Kilo Almak İsteyenlere...

selam arkadaslar..
siteye yeni üye oldum..
2 yıldır mankenlik yapıyorum..
boyum 1.93 kilomsa 89..
ajansımdan bana verılen ölçülerdeyım..
herkesin begendıgı ve sahıp olmak ıstedıgı bır vucudum var..
bunu 1 yılda gerceklestırdım..
faydalı olur dusuncesıyle sızlere 1 yıldır sekmeden uyguladıgım beslenme programımı yazıyorum..umarım faydalı olur..

Sabah:
Cornflakes ( içine 3 kaşık bal ) 2 yumurta , 3-4 dilim beyaz peynir 1-2 dilim ekmek..

Sabahla Öğlen arası :
biskrem,tutku , hanımeller vs vs bir bisküvi ve meyve suyu..

Oglen :
3 dilim yumurtalı ekmek , meyve suyu , bir porsiyon makarna ( yiyemeyip tıkanırsan bas mayonez ketcabı :) ,

Ogle ile Aksam Arası :
enerji içeceği , çikolata

Aksam :
makarna veya pizza , 3-4 kaşık pilav , bir adet şinitzel parça meyve suyu

Gece :
bir porsiyon tatlı

BUNLARI SALONA GIDENLERE ÖNERİYORUM SONUCTA ALINAN ONCA KALORININ BIR KISMININ ERIMESI LAZIM ...
ŞİMDİDEN KOLAY GELSİN..

selam arkadaslar..
siteye yeni üye oldum..
boyum 1.93 kilomsa 89..
faydalı olur dusuncesıyle sızlere 1 yıldır sekmeden uyguladıgım beslenme programımı yazıyorum..umarım faydalı olur..

Sabahla Öğlen arası :

Oglen :
bir porsiyon makarna ( yiyemeyip tıkanırsan bas mayonez ketcabı :) ,

Ogle ile Aksam Arası :
enerji içeceği ,

Aksam :

Gece :
bir porsiyon tatlı

BUNLARI SALONA GIDENLERE ÖNERİYORUM SONUCTA ALINAN ONCA KALORININ BIR KISMININ ERIMESI LAZIM ...
ŞİMDİDEN KOLAY GELSİN..

Esas sana kolay gelsin arkadaşım, ayrıca o güzel vücudunu göster de görelim, herkes imreniyorsa bakalım bizde imrenecek miyiz. Burası herkesin değil Body Sporcularının forumu.

Kusura bakma ama böyle dandirik bir "öğüt" yazısını görmeyeli baya oluyordu.

Bir kere içerisinde zararlı koruyucular bulunan bisküvüleri sürekli yemeyi ancak senin gibi ne yaptığını bilmeyenler önerebilir. Ayrıca hazır meyva suyu demişsin onu da sık tüketmek iyi değil. Yani doğalı varsa o zaman doğal diye belirteceksin.

Bir porsiyon makarna ne demek? Benim porsiyonum 250 gr. sen kaç gram kastettin. Millete porsiyon diyip geçemezsin. Madem yalan yanlışta olsa tavsiye ediyorsun bari tavsiyen kendi içerisinde geçerlilik taşısın.

Pizza ne ya? Hangi güzide sporcu yahut bodyci "sürekli beslenme programına" pizza alır ?

Enerji içeceği demişsin ama ne zaman neden kullandığını yazmamışsın. Sanki su gibi için der gibi.

3-4 kaşık pilav ne ya? nedir yani? Şu gramı belli olmayan porsiyuonlarla ve kaşıkla insanlara öğüt verme.

Bir adet şinitzel demişsin yine, sanki şinitzeller fabrikanın birinden tek boy çıkıyor, yine miktar yok.

Gece niye tatlı alıyortsun? ne tatlısını ne kadar alıyorsun ya da. Bin tane tatlı çeşifi var.

Ayrıca bu ne definasyon dönemi ne de bulk dönemi programı olabilir acayip saçma bir program.

Bu forumdaki kitlenin genelinin de manken vücutlarına özendiğini sanmıyorum. Her mankenin vücudu da fit falan değil.

Ayrıca 1 senede bu vücudu yaptım demişsin, bunları yiyerek mi yaptın? Bari yanında ne spor progrmaını uyguladığnı da yazsaydın.

Böyle bilinçsiz tavsiye vereceğine forumda biraz gezip bilgilenseydin.

Esas sana kolay gelsin.

Son düzenleme:
selam arkadaslar..
siteye yeni üye oldum..
boyum 1.93 kilomsa 89..

Sabah:
Cornflakes ( içine 3 kaşık bal ) 2 yumurta , 3-4 dilim beyaz peynir 1-2 dilim ekmek..

