Kickbox konusunda acil yardımınıza ihtiyacım var arkadaşlar

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Shooo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Shooo

Üye
Merhaba arkadaşlar ben hazirandan bu yana kick box yapıyorum fakat hala çok eksiklerim var herşeyden önce güçlü ve hızlı vuramıyorum , tekmelerim berbat , teknik konusundada çok eskiklerim var , kondüsyonumda kötü lütfen bana bu konuda yardım edin evimde ne gibi antremanlar beni bu konularda güçlendirir.

5 ay az bir süre değil. çok iyi dövüşmeniz beklenemez ama temel eğitimde ilerlemiş olmanız gerekirdi. yani doğru yumruk ve tekmeyi atıyor olmanız gerekirdi.

eğitim aldığınız yer de çok önemli tabi.

dogru yumrukla birşey yok yumruk dediğin bitirici olmalıda temel eğitim simdiye kadar en iyisini ögrenmiş olman lazımdı :)

fc ve k-1 style son derece alakasız 2 sistemdir...

fc, "taekwondo, karate vb" gibi disiplinlerin uygulayıcılarınnın "full contact" bağlamda dövüşmelerine olanak sağlamak için oluşturdukları çok ksııtlı bir sistemdir...low kick, clinch ,diz vb bir sürü teknik yasaktır...kendine has bir sistemdir...

k-1 ise , muay thai den türetilen oldukça serbesti içeren "diz ,low kick vb " vuruşlarına iziin veren daha serbestisi bol sistemdir...

bu nedenle 2 si hiçbir surette uyuşmazlar ve eğer konu iddialı boyut olacaksa :

-fc , tek başına seçim

-k-1 ve low kick ,bunları bir arada yürütebilirsnizi...

ayırmanız gerekir...)

Merhaba arkadaşlar ben hazirandan bu yana kick box yapıyorum fakat hala çok eksiklerim var herşeyden önce güçlü ve hızlı vuramıyorum , tekmelerim berbat , teknik konusundada çok eskiklerim var , kondüsyonumda kötü lütfen bana bu konuda yardım edin evimde ne gibi antremanlar beni bu konularda güçlendirir.

Senden ilk başlarda çok birşey istemezler sert vurman önemsiz tekniklerini doğru uygula videolar izle ve bol bol gölge boksu yap tekmelerden yana hiç şansın yoksa dal degiştirip boksa geç yada iyice ögrenemk için tekvando olabilir ama iş yumruklarda biter sakin ol teknikleri yaparken tane tane

Evde yapabileceğin temel 2 çalışma vardır.

1- Gölge Boksu
2- Mekik

Şınav felan pek çalışayım deme. Yapıcaksanda fazla yapma. Şınavla göğüs kasları oluşunca yumruk tam çıkmamaya başlıyor, yumruğun yarıda kesiliyor bildiğin. O yüzden şınava pek ağırlık verme.

Gölge boksu ile kendini düzeltebilirsin eksiklerini görürsün ve serileşebilirsin. Mekikde çevik yapar seni ve karın kaslarını güçlendirir.

Evde yapabileceğin temel 2 çalışma vardır.

1- Gölge Boksu
2- Mekik

Şınav felan pek çalışayım deme. Yapıcaksanda fazla yapma. Şınavla göğüs kasları oluşunca yumruk tam çıkmamaya başlıyor, yumruğun yarıda kesiliyor bildiğin. O yüzden şınava pek ağırlık verme.

Gölge boksu ile kendini düzeltebilirsin eksiklerini görürsün ve serileşebilirsin. Mekikde çevik yapar seni ve karın kaslarını güçlendirir.

dediğin şeyde bir yanlışlık olması lazım sadece sınavla ne kadar göğüs kası olabilir bu bir. ikincisi o kadar boksör var göğüs kasları gerçekten fazla olan onlar yumruğu tam çıkaramayarakmı adamları tek yumrukta yıkıyorlar ?

Değerli üyemiz;
Konunuz kilitlenip kapatılmıştır.

Konu kilitleme sebepleri;

- - öncelik hakkı ihlali

Lütfen 1 dakikanızı ayırarak forum kurallarını okuyunuz. Forum kurallarını okumak için buraya tıklayınız!
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
BodyForumTR Ekibi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı