Ketojen diyet ve Ketosis

Süt ve sut uunlerinde laktoz va onlari tuketemeyecek miyiz simdi ? Orn peynir yogurt ?

HTC ChaCha A810e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Süt ve sut uunlerinde laktoz va onlari tuketemeyecek miyiz simdi ? Orn peynir yogurt ?

HTC ChaCha A810e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Tartismali bir konu.

Ancak genel gorus laktoz sutte varken peynir ve yogurtta ise bildigim kadariyla bakterilerin sutu bu urunlere donustururken laktozu tukettigi veya parcalara ayirdigi seklinde. Internetten tam yagli yogurt ve tam yagli sutun besin degerlerine baktigimda da 250 ml civarindaki sutte 13.000 mga yakin laktoz varken, ayni agirliktaki tam yagli yogurtta laktoz hic belirtilmemis.
Dr. Perlmutter yogurdun sos seklinde abartilmadan kullanilabilecegini belirtiyor. Ayrica peyniri tavsiye ettigini de biliyorum.

Achilles'in bu konudaki gorusunu duymak isterim tabi.

Tartismali bir konu.

Ancak genel gorus laktoz sutte varken peynir ve yogurtta ise bildigim kadariyla bakterilerin sutu bu urunlere donustururken laktozu tukettigi veya parcalara ayirdigi seklinde. Internetten tam yagli yogurt ve tam yagli sutun besin degerlerine baktigimda da 250 ml civarindaki sutte 13.000 mga yakin laktoz varken, ayni agirliktaki tam yagli yogurtta laktoz hic belirtilmemis.
Dr. Perlmutter yogurdun sos seklinde abartilmadan kullanilabilecegini belirtiyor. Ayrica peyniri tavsiye ettigini de biliyorum.

Achilles'in bu konudaki gorusunu duymak isterim tabi.
hocam bir şey sormak istiyorum ben şimdi hesaplamayı yaptım kilo olarak 183,4 lbs yim kas oranım %40,9 kemik %13 yağ %22,6 .
sorum ise şu ; oranlamayı yapınca 98 gr protein almam gerekiyor bu bana biraz az geldi sizcede bir yanlıslık yok mu
şimdiden teşekkürler.

Herkese selamlar
Son 1 aydır biraz hacimlenmek için karbonhidrat tüketimimi arttırmıştım. Gözle görülür bir değişim oldu. Ancak idman konusunda ne kadar disiplinli olursam olayım biraz yağlandım.
Şİmdi 1 hafta ketojen diyeti yapmayı planlıyorum. Dün ve bugün %10 Karb olarak planladım ve başarılı oldum. ( Fatscreet uygulamasını kullanıyorum ve Karb olan her şeyi hesaba katıyorum. Hesaba dahil etmediğim bir şey yok)
İdmanlarda bir değişiklik yapmayı düşünmüyorum ama enerjim yetecek mi bilmiyorum. Ağırlıkları azaltmazsam bir sorun yaşar mıyım?

Bu diyeti araştırdım ama pek aklıma yatmadı bu kadar yağ almaya ne gerek var.İlla definasyon için diyet yapılıcaksa düşük karbo yüksek protein düşük yağ alırım diye düşünüyorum.Ayrıca sürekli böyle bir diyet yapmak insanı agresif yapar unutkanlık gibi şeylerden bahsedilmiş öğrenciler için bence uygun değil.Bunu hayat tarzına çevirmekse mantıksız geldi.

Bu diyeti araştırdım ama pek aklıma yatmadı bu kadar yağ almaya ne gerek var.İlla definasyon için diyet yapılıcaksa düşük karbo yüksek protein düşük yağ alırım diye düşünüyorum.Ayrıca sürekli böyle bir diyet yapmak insanı agresif yapar unutkanlık gibi şeylerden bahsedilmiş öğrenciler için bence uygun değil.Bunu hayat tarzına çevirmekse mantıksız geldi.
Yağ almazsan kalori açığın çok fazla olur bu sefer kaslardan da vermeye başlarsın. Bu sebepten bence. Baya etkili bir diyet olduğu söyleniyor, ben de bu sene denemeyi düşünüyorum.