Sabahla Öğlen arası :

Oglen :
3 dilim yumurtalı ekmek , meyve suyu , bir porsiyon makarna ( yiyemeyip tıkanırsan bas mayonez ketcabı :) ,

Ogle ile Aksam Arası :
enerji içeceği , çikolata

Aksam :

Gece :
bir porsiyon tatlı

ŞİMDİDEN KOLAY GELSİN..

sadece bunları yesem zar zor aldığım on kiloyu geri vermeyi bırak eskisinden daha da zayıf olurdum herhalde.

Manken olduğunuzu belirtmişsiniz.
Kendi yaptığınız beslenmeyi bizimle paylaştığınızı söylüyorsunuz.
En sonda da bunları salona gidenlere öneriyorum demişsiniz..
Bu durumda siz de salona mı gidiyorsunuz?

Salona gidiyorsanız ve vücut geliştiriyorsanız, vücut geliştirme ve beslenme konusunda bilinçli bir insanın tercihleri bunlar olamaz..

Eğer vücut geliştirme yapmıyorsanız ve bu beslenme programını uyguluyorsanız manken olabileceğinizi sanmıyorum..

Eğer vücut geliştirme yapmıyorsanız ve bu programı biz vücut geliştiriciler için önerdiyseniz (ve kendiniz uygulamıyorsanız) forumu araştırıp sporcu beslenmesi konusunda bilinçlenmeniz daha uygun olacaktır..

chelios, beslenme programında protein oranından ziyade, şeker ve yağ oranı oldukça agırlıklı bir tablo görüyorum...protein alımını cok düşük oldugu için vücudun kas kütlesi kazanmayı tabiri caizse hafızasından silip , yağ dokunun artmasına sebep verecektir..bu da kalıcı yaglanmaya dogru önemli bir adım sunar sana...belki senin vücudun şu an bunları cok kolay sindirip , hiçbir şekilde yaglanma sorunu yaşamıyordur, ama bu cok gecici bir süredir...eger bu programla devam edersen, ne six-pack lerin olur ne de istedigin ölçüleri tutturabilirsin istedigin gibi...bir definasyon yapmaya çalışsan , bak gör o kolların kaç cm lere kadar düşüyor...çünkü kas zannetiign şey şu an su ve yagdan başka birşey değil...zaten spor salonuna da gitmiyorsun, cok daha kolay bu dediklerim olacak...en yakın zamanda başka bir beslenme programına gecmen dileğiyle...

Son düzenleme:
tamam kızmayın arkadaslar..
bu sporu uzun zamandır yapanlar veya arastıranlar kadar ıyı bılgılere sahıp deılım ben sadece zayıf olan arkadaslar gıbı zayıfken bu programla kılo aldıgımı ve aynı anda sporla destekleyerek vucudumu ıstedıgım sekle getırdıgımı dıle getırdım...
sızlerı kızdırdıysamda ozur dılerım

Beslenme İçin bende benim programımı yazayım bari bu arada 70 kg lardan 95 kg ya kadar çıkmıştım bi ara ama programlar adı altında ki başlıkta merhabalar topicimde de belirttiğim gibi üniversiteyi kazanabilmek için yanısıra bodyle hep ya dershaneyi yürütmek zorunda kaldım yada spor kursunu spor akademilerine hazırlık Yani sonradan verildi falan yoksa çok iyi gidiyordu neyse uzatmadan konuya gireyim direk..

Sabah 08:00 Uyanış

08:15 e kadar kendine gelme masayı falan hazırlama evresi

08:30'da masaya oturulup Kahvaltıya başlanır.Kahvaltı nelerden oluşmalı (Öncelikle Ana besinler olmalı Salam,sucuk,zeytin,peynir,domates,salatalık,bal,pekmez,Sütlü cornflakes,1 adet poğaça iyi gidiyor bunların yanında sonra 4 isteğe bağlı değişir yumurta akı.)

Ortalama Yarım saat sürüyor 09:00'da Masadan Kalkılır Dinlenilir ne biliyim bilgisayar varsa bilgisayar oynanılır..Aradan 30 dakka geçtikten sonra mide biraz rahatladıktan sonra Yani:
09:30'da Whey Protein var Weider ın bende o 300 400 ml pınar sütün %1.4 mü ne yağlı tam değerini bilmiyorum onunla karıştırılıp içilir..

Aradan bir 30 dakika sonra Meyva kokteyli zamanı Yani:
10:00'da Hangi mevsimdeyseniz yani sonbaharsa sonbahar kışsa kış ne kadar çeşit meyva varsa her birinden birer adet doğranır yenilir Kavun karpuz a bir adet değil işte ne kadar kendiniz karar verirsiniz..
Ve bu meyvaları fazla almayın pazar yakınınızdaysa günlük almaya özen gösterin taze olması önemlidir bence...

Neyse Sonra Dişler fırçalanmalı...

