Kilo alıp vücudumu şekillendirmek istiyorum

Fitness yapmak boy uzamasını keser mi?

• Evet

Votes: 0 0,0%
  • Hayır

Votes: 3 100,0%

• Total voters
    3
Merhaba 16 yaşındayım 170 boyum var 56 kiloyum. Anlayacağınız üzere hem boyum kısa hem zayıfım öyle olunca da çok ufak gözüküyorum. Öncelikle ideal kiloma ulaşıp daha sonra da hacim kazanmak istiyorum nasıl bir yol izlemeliyim

Öncelikle omurgaya yük bindirecek ağır hareketlerden (Squat, halter vb.) sakındığın sürece boy uzamasına negatif bir etkisi olmaz aksine gelişim döneminde pozitif etkileri olduğunu söyleyebiliriz.
İkinci olarak öncelikle ideal kiloma ulaşıp sonra hacim kazanacağım demişsin fakat burada bahsettiğin hacim kas hacmi sanırım çünkü kilo alırken hacim almış oluyorsun mantıken.

Öncelikle omurgaya yük bindirecek ağır hareketlerden (Squat, halter vb.) sakındığın sürece boy uzamasına negatif bir etkisi olmaz aksine gelişim döneminde pozitif etkileri olduğunu söyleyebiliriz.
İkinci olarak öncelikle ideal kiloma ulaşıp sonra hacim kazanacağım demişsin fakat burada bahsettiğin hacim kas hacmi sanırım çünkü kilo alırken hacim almış oluyorsun mantıken.
Aynen doğru anlamışsınız. Önce kilo aldıktan sonra vücudu geliştirmek istiyorum. Forumda kilo almayla alakalı bir bölüm var mı veya yazı? Yada siz biliyorsanız yardımcı olabilir misiniz her ne yersem yiyeyim kilo almıyorum hatta son bir aydır inanılmaz derecede abur cubur yiyorum (kilo almak için değil ) yine de etki yok

Aynen doğru anlamışsınız. Önce kilo aldıktan sonra vücudu geliştirmek istiyorum. Forumda kilo almayla alakalı bir bölüm var mı veya yazı? Yada siz biliyorsanız yardımcı olabilir misiniz her ne yersem yiyeyim kilo almıyorum hatta son bir aydır inanılmaz derecede abur cubur yiyorum (kilo almak için değil ) yine de etki yok
Bir kere önce kilo alıyım sonra vücudumu geliştireyim diye bir şey yok, aynı zamanda hem kilo alıp hem de kas kütleni geliştirebilirsin..Bunun için şeker oranı yüksek-sağlıksız gıdalar yerine protein ve karbonhidrat ağırlıklı güzel bir beslenme programına ihtiyacın var.
Bu konuda bilgi sahibi değilsen mesaj atarsan yardımcı olmaya çalışırım.

Back
Yukarı