Kilo alma-programim

Merhaba arkadaşlar bundan 4 ay önce fln bb ye başlamıştım 1 ayda 4 kilo civarı almıştım ancak daha sonra bazı nedenlerden dolayı bıraktım ve aldıklarımın bir kısmını verdim..
Şuan kilom 65,5 ve 3.haftam;yani 1,5-2 kilo civarı aldım diyebilirim..Bu hafta weider 2200 amino aldım ayrıca gainer de kullaniyorum..

Programim aşağıdaki gibi,yorum yapıp eksiklerimi söylerseniz çok minnettar olurum..

Kahvaltı:
2-3 yumurta
bolca peynir(lor veya kaşar da olabilir)
bal
pekmez
domates-salatalık vs
bolca ekmek
*bir ölçek gainer

kahvaltıdan yarım saat sonra 2 tane simit+meyva suyu

öğlen:
bir tabak pilav makarna ikilisinden birisi veya tavuk,güveç,kebap vs.bunlardan birisi
*bir ölçek gainer

*antrenmandan önce 3 tablet weider amino
*antrenmandan sonra yine 3 tablet weider amino

akşam yemeği:
tabuklu pilav veya makarna veya etli ürünlerden birisi belki de kızartma..(bunlardan birisi yani)yanında bolca yeşillik
*bir ölçek daha gainer

geceye doğru:
1 veya 2 adet ton balığı
bir miktar yulaf ezmesi
*ve bir ölçek daha gainer

supplement olarak 4 ölçek gainer ve 6 tablet amino kullanmış oluyorum..

Kilo almama ne gibi etkili olur?eksiklerim veya yanlışlarım nelerdir?şimdiden teşekkürler..

kilo alıcam diye miğdenden olmayasın dikkat et fazla yüklenme hesapla 3000 kalori al yeter fazla yağlanma bak ben 6 ayda en fazla 10 kilo ala bildim çokta fazla bir şekilde yağlandığıma inanmıyorum biraz göbek çıkmıştı 1 aydada onu yok ettim..

Öğle yemeğini şirkette yiyeceğim makarna pilan güveş kebap dörtlüsünden birisi akşam yemeğini de evde malum annem hazırlıyor..Neden sordunuz ki?

Maşallah :D

Benimde yıllardır kilo alma sorunum var ve spora her başladığımda kilo aldım ancak bırakınca geri verdim.
Yaklaşık 2 hafta önce tekrar başladım, ve 5 kilo civarında aldım şu an 73 kilo oldum, ölçü olarak hiç bi farkım yok hatta pantalonlar biraz bol bile gelmeye başladı.
Ekstra birşey yapmıyorum sadece günlük whey ve l-carnitine kullanıyorum, 1 ölçek, antrenman zamanı 2 kez kullanıyorum + l-carnitine sadece antrenman günlerinde 1000mg

Bol geliyor hocam dar değil :D
Ölçü almadım ama muhtemelen göbek bölgemdeki kısmi yağlanma azalmış olmalı ki bu şekilde bir sonuç alıyorum.

Aslında ilk başladığım süreçte aynen şunu yaptım.

Kahvaltı : 2 yumurta + 100 gr peynir + yarım ekmek
Öğlen arası poğaça

Öğlen yemeği : 100 gr kızarmış tavuk genelde göğüs + bulgur pilavı + salata + 250 gr yoğurt

İkindi : 1 paket negro + yanına kola genelde

Akşam: Ne çıkarsa bahtıma hesabı akşam evde ne varsa o.
Akşam yemeğinin ardından 20 gr whey içine 5 gr süt tozu. 250 ml süt + 2 top dondurma ile mix. ( antrenman günlerinde 20 gr antrenman öncesi 20 gr antrenman sonrası olarak uyguluyorum )

Yatmadan önce 250 ml süt.

Şu anda uygulamıyorum ama, yağlı besinler tüketmemeye çalışıyorum.
Sabahları kahvaltı olarak 2 yumurtalı omlet yiyorum.
Saat 12 gibi kızarmış tavuk genelde.
İkindi vakti bisküvi tarzı atıştırmalık şeyler.
Akşama ne çıkarsa bahtıma.
Yatmadan önce whey+süt

Ben gördüğüm yanlışları yazayım :
1- Kahvaltıda bolca ekmek yeme, onun yerine 2-3 dilim kepek ekmeği yiyebilirsin.
2- Ara öğününün birinde 2 adet simit yazmışsın. Bana kalırsa bunun yerine daha proteinli ve yağsız birşey tüketsen daha iyi olur. 1 kase sade yoğurt (yağ oranı düşük olacak) veya meyveli yoğurt da olur.
3- Kebap gibi şeyleri fazla tüketmemeye çalış, mümkün olduğunca ev yemeği ye.
4- Kızartmadan mümkün olduğunca uzak dur. Onun yerine haşlama yap yada fırında pişir yiyecekleri.
5- Geceye doğru ton balığı yeme. İlla bir şey yemek istiyorum dersen meyve yiyebilirsin yada 1 küçük kase yoğurt daha iyi olur.

Bunların dışında programın iyi geldi. Bu yazdıklarımı dikkate alıp almamak da sana kalmış ancak dikkate alırsan daha sağlıklı bir şekilde kilo alırsın bence. :)

Ben gördüğüm yanlışları yazayım :
1- Kahvaltıda bolca ekmek yeme, onun yerine 2-3 dilim kepek ekmeği yiyebilirsin.
2- Ara öğününün birinde 2 adet simit yazmışsın. Bana kalırsa bunun yerine daha proteinli ve yağsız birşey tüketsen daha iyi olur. 1 kase sade yoğurt (yağ oranı düşük olacak) veya meyveli yoğurt da olur.
3- Kebap gibi şeyleri fazla tüketmemeye çalış, mümkün olduğunca ev yemeği ye.
4- Kızartmadan mümkün olduğunca uzak dur. Onun yerine haşlama yap yada fırında pişir yiyecekleri.
5- Geceye doğru ton balığı yeme. İlla bir şey yemek istiyorum dersen meyve yiyebilirsin yada 1 küçük kase yoğurt daha iyi olur.

Bunların dışında programın iyi geldi. Bu yazdıklarımı dikkate alıp almamak da sana kalmış ancak dikkate alırsan daha sağlıklı bir şekilde kilo alırsın bence. :)

Teşekkür ederim hocam hepsini dikkate alacağım ama 2 sorum olacak..
1-Neden gece ton balığı yememeliyim?
2-Bu programı 2 haftadir uyguluyorum tam olmasa da ancak kilomda ani düşüşler ve çıkışlar oluyor açıkçası biraz tartıdan da şüpheliyim

Back
Yukarı