Tüm bunları Yaparken saatler 10:30 u gösterir büyük ihtimal yani en az 2 saat sonra beyinden sinyaller gelir :) ben Acıktım diye eğer bu düzene alıştıysanız..Hafif Yağsız makarna Yani makarnayı yaparken yağla karıştırıp sunum yapmak yerine direk makarnayı pişir süz yemeye başla ne kadar olabilir 100 150 gram yeterlidir o kadar yemeğin üzerine...
12:30 'da oturmuştuk sofraya gene saatler 13:00 e yakın gelmektedir..Evet Saatlerimiz 15:00 göstermeye yakın soframız tekrar hazırlanmış olmaktadır ne vardır şunlar (Barbunya Bir Yemek tabağının tamamı dolmaya yakın ortalama Sonra Pirinç Pilavı gene Bir yemek tabağı kadar Bulgur varsa yanına Bulgur Ne bileyim Her öğlen benim gibi Mudurnudan aldığım Kızarmış piliç Tam alıyorum Yarısı gidiyor derisi merisi ne varsa..Yanında Soğan çok severim :) Elma suyu %100 olmasına özen gösteririm elmayı kabuğuyla yiyemediğim için yoruyor beni Elma suyu alıyorum Portakalı yemesi kolay diye portakal suyu değil her neyse ..Bunları yedikten sonra saatlerimiz büyük ihtimal 45 dakka sonrası gösterir yemek yiyiş hızına göre değişiklik göstereceği kesindir..Saatler 15:45 ü gösteriyorken 15 dakka Şöyle biraz dinlenilir mide kendine gelsin diye...bi 15 dakka sonra Mega Mass 4000 bin le CFM Whey Proteini Karıştırıp İçiniz Antrenmana yaklaştık çünki bu öğün antrenman öncesi öğün ben böyle ayarlamıştım öğleden sonra gidiyorum dersler falan olduğu içindi neyse Gramlarına gelince Mega Mass 4000 binden Weider Kitapçığında da yazdığının aynısı kg ya göre ayrım 80 kg < 1 porsiyon yani 150 gram 80 > 1.5 porsiyon 225 gram yanısıra cfm de 36 gram içilir...
16:15 te bunları yaparken saatler 16:30 u göstermeye başlamıştır..Evet Şu anda Yemeği yediğimizden bu yana Ortalama 1 buçuk saat geçmiştir.kaldı 1.5 saat daha bu 30 dakka sonuna hazır beklemek koşuluyla varsa elde ilaç takviyeleri ki benim vardı....BCAA 2000 Den 2 tablet sadece Muscle Volume antrenman dan 30 dk önce 40 gram 300 ml az yağlı süt ile içilir ve 15 dakka önceden de mega forte bana fazla geldiğinden sadece yarım şişesi antrenman önce içerim..Ve bu şekilde Antrenmana girerim 2 Ana hareket yapar bitiririm mesela Göğüs +Triceps Ne Bileyim Omuz + Kanat gibi..
Antrenman biter bitmez gene CFM ile Mega MAss 4000 bini karıştırıp içiniz...

Saatler Ortalama 19:30 u gösteriyordur büyük ihtimalle gene saatler kişiden kişiye göre değişiklik gösterebilir...

Saatler 20:00 yi gösterirken şöyle Güzel bir akşam yemeği Mesela bu dışarıda Tercihen yaparım hep ev yemeği bıktırıyor bazen Örneğin Bakırköy Capasity'de İsmini verip vermemekte teredütte kaldım yerin reklam olur diye her neyse Duble iskender Yerim Ve Kırmızı Et ihtiyacımı da Karşılarım bu şekilde. Saatler En az 22:00 ye yakın evde Bir meyva kokteyli daha yaparım..Sabahkine oranla Daha az dilimlerle falan Akşam yatmadan önce Yulaf ezmesi bir Kaseye koyar karıştırıp yerim Dişleri gene fırçalar ve yatarım bu şekilde çok rahat kg alabilirsiniz ama aylık masrafınız 1.500 ytl yi zorlar onuda belirteyim bu programa uymak kolaydır Arada Kırmızı et yerine haftada en az 2 ton balığı sıkıştırabilirsiniz öğünler arasına Sonra konserverlerde satılan Mısırlardan olur böyle aklıma gelmeyen bir kaç şey daha falan sıkıştırıablir öğünler arasına Kolay gelsin...

Arkadaşlar Dualarınız benimle olsun İnş Denizli'den Sonra Marmara Üniversitesinin Beden Eğitimi Bölümünü Kazanıcam...Yaş 19 oldu kg da şu anda 90 ların üstünde seyrediyor bi çıkıyor bi iniyor...Stresten kurtulursam 105 110 olmayı hedefliyorum 2 seneye yayarak sonrada Allah kısmet ederse Böyle Kalıp Kumsalımı gezmeyi hedefliyorum Birde Şu Göğüs İyice çıkarsa :)

Beslenme İçin bende benim programımı yazayım bari bu arada 70 kg lardan 95 kg ya kadar çıkmıştım bi ara ama programlar adı altında ki başlıkta merhabalar topicimde de belirttiğim gibi üniversiteyi kazanabilmek için yanısıra bodyle hep ya dershaneyi yürütmek zorunda kaldım yada spor kursunu spor akademilerine hazırlık Yani sonradan verildi falan yoksa çok iyi gidiyordu neyse uzatmadan konuya gireyim direk..