Arkadaşlar bu diyette kalori açığı yapmak gerekli mi?
Dün başladım ben de (sadece yağ kaybı için), 77% yağ, %20 protein, %3 de karbonhidrat almışım. Toplam 2055 kalori.
Bugün henüz akşam yemeği yemedim ama, 76% yağ, %23 protein ve %1 karbonhidrat almışım (henüz 907 kalori)

Bu değerler nasıl? Bol su içiyorum, vitamin ve mineral aldım. Birde Himalaya tuzu kullanıyorum. Ama kabızlık için lif tableti alacağım galiba, lahana yedim ama pek faydası olmayacak gibi.
Vücudumda yağ oranım çoook fazla (bayanım), umarım bu beslenme biçimi beni kurtarır...

Dün başladım ben de (sadece yağ kaybı için), 77% yağ, %20 protein, %3 de karbonhidrat almışım. Toplam 2055 kalori.
Bugün henüz akşam yemeği yemedim ama, 76% yağ, %23 protein ve %1 karbonhidrat almışım (henüz 907 kalori)

Bu değerler nasıl? Bol su içiyorum, vitamin ve mineral aldım. Birde Himalaya tuzu kullanıyorum. Ama kabızlık için lif tableti alacağım galiba, lahana yedim ama pek faydası olmayacak gibi.
Vücudumda yağ oranım çoook fazla (bayanım), umarım bu beslenme biçimi beni kurtarır...
Evet gerekli tabiki , 500 kalori kadar düşmeniz iyi olacaktır .yağ yakımınızın çok daha öncelikli olduğunu düşünürsek kasları korumaktan (kaloriyi yağdan düşmeniz daha pozitif)

Ben yapmıştım gayet başarılı bir diyet. Tabi her vücut aynı tepkiyi vermeyebilir ,2 hafta sabredip iyi sonuç alırsanız (vücudun olumlu tepkisi idrardan çok net anlaşılıyor) motivasyonunuz da yükselecektir

başarılar

Teşekkür ederim cevabınız için (bugün 3. günüm 2kg gitti). Peki kalori açığını şu formülden mi düşmeliyim : (lbs üzerinden kilomuz) * 10 ?
Yoksa bu zaten düşmüş hali mi? (Formülü Achilles'in ilk mesajından aldım)

Teşekkür ederim cevabınız için (bugün 3. günüm 2kg gitti). Peki kalori açığını şu formülden mi düşmeliyim : (lbs üzerinden kilomuz) * 10 ?
Yoksa bu zaten düşmüş hali mi? (Formülü Achilles'in ilk mesajından aldım)
vücut kalori hesabı yaş , kilo , aktivite vs göre değişebiliyor
50-55 gr civarı yağı eksilltmeniz uygun çok ince hesaba gerek yok

Bu hesabı nasıl yaptınız?
%1 oldukça ilginç geldi.

Bu hesabı nasıl yaptınız?
%1 oldukça ilginç geldi.
Yediklerimi telefonumdaki bir aplikasyona kaydediyorum. Sonuçları o veriyor. Yediğim ürünlerin barkodlarını fotoğrafladığımda etiket üzerindeki besin değerlerini otomatik girip, yediğim grama göre hesaplıyor. Tabii salata gibi malzemelerini tek tek tartmadığım bazı besinlerini değerleri doğru olmuyordur diye düşünüyorum.

vücut kalori hesabı yaş , kilo , aktivite vs göre değişebiliyor
50-55 gr civarı yağı eksilltmeniz uygun çok ince hesaba gerek yok
Tamam, teşekkür ederim.

---Edit
Bu arada, 24 kasımda 84 ile başladım, bugün (27/11) 81,4 kg'ya düştüm. Tartıma göre de yağ oranım %41'den %40,3'e düşmüş. Kas oranım 29'dan 29,7'ye ulaşmış. Su da 40,5'dan 41'e. Mucize gibi geliyor ama bu mümkün mü sizce arkadaşlar? Eğer öyleyse hayatımın "diyetini" buldum :p

