kilo aldıkça göbeğim çıkıyor

Öncelikle merhabalar;

Yaş 19
Boy 1.80
Kilo 70

Arkadaşlar kilo aldıkça göbeğim çıkıyor. Evde dumbell ile çalışıyorum ama tam program set vs pek bilgim yok. Kilo oranım nasıl daha almalımıyım, tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum. Çalışma programıda önerebilirsiniz (set olayını anlatırsanız makbule geçer :) )
Birde şu göbeği çıkarmadan kilo alamıyormuyuz yahu yanları boş göbek var ne saçmadır kafa_kafa_

Neyse arkadaşlar cevaplarınızı bekliyorum (yağ oranına hiç girmeyin bilmiyorum :) )

Teşekkürler bench_O
 
Aynı sorun bendede var kilo alırken yağ tuz ve şekere dikkat et , protein ağırlıklı beslen karın çalış :)
 
boyuna göre kilon az bence kiloyu kas olarak alman gerek onun ıcınde calısıp ıyı beslenmen gerek proteın ıceren besınlerı kullanman gerek ve yagı azaltman gerek cunku yaglı yersen bu kez gobekte cıkıcaktır
 
Protein kaynakları nelerdir?

Hayvansal kaynakları; yumurta, et, tavuk, balık, süt ve peynirdir. Bunlardan yumurta, et, tavuk ve balık, elzem amino asitleri sağlar.

Bitkisel protein kaynakları; mercimek, kuru fasulye, nohut gibi kurubaklagiller, fındık, tahıllar, bulgur, tam buğday ekmeğidir. Çok az miktarda da olsa, bazı yeşil sebzelerde protein bulunur ama emilimleri çok düşüktür.


Proteinler
Proteinler, aminoasit denen yapıtaşlarından oluşmuş büyük moleküllü bileşiklerdir . Aminoasitlerin bileşiminde temel olarak karbon, hidrojen, oksijen ve azot bulunur. Vücut bu elementleri birleştirerek bazı aminoasitleri üretebilirse de, gerekli olan birçok aminoasit vücutta bireşimlenemediği için bunların yiyeceklerle, hazır olarak alınması gerekir. Et ve balık gibi hayvansal yiyecekler en dengeli aminoasit kaynaklarıdır. Ama iyi seçilmiş bitkisel yiyeceklerle de iyi bir protein dengesi sağlanabilir.


Proteinler vücudun gerçek yapıtaşlarıdır; kemikler, kaslar, deri, sinirler, kısacası vücudun büyük bölümü proteinlerden oluşur. Yiyeceklerle alınan proteinler sindirim sırasında parçalanarak aminoasitlerine ayrışır ve vücut, bu aminoasit deposundan seçtiği uygun yapı*taşlarını yeniden bir araya getirerek kendi dokularını oluşturan proteinleri yapabilir. Protein açısından zengin olan başlıca hayvan*sal yiyecekler yumurta, et, balık, peynir ve süt, bitkisel yiyecekler ise ekmek, patates, fındık ve ceviz gibi kabuklu yemişler, bezelye, fasulye ve mercimektir.
[alıntı]
 
Son düzenleme:
Back
Yukarı