Sabah 08:00 Uyanış

08:15 e kadar kendine gelme masayı falan hazırlama evresi

08:30'da masaya oturulup Kahvaltıya başlanır.Kahvaltı nelerden oluşmalı (Öncelikle Ana besinler olmalı Salam,sucuk,zeytin,peynir,domates,salatalık,bal,pekmez,Sütlü cornflakes,1 adet poğaça iyi gidiyor bunların yanında sonra 4 isteğe bağlı değişir yumurta akı.)

Ortalama Yarım saat sürüyor 09:00'da Masadan Kalkılır Dinlenilir ne biliyim bilgisayar varsa bilgisayar oynanılır..Aradan 30 dakka geçtikten sonra mide biraz rahatladıktan sonra Yani:
09:30'da Whey Protein var Weider ın bende o 300 400 ml pınar sütün %1.4 mü ne yağlı tam değerini bilmiyorum onunla karıştırılıp içilir..

Aradan bir 30 dakika sonra Meyva kokteyli zamanı Yani:
10:00'da Hangi mevsimdeyseniz yani sonbaharsa sonbahar kışsa kış ne kadar çeşit meyva varsa her birinden birer adet doğranır yenilir Kavun karpuz a bir adet değil işte ne kadar kendiniz karar verirsiniz..
Ve bu meyvaları fazla almayın pazar yakınınızdaysa günlük almaya özen gösterin taze olması önemlidir bence...

Neyse Sonra Dişler fırçalanmalı...

Tüm bunları Yaparken saatler 10:30 u gösterir büyük ihtimal yani en az 2 saat sonra beyinden sinyaller gelir :) ben Acıktım diye eğer bu düzene alıştıysanız..Hafif Yağsız makarna Yani makarnayı yaparken yağla karıştırıp sunum yapmak yerine direk makarnayı pişir süz yemeye başla ne kadar olabilir 100 150 gram yeterlidir o kadar yemeğin üzerine...
12:30 'da oturmuştuk sofraya gene saatler 13:00 e yakın gelmektedir..Evet Saatlerimiz 15:00 göstermeye yakın soframız tekrar hazırlanmış olmaktadır ne vardır şunlar (Barbunya Bir Yemek tabağının tamamı dolmaya yakın ortalama Sonra Pirinç Pilavı gene Bir yemek tabağı kadar Bulgur varsa yanına Bulgur Ne bileyim Her öğlen benim gibi Mudurnudan aldığım Kızarmış piliç Tam alıyorum Yarısı gidiyor derisi merisi ne varsa..Yanında Soğan çok severim :) Elma suyu %100 olmasına özen gösteririm elmayı kabuğuyla yiyemediğim için yoruyor beni Elma suyu alıyorum Portakalı yemesi kolay diye portakal suyu değil her neyse ..Bunları yedikten sonra saatlerimiz büyük ihtimal 45 dakka sonrası gösterir yemek yiyiş hızına göre değişiklik göstereceği kesindir..Saatler 15:45 ü gösteriyorken 15 dakka Şöyle biraz dinlenilir mide kendine gelsin diye...bi 15 dakka sonra Mega Mass 4000 bin le CFM Whey Proteini Karıştırıp İçiniz Antrenmana yaklaştık çünki bu öğün antrenman öncesi öğün ben böyle ayarlamıştım öğleden sonra gidiyorum dersler falan olduğu içindi neyse Gramlarına gelince Mega Mass 4000 binden Weider Kitapçığında da yazdığının aynısı kg ya göre ayrım 80 kg < 1 porsiyon yani 150 gram 80 > 1.5 porsiyon 225 gram yanısıra cfm de 36 gram içilir...
16:15 te bunları yaparken saatler 16:30 u göstermeye başlamıştır..Evet Şu anda Yemeği yediğimizden bu yana Ortalama 1 buçuk saat geçmiştir.kaldı 1.5 saat daha bu 30 dakka sonuna hazır beklemek koşuluyla varsa elde ilaç takviyeleri ki benim vardı....BCAA 2000 Den 2 tablet sadece Muscle Volume antrenman dan 30 dk önce 40 gram 300 ml az yağlı süt ile içilir ve 15 dakka önceden de mega forte bana fazla geldiğinden sadece yarım şişesi antrenman önce içerim..Ve bu şekilde Antrenmana girerim 2 Ana hareket yapar bitiririm mesela Göğüs +Triceps Ne Bileyim Omuz + Kanat gibi..
Antrenman biter bitmez gene CFM ile Mega MAss 4000 bini karıştırıp içiniz...

Saatler Ortalama 19:30 u gösteriyordur büyük ihtimalle gene saatler kişiden kişiye göre değişiklik gösterebilir...