uygulayın arkadaşlar çok yararlı ve hızlı yağ yaktıran bi diyet günlük kolari bılıyorsanız http://www.freedieting.com/tools/nutrient_calculator.htm?cals=3090 tıklayın sonra ketegonik secın ogun sec planla hedefınıze ulasın guzel kardesım yag yakısı yesıl cay ve kafeın durumu olan karnıtın sıvı halde +bcaa öneriyorum proteın tozu kullanmayın arkadaslar gerek yok ii çalışmalar

yahu 1 haftadır uyguluyorum bu diyeti sanki daha çok yağlanmış gibi hissediyorum karb miktarım fatsecret a göre 15 ila 30 arasında seyir ediyor bazı günler nadir olsada 40 gr olmuşluğu da var bu 1 hafta boyunca sadece geçen gün yemeklere saldırasım geliyordu şuan normalim acaba ketosis denilen duruma geçiremedim mi vücudu et olarak piliç salam keskinoğlu yaprak döner piliç köfte felan bunlardan yedim günde 100 gr mı aşmayacak şekilde karb miktarlarıda 100 gr da en fazla 2 ila 8 arasında seyir ediyor zeytin yağında kızartıp yedim 3 tane yumurta yiyorum sabahları zeytin yağında pişirip ekmek meyve karb miktarı yüksek olan hiç bir şey yemiyorum yeşil çay türk kahvesi felan içiyorum yer fıstığı felan yiyorum ara öğünlerde bazen 10-15 tane bu diyete başlamadan önce 1 haftada 85 kilodan 79 kiloya düşmüştüm kafama göre bir diyet uygulamaktaydım karb miktarı 120 130 larda pro miktarı 140 150 lerde yağ ise sadece zeytin ve balık yağı olmak üzere bir diyetim vardı keto diyetine başladım başlayalı sanki bel yanlarım daha da yağlanmış gibi hissediyorum fakat üst baklavalarım da görünür hale geldi belki 1 hafta mekik çalışmanın etkisinden olmuştur bilemiyorum artık bu diyeti 4 gün daha devam ettiricem karb yüklemesi yapmadan bırakmayı düşünüyorum tok mideyle 78-79 ken şuan 80-81 arası seyir ediyorum günlük aldığım toplam kalori 1000 ila 1500 arası bazen 2000 leri gördü bu diyet ile bu diyeti yapanlar ne kadar sürede yağ yakımı sağladılar acaba ben 1 haftadır bir değişim fark etmedim göbeğimin üst kısmındaki baklavalar haric onuda sıkı mekik çalışmasına bağlıyorum
Edit: Ketosis denilen duruma geçtiğimizi nasıl anlayacağız idrar renginde bir değişim olur deniliyordu ancak hala bir değişim yok veya ağız kokusu oluşur deniliyordu oda yok ya bu diyet bana göre değil bende geri tepti yada ben yanlış birşeyler yapıyorum

Son düzenleme:
yahu 1 haftadır uyguluyorum bu diyeti sanki daha çok yağlanmış gibi hissediyorum karb miktarım fatsecret a göre 15 ila 30 arasında seyir ediyor bazı günler nadir olsada 40 gr olmuşluğu da var bu 1 hafta boyunca sadece geçen gün yemeklere saldırasım geliyordu şuan normalim acaba ketosis denilen duruma geçiremedim mi vücudu et olarak piliç salam keskinoğlu yaprak döner piliç köfte felan bunlardan yedim günde 100 gr mı aşmayacak şekilde karb miktarlarıda 100 gr da en fazla 2 ila 8 arasında seyir ediyor zeytin yağında kızartıp yedim 3 tane yumurta yiyorum sabahları zeytin yağında pişirip ekmek meyve karb miktarı yüksek olan hiç bir şey yemiyorum yeşil çay türk kahvesi felan içiyorum yer fıstığı felan yiyorum ara öğünlerde bazen 10-15 tane bu diyete başlamadan önce 1 haftada 85 kilodan 79 kiloya düşmüştüm kafama göre bir diyet uygulamaktaydım karb miktarı 120 130 larda pro miktarı 140 150 lerde yağ ise sadece zeytin ve balık yağı olmak üzere bir diyetim vardı keto diyetine başladım başlayalı sanki bel yanlarım daha da yağlanmış gibi hissediyorum fakat üst baklavalarım da görünür hale geldi belki 1 hafta mekik çalışmanın etkisinden olmuştur bilemiyorum artık bu diyeti 4 gün daha devam ettiricem karb yüklemesi yapmadan bırakmayı düşünüyorum tok mideyle 78-79 ken şuan 80-81 arası seyir ediyorum günlük aldığım toplam kalori 1000 ila 1500 arası bazen 2000 leri gördü bu diyet ile bu diyeti yapanlar ne kadar sürede yağ yakımı sağladılar acaba ben 1 haftadır bir değişim fark etmedim göbeğimin üst kısmındaki baklavalar haric onuda sıkı mekik çalışmasına bağlıyorum
Edit: Ketosis denilen duruma geçtiğimizi nasıl anlayacağız idrar renginde bir değişim olur deniliyordu ancak hala bir değişim yok veya ağız kokusu oluşur deniliyordu oda yok ya bu diyet bana göre değil bende geri tepti yada ben yanlış birşeyler yapıyorum

