Şuda var arkadaşlar, çok vasat genetikli, ilaçlarla bir yere gelmiş (bir yere gelmek dediğim 75 kiloda Türkiye şampiyonu ya da ikincisi) adamlar ilacı ve idmanı bırakınca gerçekten hiç idman yapmamış adam kıvamına inebiliyorlar.
Böyle birisini görmüş ve cidden üzülmüştüm, adam tam manasıyla sıskaydı, eski müsabıklardan olduğunu duyunca vahvah dedim.
Gerçi mayolu halini görmedim belki mayolu iyi kötü kesik göğüs, parçalı sırtı vardı ama kesin olan parlak bir halde olmadığıydı.
İlaçlar hiç etkisizdir demiyoruz, ancak "ilacı bıraktı bitti" mantığı çok çok yanlış.
Hele Kevin Levrone gibi üstün genetikli yarışmacılar ilaca muhtaç falan değil iyi fizikli olmak için, burada bahsedilmedi ama Kevin Levrone en güçlü vücutçular arasındadır, hatta buna bir rakibinin sözüyle örnek vereyim.
Fransız vücutçu Francis Benfatto, ki kendisi çok iyi bir vücutçudur, "Kevin Levrone'a özenip ağır kilolar kullanmaya çalıştım ve ağır bir göğüs yırtığı sakatlığı geçirdim"
Levrone 200 kilo üzeri ile rahatlıkla bench press yapan, 300 kilo üzeriyle squat yapabilen bir vücutçuydu, iş ilaçlarla olsa her vücutçu bu kiloları basardı.
Ama en estetik vücutçulardan birisi ve rakibi bile, ona özendim perişan oldum diyebiliyor, gene dediğim gibi rakipleri ifade ediyor adamın senenin yarısı (müsabık olduğu dönemde) müzik çalışmalarına yoğunlaşıp tüm kas kütlesini kaybettiğini ve 3-4 ay gibi inanılmaz bir sürede fiziğini Mr. Olympia yarışmacısına dönüştürdüğünü.
Rakibi neden adam için olmayan bir efsane yaratsın
Flex Wheeler, Sergio Oliva gibi adamların diyeti ile Mike Matarazzo gibi adamların diyeti de çok farklı mesela.
Matarazzo diyor, bazı rakiplerim gibi beslensem müsabıklıkla uzaktan yakından alakası olmayan bir fiziğim olurdu diyor, onların sahip olduğu metabolik avantaja sahip olmadığını anlatmak isteyerek.
Burger King'den beslenerek müsabık olan ve Mr. Olympia olmasa bile önemli amatör şampiyonluklar kazanan vücutçular olduğu söyleniyor.
Gelgör ki öyle insanlar tanıyorum ki %12 yağ oranı için (kendisine selam ve saygılarımı sunuyorum) ölümüne diyet yapması, dediğin gibi sabah 6'da kalkıp kardio yapması lazım.
Bunlar hep genetik farklılıklardır.
Normal sınırlara göre düşünerek bu uç insanları anlayamazsın.
3-4 sene çalışıp ve üstüne ilaç kullanıp 120 kg. bench press yapanda görürsün, ağırlığın ilk altına girdiğinde 120 kilo basanda (daha fazlasını yapanda var kuzeyli strongman müsabıkları mesela) gene olay aynı, normal insana göre düşünürsen o adamın 16 yaşında ilaçsız o kiloyu basması imkansız ama işin fenası adam ne ilaçlı nede ağırlık idmanlı, direkt giriyor o kilonun altına, ister inan ister inanma Levrone'da bu işi 6 aylık çalışma ile yapıyordu...