Saatler 20:00 yi gösterirken şöyle Güzel bir akşam yemeği Mesela bu dışarıda Tercihen yaparım hep ev yemeği bıktırıyor bazen Örneğin Bakırköy Capasity'de İsmini verip vermemekte teredütte kaldım yerin reklam olur diye her neyse Duble iskender Yerim Ve Kırmızı Et ihtiyacımı da Karşılarım bu şekilde. Saatler En az 22:00 ye yakın evde Bir meyva kokteyli daha yaparım..Sabahkine oranla Daha az dilimlerle falan Akşam yatmadan önce Yulaf ezmesi bir Kaseye koyar karıştırıp yerim Dişleri gene fırçalar ve yatarım bu şekilde çok rahat kg alabilirsiniz ama aylık masrafınız 1.500 ytl yi zorlar onuda belirteyim bu programa uymak kolaydır Arada Kırmızı et yerine haftada en az 2 ton balığı sıkıştırabilirsiniz öğünler arasına Sonra konserverlerde satılan Mısırlardan olur böyle aklıma gelmeyen bir kaç şey daha falan sıkıştırıablir öğünler arasına Kolay gelsin...

Arkadaşlar Dualarınız benimle olsun İnş Denizli'den Sonra Marmara Üniversitesinin Beden Eğitimi Bölümünü Kazanıcam...Yaş 19 oldu kg da şu anda 90 ların üstünde seyrediyor bi çıkıyor bi iniyor...Stresten kurtulursam 105 110 olmayı hedefliyorum 2 seneye yayarak sonrada Allah kısmet ederse Böyle Kalıp Kumsalımı gezmeyi hedefliyorum Birde Şu Göğüs İyice çıkarsa :)

Anladığım kadarıyla kilo almak için çalışmıyor olmak ve sağlam banka hesabı gerekiyor.

Anladığım kadarıyla kilo almak için çalışmıyor olmak ve sağlam banka hesabı gerekiyor.

Aynen Paran Olduktan sonra gerisi yalan paran olsun yeter şöyle her ay 10 milyar gelirin olsun ömür boyu da bu değirmenin suyu gelsin istediğin vakit istediğin vücudu koymazsan bende bu işi hiç anlamamışım :)

Aynen Paran Olduktan sonra gerisi yalan paran olsun yeter şöyle her ay 10 milyar gelirin olsun ömür boyu da bu değirmenin suyu gelsin istediğin vakit istediğin vücudu koymazsan bende bu işi hiç anlamamışım :)
Bu kadar keskin yorumlara karşıyım.
Maddi imkanlar bu sporda çok önemli kuşkusuz.
Ancak maddi sıkıntılardan ve imkansızlıklardan gelerek harika vücutlar yapmış birçok profesyonel sporcu ve forum üyesi de mevcut.

Bu sporun insana öğretmesi gereken en önemli nokta elindeki imkanları maksimum verimle kullanabilmek.
O nedenle çok az imkanı ve geliri olan biri bile, eğer ki neyi ne zaman yapması gerektiğini çok iyi biliyor ve elindekileri en etkili şekilde değerlendiriyorsa, çok kaliteli kütle yapabilir.

Oysa parasını en lüks salonlara, en pahalı besinlere ve tozlara saçan, ancak belli bir disiplini, bilinci ve düzeni oturtamamış birçok sporcu adayının hiçbir noktaya ulaşamadan bu sporcu terk ettiklerine şahit oldum.

O nedenle maddi imkanlar bu spor için önemli bir faktör olsa da kesinlikle belirleyici değildir.
Belirleyici olan sporcunun yaptığı işi bilmesi, neyi ne zaman yapacağını kestirebilmesi ve bilinçli olmasıdır.

Bu kadar keskin yorumlara karşıyım.
Maddi imkanlar bu sporda çok önemli kuşkusuz.
Ancak maddi sıkıntılardan ve imkansızlıklardan gelerek harika vücutlar yapmış birçok profesyonel sporcu ve forum üyesi de mevcut.

Bu sporun insana öğretmesi gereken en önemli nokta elindeki imkanları maksimum verimle kullanabilmek.
O nedenle çok az imkanı ve geliri olan biri bile, eğer ki neyi ne zaman yapması gerektiğini çok iyi biliyor ve elindekileri en etkili şekilde değerlendiriyorsa, çok kaliteli kütle yapabilir.

Oysa parasını en lüks salonlara, en pahalı besinlere ve tozlara saçan, ancak belli bir disiplini, bilinci ve düzeni oturtamamış birçok sporcu adayının hiçbir noktaya ulaşamadan bu sporcu terk ettiklerine şahit oldum.

O nedenle maddi imkanlar bu spor için önemli bir faktör olsa da kesinlikle belirleyici değildir.
Belirleyici olan sporcunun yaptığı işi bilmesi, neyi ne zaman yapacağını kestirebilmesi ve bilinçli olmasıdır.