Yukarda acikladm diyeti biraz hatalarin var bariz. Idrarin fena kokmasi lazim yani yaptin mesela arkadan giren kisi yada sen o aseton kokusunu alman lazim wc de. 1000 kalori beslenirsen kilo veremezsin tabii . 1 haftada bisi bekleme derdim normal bi diyet olsa ama 1 haftada ketoda buyuk degisiklik olmasi lazim yani kafadan en kötu 500 gr karb atsan her karb 3 4 gr su tutuyo 1.5 2 kg da ordan gider. En kotu ihtimal senin 2.5 kilo vermen lazim en en kotu ihtimal. Ben 4 5 kilo vermistim ilk hafta tabii bu yaģ degil onu soyliyim ama vucud fena halde define olmasi lazimdi. Yanlis yapiyorsn diyeti salata harici karb almican havuçta yasak bu arada oda ketodan cikartir. Yag miktari proteinden fazla olcak süt ve yogurt yasak. Kuruyemiste icindeki karb oranina dikkat et 30 gr gecmesn kalorini cok kısma. 500 kalori az al ihtiyactwn

süt ve yoğurt yemiyorum meyve de yemiyorum 2 3 gün felan marul yedim etlerin yanında bilemiyorum dostum diyete 1 hafta daha devam edeceğim diyetin 5. günü aşırı açlık çekmiştim 200 gr tavuk göğsünü su içer gibi yemiştim şuan hafifte olsa bu açlık hissi devam ediyor belki bu iyi birşeydir bugün aldığım öğünlerin toplam değerleri şöyle
Sodyum:1283
Yağ:136gr
Karbonhidrat:35gr
Şeker:10gr
Protein:95gr
Kalori:1713
Sabah Kahvaltısı: 3 Adet yumurta zeytintağında pişmiş yanında 50gr banvit piliç salam
Öğle Yemeği:100 gr salam + 2 yumurta 2 sinide zeytin yağında pişirdim salam üstüne 1 yemek kaşığı kadar mayonez sıktım yemek ardından 1 sade kahve
Akşam Yemeği : 60 adet yer fıstığı 1 yemek kaşığı zeytin yağı başka da birşey yok bugünlük
belki besinlerim yanlış belki de belirtileri ben anlayamadım 1 hafta daha devam etmeyi düşünüyorum karb yüklemesi yapmadan

vücudun yağ yakmaya başlama aşaması 2 3 günde mi yoksa 2 hafta damı başlıyor bunuda anlamış değilim bazı yerlerde 2 3 günde vücut ketosise geçiş yapıyor deniliyor peki bu 2 hafta ne oluyor?

Son düzenleme:
Merhaba ben dukan diyeti ile yaklaşık 24 kilo verdim suan 89.4 kiloyum fakat beni bunalttigi için bi degisiklik yapıp atkins diyetine başladım araştırma yaparken buraya denk geldim ben yoğun biriyim haftanın 3 günü 1 er saat yüzuyorum fakat ben Hali hazirda zaten diyette olduğum için şu kaybim olmadı yani sizlerdeki gibi ilk hafta öyle çılgın bi eksi görmedim kiloda ve suan kilo vermem durdu fakat burdaki hesaplamaları anlamadım ve cok bunaldim benim 19 kilo daha vermem gerek kafam karışık ne yapmaliyim

Back
Yukarı