kick boksmu? muay thai? boksmu

Dostum korumak diyosun o zaman kesinlikle teketek olmayacaksınız güreş yapma derim güreş 1 v 1 de herkesi alırsın ama sayı arttıkça işler değişebilir. Benim tercihim boks yada muay thai. Bizim salonda bir hocamız var yani ders veriyor uzun zamandır kickboks yapıyor ciddiyim 1 basit yan tekmeyle adamı nereye uçuruyor bak uçıuruyor diyorum bi kere karşısındaydım model gösteriyordu o zaman 90 kiloydum ve ringe ucmustum :D ama muay thai ye bakarsan daha sert her maç kaburga kırıklarıyla bitiyor. daha sert yapar seni kaval kemiği çok kullanıyorsun kavalla bir kere vursan zaten sakat :)
yok ben zaten boksörüm bu bitince diyorum hani Judo fln olarak ne yapayım saldırı değil de savunma olarak anlamında

yok ben zaten boksörüm bu bitince diyorum hani Judo fln olarak ne yapayım saldırı değil de savunma olarak anlamında
Tabiki judo yap.Judoyla aikido karşılaştırmak nerdeyse günah.Aikido,ving çun,tai çi falan hepsi teyze dövmek için.Boşu boşuna vakit kaybetmeyin.Benim en yakın dostum bana çektiyi bir video gösterdi.Taksici ile bir ving çun dövüşçüsü kavga etdi,taksici dövdü.Tabiiki taksicide baya deyişik deyişik ipman gibi yumruklar yedi, ama kavga sonunda taksici onun karaciğerine yumruk vurarak kazanmayı başardı.Böyle sporlar yapmak isterseniz çin,japonya,koreya ya falan gidin.Kısaca benim tavsiyem JUDO kesinlikle.

Tabiki judo yap.Judoyla aikido karşılaştırmak nerdeyse günah.Aikido,ving çun,tai çi falan hepsi teyze dövmek için.Boşu boşuna vakit kaybetmeyin.Benim en yakın dostum bana çektiyi bir video gösterdi.Taksici ile bir ving çun dövüşçüsü kavga etdi,taksici dövdü.Tabiiki taksicide baya deyişik deyişik ipman gibi yumruklar yedi, ama kavga sonunda taksici onun karaciğerine yumruk vurarak kazanmayı başardı.Böyle sporlar yapmak isterseniz çin,japonya,koreya ya falan gidin.Kısaca benim tavsiyem JUDO kesinlikle.
peki bu ülkede var mı iyi bir judo kursu ?

Bende bir ara aikido yaptım(2 ay)bi boka yaramadığını sokakta bana biri hücum ederken bildim.Nerdeyse dövülüyordum.Belkide ben az bir süre gitmişdim ya iyi bir aikidoçu değildim onu bilmiyorumda iyiki de zamanında aikidodan çıktım.Yoksa boşu boşuna hem paramı hem vaktimi harcardım.Şimdi boks yapıyorum(1 hafta)aikido da 2 ay öğrendiyimden daha iyi kendimi koruyorum.[DOUBLEPOST=1532455207][/DOUBLEPOST]
peki bu ülkede var mı iyi bir judo kursu ?
Tabiiki var.Ben iyi bilmiyorumda çok güzel judo kursları var sen istersen bi araştır[DOUBLEPOST=1532455525][/DOUBLEPOST]Arkadaşıma sordum temel çakıroğlu diye bir judoçu varmış baya iyi bir judo antrenörüymüş.5 dan siyah kuşak judoda sanırsam

Son düzenleme:
Dostum bu ülkede yapabileceğin sporlar belli bana sorarsan en iyisi krav maga her açıdan ama ülkede yok yani varda çok iyi kişilerimiz ohoho gitmeye kalksan :D anladın. Aikido felan bunlar işe yaramaz zordur yani profesyonellik istiyor ve sokakta o açıları yakalayamazsın. Ama genel olarak iyi bir judo salonuna gitsen yeter. Arkadaşın dediği gibi wing chun felan var bana sorarsan wing chun da çok iyidir ama ip man gibi olana :D kısacası herşey antrenör de bitiyor yani hocanda. Benim kickboks yaptığım yer iyi bir yer ve antrenörüm de çok iyi bir insan ismine bakacaksan hasan fahri şen. Bu arada judo ya başlıcağımı söylemiş miydim :)

Back
Yukarı