Söylediklerinize şüphesiz katılıyorum zaten Bir sporcunun Disiplinli olması heleki böyle bir sporda mutlaka şart..Yoksa imkanı yok yapılmaz ama ben maddi olanaklardan bahsederken zaten belirli bir bilince erişmiş kabiliyetini ve zihnini bu işe tam anlamıyla verebilecek karakterde olan insanlar adına konuşmuştum bir de maddi imkanlar olursa diye...Yoksa diğer adamlara para verseniz bile içeri girip ağırlık kaldırmaz hea kaldırır belli bir süre sonra bırakır neden der ki ben hammal mıyım ki kaldırayım bu kadar ağırlığı her gün diye düşünür bırakır ama bizler ne yapıyoruz daha nasıl iyi vücut olur nasıl daha estetik durur ne kadar daha ağırlığı yükseltebilirim gibi kaygılar güderiz ama onlar öyle değil..Her neyse konunun özeti şu ki Maddi olanaklar olup Bilinci Açık body yapması engelleyecek yada kısıtlayacak sağlık sorunu olmayan kişiler Dediğim Gibi olursa İmkanı olmayan arkadaşlara oranla belki 3 belki 4 belki de 2 kat daha fazla gelişirler....

Kısaca Bana göre :Yeterli İmkan Doğru bilinçli bir Antrenman Yeterli uyku Ve Disiplin Bu Yoldaki büyük bir koz ve anahtardır..

Merhabalar arkadaslar yaklasık 6 aydır body yapıyorum ve tecrubeli arkadasların tavsiyelerini ogrenmek isterim.
Boyum 1.84 kilo 70, 21 yasındayım. Gayet guzel bir spor merkezinde tecrubeli hocalarla calısıyorum, onların hazırladıgı programdan hic cıkmıyorum.Benim problemim su ki; kilo alamıyorum. Istedigim, kilo alıp hacmimi arttırmak ve daha iri bi yapıya sahip olmak. 6 ay oncesine nazaran daha kaslıyım bu bir gercek ama hacimde pek bi degisiklik yok ve acıkcası zayıf ve kaslı olmak istemiyorum. 2 adet 2.5 kg GNC weight gainer kullandım pek bi faydası olmadı sadece 2 kilo, zaten o da zamanla gitti. Bu arada gayet cok yerim, makarna pilav et vb. ancak gastritim nedeniyle kilo alamadıgımı dusunuyorum. Sizce ne yapmalıyım? Weight gainer'a devam mı etmeliyim yoksa whey protein tarzı birsey mi onerirsiniz?
Tesekkurler.

Merhabalar arkadaslar yaklasık 6 aydır body yapıyorum ve tecrubeli arkadasların tavsiyelerini ogrenmek isterim.
Boyum 1.84 kilo 70, 21 yasındayım. Gayet guzel bir spor merkezinde tecrubeli hocalarla calısıyorum, onların hazırladıgı programdan hic cıkmıyorum.Benim problemim su ki; kilo alamıyorum. Istedigim, kilo alıp hacmimi arttırmak ve daha iri bi yapıya sahip olmak. 6 ay oncesine nazaran daha kaslıyım bu bir gercek ama hacimde pek bi degisiklik yok ve acıkcası zayıf ve kaslı olmak istemiyorum. 2 adet 2.5 kg GNC weight gainer kullandım pek bi faydası olmadı sadece 2 kilo, zaten o da zamanla gitti. Bu arada gayet cok yerim, makarna pilav et vb. ancak gastritim nedeniyle kilo alamadıgımı dusunuyorum. Sizce ne yapmalıyım? Weight gainer'a devam mı etmeliyim yoksa whey protein tarzı birsey mi onerirsiniz?
Tesekkurler.

Bence Sen Benim Yazdığım Yemek yeme programına uy Ben dershaneydi yok spor akademilerine hazırlık kursuydu günde 3 4 antrenman yapmama rağmen Kg alabildiysem Sen Hayli hayli alırsın Ama uygulamak için Maddi anlamda Baya eve Aylık ciro fazla giriyor olması lazım :)

Kısaca Söyliyim Sadece yemek masrafım 1.5ytl idi Antrenmanı aksatma bol bol dinlen ..uyu ne bileyim dediğim programa uy İnan alırsın ya Çok yemek yemek mesele değil Vücudun onu kullanması için izin süre vermen önemli...

