Kilo Almak İsteyenlere...

ben 174 boy ve 62 kiloda başladığımda spora(ki bir salona gitmeniz bence mecbur) sadece öğünlerimi düzene sokarak, 5 öğün iyi bir şekilde yiyerek ve bunların yanında hiçbir destekleyici ürün kullanmadım 10 günde 2 kilo aldım 64 kilo oldum ve aynı şekilde kilo almaya devam ediyorum. ayrıca her geçen gün iştahım daha da açıldı ve yediklerim artmaya başladı. Allahın izniyle kulun azmiyle istediğim kiloya ulaşacağım amacım zaten bir anda yağ kütledi olarak almak olmadığından bunu gerçekleştieceğime inanıyorum.

2. mesajı art artda atacağım ama beni maruz görün

şunuda yazmadan geçemeyeceğim benim bu spora başlamam ve yıllarca 1 kilo bile alamayıp 5-10 günde fazlasını almama etken olan şey bodyforumtr yi keşfetmiş olmamdır ne kadar minnetlerimi sunsam azdır siteyi kuran eneği geçen burada bu konularda yadımlarını eksik etmeyip mesaj atan herkese teşekkür ediyorum

Zayıf arkadaşlarıma şunu söylemek istiyorum.Tabiki kilo almak isteyeceksiniz buda görünüm ve fizyolajik açıdan hakkınız ama bir şeye karar vermeniz lazım yani kilo almaya karar verdiğinizde önünüze iki yol çıkıyor ilk etapta.1.si kas kütlesiyle gelişip kilo almak 2. si yağlanıp kilo almak.Tabiki siz zaten kilo alamadığınız için yağlanıp kilo almanız zor onun için ilk etapta kas kütlesi yapıp kilo almanız gerekecek.Dolayısıyla iyi bir idman ve forumdaki beslenme bölümlerini iyice okuyup bunu sağlayabilirsiniz.Bu arada zayıf olmanız sizin için dezavantaj gözükse bile siz bunu avantaja çevirebilirsiniz.Şöyleki göbeğiniz olmadığı için iyi bir mide antremanlarıyla çok güzel bir karın kası yapabilirsiniz.İyibir mide kası ve düzenli b.b antremlarıyla vucut çatısı oluşturabilir akabinde protein tozları ve düzenli alınan karbonitraklarla kısa zamanda çok iri olmasa bile güzel bir vucut yapabilirsiniz.Önemli olan vucudunuzu sevmeniz antremanlarda başkalarının vucutlarını kendinize kıyas yapmamanız ve kendinizle barışık olmanızdır.Şunu bilinki muhakkak sizin de vucudunuz bir başkası için güzel bir vucut olabilir.Siz böyle düşünün ve gerisini bırakın zamana yayın inanın zaman geçtikçe siz bile kendinize hayret edeceksiniz.İyi çalışmalar...

Mrb arkadaşlar..ben burak.benm boyun 1.90 kilom 71.haziranda BB ye yazıldım ve 4 ay gittim ama kilo alamadım..yazın sıcaklığıun olacak heralde sonra 1 ay 1 hafta ara verdim devam ediyorum şimdiyaza kadar gitsem etki edermi kışın daha iyi kilo alabilirmiyim?

Teşekkürler...Burak..

Arkadaşlar merhaba yaşım 19,boyum 1.74, kilom 50 kendimi bildim bileli zayıfım ve bu sene kararlıyım yaza kadar 10 kilo almam lazım bunun için bu sene doktorada gittim ve hiçbir hastalık çıkmadı, daha önce 3sene kadar profesyonel anlamda futbol oynadım 3 senedirde derslerim ve bilgisayarım dolayısıyla spor yapmıyorum bulunduğum yerde Body yapabileceğim bir yer yok,geçen gün ağırlık aldım ve evde çalışıyorum günde kaç saatlik bir çalışma yeterli olabilir?yatmadan önce günde yarım litre süt içiyorum ve sabahları 2 tane yumurta yiyorum normal öğünlerimin arasındada 2 tane patetes tüketiyorum bunlar yeterlimidir?ne yapmamı önerirsiniz teşekkürler...

