için muthiş diyorum. Hiç bir zor yanı yok. Sadece haz almaya alıştığımız için bize zor geliyor.
Özellikle ketojenik diyeti deldiğimide ortaya inanılmaz rahatsızlıklar çıktı.
Bir defa ketojenik diyete alışırsanız karbohidratlardan nefret edersiniz bu normaldir.
Mesela ketosisten çıktığımda karbohidratlara döndüğümde sağ ve sol kulak arasında bariz bir duyma kaybı oluşuyor devamlı iyilik hissi yaşamak için karbohidrat yememiz gerekiyor. Panik stres ve anksiyete heyecan korku ne ararsanız ortaya çıkıyor.
Mesela gördüğüm bütün insanlar beyinleri kırış kırış oluyor böyle suratları garip bir hal alıyor.
Kan sekerindeki oynamalar sebebiyle perişan oluyorlar.
Kan sekerindeki oynamalar insanların moral ve motivasyonlarında ani değişimler yaratıyor. Bir anda iyi hissediyorken bir anda kötü hissetmeye başlıyorsunuz.
Kaslarda inanılmaz ağrı ve acı yaşadım karbohidrat alıp idmana girdiğimde idmanımı bitiremeyeceğimi dusunuyordum.
Her Squat çalışmasından sonra ağlayacak gibi oluyordum.
Bunlar benim deneyimlerim şayet whey protein ile beraber girdiğimde halde ağrı ve kasılmaları hissediyordum.
Bu diyette Zorlanan arkadaşlar karbohidratın verdiği iyilik ve heyecan adrenalin hissini ariyorlar.
Oysa insanların gülmesinin tuaf ve garip hareketler yapmalarının sebebi düşen kan sekerleri.
Ayrıca ortaya çıkan korku panik endişe stress gerilim hissi tamamen uyuşturucu bağımlılığına benzer şekilde karbohidratların yokluğunda ortaya çıkıyor.
Karbohidrat beyinde morfin etkisi yaratıyor. Yani artık öyle bir hale geliyorki insanlar karbohidrat olmadan günlük işlerini yaparlarken stress içinde kalıyorlar.
şimdi ketojenik diyete alışan bireyler -40 derece soğukta rahatça dolaşabiliyorlar Omega3-6 dengesine dikkat edilirse ne stress kalıyor ne sıkıntı.
Tabi günümüz dünyası insanları haz almayı seviyor modern şehirli insanlar ne duzenli uyuyabiliyor ne adam gibi yemek yiyebiliyorlar korku panik stress gerginlik kazanma hırsı egolarının tavan yapması bunlar önemli onlar için.
En fazla 15 gün - bir ay sonra yeni bir ruh ve bedene kavuşmak mümkün.
Yapılacaklar basit
Omega3 ( balık yağını arttiriyoruz ) günlük 1-2 gram
D vitamini 400 iu yada 800 iu tablet 2 ayda bir eczanede 300.000 iu Tüp d vitamini içiyoruz ve Bolca güneşleniyoruz.
Özellikle aksamları erken uyumaya çalışıyoruz gece kafein tuketmicez.
Yeşil yapraklı Sebzeleri arttiriyoruz
Yağlarda ve proteinlerde sinirlama yok yanlız guvenli yağ kaynaklarını kullanmalıyız
Doymuş yağlar kesinlikle yasak değil bu sadece bir hurafedir. Hiç bir zaman doymuş yağların kalp ve damar hastalıklarına direkt etki ettiği kanıtlanamamıştır modern insanların bu kalp ve damar hastalıklarına yakalanmasının sebebi ne kolesteroldür nede doymuş yağlardır.
Yapılan bütün otopsi incelemelerinde insanların kanında hayvansal değil bitkisel yağların yüksek olduğu sonucuna varılıyor.
Rafine edilmiş tahıllar ve rafine edilmiş şekerler kesinlikle yasaklanmalı.
Dilerseniz ara sıra esmer pirinc ve yulaftan faydalanılabilir. miktarlarına dikkat edilmeli.
Haz almak icin yaşamayı unutalım. İhtiyaçlar dahilinde yaşamaya başlayalım.
Kolesterol günde en az 2000 mg alınmalı 4-5 tam yumurta. Kolesterol bırakın size zarar vermeyi vücutta tüm yapım işleri kolesterol sayesinde yürüyor.
Früktoz sınırlandırılmalı.
Az oranlarda bal tüketilebilir.
Meyveler cok dikkatli tüketilmeli mesela çok şekerli tropikal meyveler ve früktoz içeriği yüksek meyveler oldukça azaltılmalı.
Mayalı ve fermente içkiler asla içilmemeli mesela bira haftada 1-2 kadeh kırmızı şarap yada 1-2 kadeh rakı içilelebilir.
Haftada 1 adet bitter çikolata tüketin diyorum ancak kalitesinden emin oldugunuz çikolatayı yiyin. Mesela ben size Lindt öneririm. Yüzde 90 kakao vardır içinde.
Önce insulin resistansı düzelsin buda zaman içinde gerçekleşir.
Bakın su an ben tam olarak 8 saattir yağ asitlerini ve proteinleri yakarak size yazı yazıyorum.
üstelik iş yerinden hız hızlı geldim ama ne bir yorgunluk belirtirisi var nede sıkıntı.
Özellikle sabahın erken saatlerinde bol bol kardio yapın.
Birde koenzimQ10 ve balık yağı bu ikisi, yağ asitlerini enerji üretmek için kullanan kişiler için şart.
Ayrıca C vitamini 5 grama kadar çıkın.
Zorlanan arkadaşlar 2 hafta sonra alışacaktır.
Sadece kendınızı serbest bırakın ve diyet yaptıgınız süre içerisinde sabırlı olmayı öğrenin.
En son muhakkak whey protein kullanın. Bence whey protein olmassa olmaz.
günde en az 75 gram kullanılmalı. kalktıgımız süre ve yatma saati arasında geçen sürede whey proteinden faydalanmalıyız.
aşırı idmanların sonunda karbohidrat alınabilir. idmanlar ağırlaştırıldıkça karbohidrat arttırılabilir
idman hafifledikçe karbohidrat düşürülmeli.
ama kesinlikle ketojenik diyet rutin gunluk işlerde delinmemeli.