şu anda yenisin bu programa harfi harfine uy 1 sene sonunda rahat 20 kg yada 10 kg üstü birşey alırsın ondan sonra alım yavaşlar çünki dediğim hesaba göre gitmez belli bir kas kütlesine eriştikten sonra eğer öyle olsaydı her sene 20 kg dan 10 senede 200 kg eder :D

Ne kadar kas kütlesi yapar ve Hacimlerini arttırırsan O kadar daha fazla kaloriye ihtiyaç duyar bu sefer daha fazla kalori verirsen büyür

Atıyorum Günlük Senin Yaşamını sürdürüp Aynı kg'da kalman için gereken kaloriye 2000 bin dersek sen her gün 2000 alırsan normal seyrine devam edersin 1000 daha fazla alırsan yağlanma başlar bunu antrenmanla desteklersen gelişim sağlar belli bir sınıra dayanırsan Ufak bir kas kütlesiyle sabitlersin antrenman yapsanda ilerlermez sonra bu 4000 toplamda kalori olur sen biraz daha irileşirsin antrenman yapmaa devam edersin günlük ihtiyacını karışlayamaz hale gelirsen antrenmana da devam edersen var olan karbonhidratları sonra yağları yakar ve vücudun yapı taşı olan kaslardaki proteini emer vücudun bu sefer gerileme söz konusu olur ve hacim kaybedersin...

Yani Kısaca Paran Varsa Dİsiplinliysen İyide Antrenman çıkartabiliyorsan Ve Her Ay aldığın kaloriye 100 daha fazla ekleyebiliyorsan Bence bu iş tamamdır...

D.N=Benim Yazdığım kendi programım bizzat denenmiştir ve 75 lerden 95 leri falan görmüştüm yağ tabakası olarak değil hemde kas olarak yaş genç yola devam :)

Yukarılara çık görürsün programımı...

Dedigini uygulayacagım, heralde biraz daha zamana ihtiyacım var dedigin gibi. Ben bu seyirde devam adip arada supplement kullanıp takviye alıcam. tabi duzenli ve disiplinli programdan odun vermeden.

Merhabalar, ben de bu forumda yeniyim ve keşke daha önceden bulsaydım burayı diyorum. Bu topicte yazan birçok arkadaş gibi ben de en kötü durumdakilerden biriyim.

Boyum 176 kilom 54, yaşım ise 21. Spora yaklaşık 3 ay önce başladım. Başlamadan önce 50-51 kilo arasında değişiyordum hatta 49'u bile gördüm çoğu kez. Aynen diğer arkadaşların bahsettiği gibi insanların alay konusu oluyordum çoğu kez, özgüvene çok kötü bir etkisi var bu zayıflığın. Üniversite 3. sınıfta okuyorum ve sosyal hayatta çok zorluk yaratıyor. Yürüyüşüme bile etki edecek kadar sorun olabiliyordu. Birisi hafif bi iteklesin denge kaybediyordum başlamadan önce spora..

Daha öncelerinde de spora başlamak istedim fakat bilgisiz ve önyargısızdım bb'ye karşı. Çenesi bol ama birşey bilmeyen bazıları yüzünden kaçırdığım şeylerdendir bu. BB yapanlar bırakınca heryeri sarkıyormuş, ilaç kullanıyorlarmış, kaslı olmak için önce normal (bahsettikleri yağ oluyor) kilo alıp sonra onları eriterek kasa çevirmek gerekiyormuş falan... Herneyse birçok şey geçti başımdan, aşık oldum ama karşılık bulamadım ki bunun da kilomla ilgili olabileceğini düşünmeye başladım. Kendisiyle birgün konuşurken abisinin spor ile kilo aldığını bana da öyle yapmamı tavsiye etmişti, ki abisinde de özenilecek bir vücut vardı. O günden sonra kararımı verdim ertesi gün gittim yazıldım, ha o kişiyi artık kafamdan silmekle uğraşıyorum ama sporun faydasını gördüğüm için sonuna kadar devam edeceğim.

Yıllardır kilo almaya çalışıp, arada bir coşup birkaç pide yeyip de "bakın gene olmadı alamıyorum" diyenlerdendim. Yemek yemem düzensizdir, eve gidip gelme saatim, evdeki yemeğin yapılma saati vs belli olmuyor genelde. Ben de fazla şikayetçi olmazdım bu durumdan, anca açlıktan karnım guruldamaya başlarsa birşeyler atıştırırdım ki en iyi ihtimalle sadece yumurta kızartıp onu yerdim. Günde 2 öğün yesem iyiydi yani..

Spora 1 yıllık yazıldım, yalnız burada yazanlardan farklı olarak hocamız yemekleri düzensiz yediğimden dolayı direk supplement önerdi. Ben de hemen alıp kullanmaya başladım. Sadece spor çıkışı 500ml süte 1 ölçek protein tozu atıp içiyordum ve faydasını da gördüm 50'lerden 53 kiloya çıktım 1 ayda. Hatta hocam bana ayrıca bir de karbonhidrat tozu almamı öneriyordu ama ona maddi durumum elvermediği için alamam dedim. 1.5 ay sonra protein tozu bittikten sonra da yenisini almaktan çekindim ve oradaki hocalardan bir diğerine de sorduğumda kilo almamın iyi olduğunu metabolizmamın çalıştığını ve ilaçlara yüklenmemin iyi olmayacağını söyledi. Bu şekilde aynı programla devam ettim ve 55'e kadar çıktım. Her tartıldığımda bir öncekinden daha yüksek gram gösteriyordu nerdeyse. Ama bundan bir hafta önce tatile gidip orda yemek konusunda sıkıntı yaşamam ve hasta olup bir günü kusmakla geçirmem tekrar 53.7 falan görmeme sebep oldu. Sanırım çok fazla takıyorum bu inip çıkmaları ama nabıyım hayatımda ilk defa kilo alıyorum gibi bir durumdayım :D

