Süt ve sut uunlerinde laktoz va onlari tuketemeyecek miyiz simdi ? Orn peynir yogurt ?
HTC ChaCha A810e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
hocam bir şey sormak istiyorum ben şimdi hesaplamayı yaptım kilo olarak 183,4 lbs yim kas oranım %40,9 kemik %13 yağ %22,6 .Tartismali bir konu.
Ancak genel gorus laktoz sutte varken peynir ve yogurtta ise bildigim kadariyla bakterilerin sutu bu urunlere donustururken laktozu tukettigi veya parcalara ayirdigi seklinde. Internetten tam yagli yogurt ve tam yagli sutun besin degerlerine baktigimda da 250 ml civarindaki sutte 13.000 mga yakin laktoz varken, ayni agirliktaki tam yagli yogurtta laktoz hic belirtilmemis.
Dr. Perlmutter yogurdun sos seklinde abartilmadan kullanilabilecegini belirtiyor. Ayrica peyniri tavsiye ettigini de biliyorum.
Achilles'in bu konudaki gorusunu duymak isterim tabi.
Yağ almazsan kalori açığın çok fazla olur bu sefer kaslardan da vermeye başlarsın. Bu sebepten bence. Baya etkili bir diyet olduğu söyleniyor, ben de bu sene denemeyi düşünüyorum.Bu diyeti araştırdım ama pek aklıma yatmadı bu kadar yağ almaya ne gerek var.İlla definasyon için diyet yapılıcaksa düşük karbo yüksek protein düşük yağ alırım diye düşünüyorum.Ayrıca sürekli böyle bir diyet yapmak insanı agresif yapar unutkanlık gibi şeylerden bahsedilmiş öğrenciler için bence uygun değil.Bunu hayat tarzına çevirmekse mantıksız geldi.
Evet gerekli tabiki , 500 kalori kadar düşmeniz iyi olacaktır .yağ yakımınızın çok daha öncelikli olduğunu düşünürsek kasları korumaktan (kaloriyi yağdan düşmeniz daha pozitif)Arkadaşlar bu diyette kalori açığı yapmak gerekli mi?
Dün başladım ben de (sadece yağ kaybı için), 77% yağ, %20 protein, %3 de karbonhidrat almışım. Toplam 2055 kalori.
Bugün henüz akşam yemeği yemedim ama, 76% yağ, %23 protein ve %1 karbonhidrat almışım (henüz 907 kalori)
Bu değerler nasıl? Bol su içiyorum, vitamin ve mineral aldım. Birde Himalaya tuzu kullanıyorum. Ama kabızlık için lif tableti alacağım galiba, lahana yedim ama pek faydası olmayacak gibi.
Vücudumda yağ oranım çoook fazla (bayanım), umarım bu beslenme biçimi beni kurtarır...
vücut kalori hesabı yaş , kilo , aktivite vs göre değişebiliyorTeşekkür ederim cevabınız için (bugün 3. günüm 2kg gitti). Peki kalori açığını şu formülden mi düşmeliyim : (lbs üzerinden kilomuz) * 10 ?
Yoksa bu zaten düşmüş hali mi? (Formülü Achilles'in ilk mesajından aldım)
Bu hesabı nasıl yaptınız?Arkadaşlar bu diyette kalori açığı yapmak gerekli mi?
Dün başladım ben de (sadece yağ kaybı için), 77% yağ, %20 protein, %3 de karbonhidrat almışım. Toplam 2055 kalori.
Bugün henüz akşam yemeği yemedim ama, 76% yağ, %23 protein ve %1 karbonhidrat almışım (henüz 907 kalori)
Bu değerler nasıl? Bol su içiyorum, vitamin ve mineral aldım. Birde Himalaya tuzu kullanıyorum. Ama kabızlık için lif tableti alacağım galiba, lahana yedim ama pek faydası olmayacak gibi.
Vücudumda yağ oranım çoook fazla (bayanım), umarım bu beslenme biçimi beni kurtarır...
Yediklerimi telefonumdaki bir aplikasyona kaydediyorum. Sonuçları o veriyor. Yediğim ürünlerin barkodlarını fotoğrafladığımda etiket üzerindeki besin değerlerini otomatik girip, yediğim grama göre hesaplıyor. Tabii salata gibi malzemelerini tek tek tartmadığım bazı besinlerini değerleri doğru olmuyordur diye düşünüyorum.Bu hesabı nasıl yaptınız?
%1 oldukça ilginç geldi.
Tamam, teşekkür ederim.vücut kalori hesabı yaş , kilo , aktivite vs göre değişebiliyor
50-55 gr civarı yağı eksilltmeniz uygun çok ince hesaba gerek yok
yahu 1 haftadır uyguluyorum bu diyeti sanki daha çok yağlanmış gibi hissediyorum karb miktarım fatsecret a göre 15 ila 30 arasında seyir ediyor bazı günler nadir olsada 40 gr olmuşluğu da var bu 1 hafta boyunca sadece geçen gün yemeklere saldırasım geliyordu şuan normalim acaba ketosis denilen duruma geçiremedim mi vücudu et olarak piliç salam keskinoğlu yaprak döner piliç köfte felan bunlardan yedim günde 100 gr mı aşmayacak şekilde karb miktarlarıda 100 gr da en fazla 2 ila 8 arasında seyir ediyor zeytin yağında kızartıp yedim 3 tane yumurta yiyorum sabahları zeytin yağında pişirip ekmek meyve karb miktarı yüksek olan hiç bir şey yemiyorum yeşil çay türk kahvesi felan içiyorum yer fıstığı felan yiyorum ara öğünlerde bazen 10-15 tane bu diyete başlamadan önce 1 haftada 85 kilodan 79 kiloya düşmüştüm kafama göre bir diyet uygulamaktaydım karb miktarı 120 130 larda pro miktarı 140 150 lerde yağ ise sadece zeytin ve balık yağı olmak üzere bir diyetim vardı keto diyetine başladım başlayalı sanki bel yanlarım daha da yağlanmış gibi hissediyorum fakat üst baklavalarım da görünür hale geldi belki 1 hafta mekik çalışmanın etkisinden olmuştur bilemiyorum artık bu diyeti 4 gün daha devam ettiricem karb yüklemesi yapmadan bırakmayı düşünüyorum tok mideyle 78-79 ken şuan 80-81 arası seyir ediyorum günlük aldığım toplam kalori 1000 ila 1500 arası bazen 2000 leri gördü bu diyet ile bu diyeti yapanlar ne kadar sürede yağ yakımı sağladılar acaba ben 1 haftadır bir değişim fark etmedim göbeğimin üst kısmındaki baklavalar haric onuda sıkı mekik çalışmasına bağlıyorum
Edit: Ketosis denilen duruma geçtiğimizi nasıl anlayacağız idrar renginde bir değişim olur deniliyordu ancak hala bir değişim yok veya ağız kokusu oluşur deniliyordu oda yok ya bu diyet bana göre değil bende geri tepti yada ben yanlış birşeyler yapıyorum