Şimdi bir de ramazan geldi, tekrardan protein tozu aldım ve bahsettiğim gibi sadece spor çıkışı kullandığım bir ölçek olarak iftardan yaklaşık 1 saat sonra yapacağım spordan sonra kullanmaya devam etmeli miyim? Yoksa ramazanda kilo artışı olmaz düşüncesiyle tozu ramazan sonrasına mı saklasam? Olabildiğince çabuk hacim kazanmak istiyorum fakat bir fayda sağlamayacaksa bu süreç içerisinde tozu ziyan etmek istemiyorum. Şimdiden teşekkürler yardım edecek olanlara :)

Sitemize hos geldin TuGhan. Umarim, kilo alma hedefine ulasmanda bizim de katkimiz bulunur. Ramazanla ilgili sorularin icin arama butonunu kullanmayi denedin mi? Nasil kullanilacagini imzamdaki linke tiklayarak ogrenebilirsin. Daha ilk mesajin oldugu icin, isini biraz kolaylastirayim.

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/showthread.php?t=14918&highlight=ramazan
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/showthread.php?t=5560&highlight=ramazan

Sitemize hos geldin TuGhan. Umarim, kilo alma hedefine ulasmanda bizim de katkimiz bulunur. Ramazanla ilgili sorularin icin arama butonunu kullanmayi denedin mi? Nasil kullanilacagini imzamdaki linke tiklayarak ogrenebilirsin. Daha ilk mesajin oldugu icin, isini biraz kolaylastirayim.

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/showthread.php?t=14918&highlight=ramazan

Hoşbuldum, katkınız oldu bile şimdiye kadar takip etmem dolayısıyla teşekkürler.. Ramazan konusunda tüm topicleri inceledim fakat kendi içimde bulunduğum durumu açıklamışken ufak da bir fikir alıyım diye soruları sıkıştırmıştım, yanlış yere yazdıysam özür dilerim...

Buffpls,
Eğer profesyonel destek alamıyor yahut aldığın desteklerden sonuç alamıyorsan. Doğru yerdesin.

Siteyi gez, işin mantığını kavra. Kendin birşeylere kararlı oalrak başla. Sonuç alamaman zor ama kendi hataların yüzünden sonuç alamayıpta daha yakın bir kontrole ihtiyaç duyarsan da benle özel mesaj yoluyla iletişime geç.

Şunu da söyliyim zayıfsın ama öyle büzük müzük smileler yapma. Sağlık önemli kiloyu alırsın verirsin. Bende ideal ölçülerle gelişiyorken askerlik ve sonrasında 13 kg. verip çok geriye gittim ama şimdi toparlıyorum ve hedefim eskisinden de iyi olmak.

Kararlı olacaksın ! Kendini zorlaman gerektiği yerleri öğrenip buralarda bünyenle biraz müzadele ederek yeni alışkanlıklar edineceksin. Benim gönlüm hiçbir Türk gencinin başta kendim olmak üzere zayıf ya da şişman sağlıksız ve güçsüz kalmasına razı değil, olamazda.

Konuyu uzatıyorum, huyum kurusun. Bu yazma işine de iyice kaptırdım sonunda yazar olucam ha.

Sen birşeylere başla !
Başlamayacaksan da siteye falan da girme bunalıma mı giriyorsun ne yapacaksan yap kimseyi de rahatsız etme.

Başlayacaksan da benim kapım açık sana. Çok değil ama yeterince ilgilenirim seninle. Çok bilgili falan değilim ama sağlığını nerede riske edebileceğimi bildiğimden sınırlarımı iyi bilirim.

Bu mesajı da buraya yazma sebebim senin ölçülerin gibi zayıflık durumu biraz ilerde olan 18 yaşından büyük HERKES'e kapım vakit ayırabildiğim sürece açık.

Kendini de çok zayıf görme senin boyunda yahudi kamplarındaki 35 kiloluk adamlar çok zayıftır bana göre. Metin ol, sebatkâr olarak bir idman yoluna gir ve bu uzun yolda sağlam adımlarla ilerlemeye başla. Sorunun sandığından çok daha önemsiz olduğunu bu sorunu aşınca anlayacaksın.

Forumdaki bilgilerle birşeylere başla, tıkandığın yerde. Eğer forumda cevap bulamazsan, eğer forumdaki profesyonel hocalardan destek alamazsan, benim kapım sana açık elimden gelen desteği de veririm. Ama yapacaksın.

Selamlar, sevgiler.

Back
Yukarı