Arkadaşlar merhaba yaşım 19,boyum 1.74, kilom 50 kendimi bildim bileli zayıfım ve bu sene kararlıyım yaza kadar 10 kilo almam lazım bunun için bu sene doktorada gittim ve hiçbir hastalık çıkmadı, daha önce 3sene kadar profesyonel anlamda futbol oynadım 3 senedirde derslerim ve bilgisayarım dolayısıyla spor yapmıyorum bulunduğum yerde Body yapabileceğim bir yer yok,geçen gün ağırlık aldım ve evde çalışıyorum günde kaç saatlik bir çalışma yeterli olabilir?yatmadan önce günde yarım litre süt içiyorum ve sabahları 2 tane yumurta yiyorum normal öğünlerimin arasındada 2 tane patetes tüketiyorum bunlar yeterlimidir?ne yapmamı önerirsiniz teşekkürler...
beslenme ve antrenman forumlarındaki başlıkların neredeyse yarısı bu bahsettiğin sorunlar hakkında..
iyice okuduktan sora daha spesifik soruların olursa yardımcı olmaya çalışır herkes..
bu kadar temel sorulara cevap vermek anlamsız forumda onlarca bilgi mevcutken..

Arkadaşlar ben Weight Gainer 1850 2kg aldım ve birde Multi Mega Mineral aldım weight gainer ile kilolarıma çözüm bulmaya mineralide mineral eksiklerimi gidermek için kullanacağım. Boy 173 kilom 56 askerde 64 tüm 52 kg ile gitmiştim askere yani düzenli beslenme yarayor olabilir fakat hepimizin evine vitaminli yiyecekler girmiyor. fakat bu Weight Gainer bir sporcu için 5 günlük buda maddi açıdan zor almasına alırımda sarsar yani 1 ayda 4 kutu.
Çalıştığım iş sürekli ayakta durarak 2 metrede sağa sola gidiyorum ve kollarımda fırça taşıyor bol bol tabi bu fırça ağırlaşıyor gittikçe yoruyor insanı. Boya işi değil daha farklı tutkal sürüyorum. büyük yer fırçası kadar fırça ile :) yani bende yağ sıfır denecek kadar az ama sıkı vucudum var o kiloya göre. Bu aldıklarım bana yararmı sizce arkadaşlar . Abim mega bass 2000 almıştı ben farkettim kilo aldığını 5-6 kg aldı en az bir kutusundan.

Ramazan ayından çıktıktan sonra hemen salona yazılmıştım. Boy 1.80 Kilom 54'dü. Oruç sonrası olduğundan dolayı olsa gerek ilk ay oldukça hızlı kilo aldım. 3'üncü ayıma girdim, karbonhidrat tozu ve aminoasit de kullanıyorum şu anda 61 kiloyum. Bence gene de beslenmem yeterli seviyede değil ama eskinden kahvaltı bile yapmazdım şimdi 2 haşlanmış yumurta + Bulk içiyorum. Şu anda kiloyu bir şekilde alıyorum ondan sıkıntım yok ama benim asıl sorunum hala vücudumda değişiklik olmaması. Aldığım kilo vücutda farkedilecek bir değişiklik yapmaya yeterli değil mi? Boş yere mi sorun ediyorum acaba?

bi ornek de bendenn

merhaba arkadaslar bu topic keske ben kilo almaya calısırkende olsaydı.. diyerek baslıycam cunku bu kilo alma sorunu ile ilgili bu kadar insanın bi arada bulunması cok zor.. topic i gordum ve yarın cok onemli bi final sınavımın olmasına ragmen okumadan edemedim ve kendi hikayemi de yazmak istedim..

umarım benim hıkayemde sizin hırslanmanız için faydalı olur...

soyle baslıyım arkadaslar... ben de sizin gibi cocuklugumdan beri hep zayıftım ama kucuklugumde bunu fazla sorun etmiyodum.. tahir bu aralar 12 yasında felan... sonra buyudukce insanların '' zayıfsın zayıfsın '' demeleri biraz biraz dokunmaya baslamıstı ve kendimi cok zayıf olarak goruyodum ve hep cevremdekiler ile kıyaslıyodum...daha sonraları.. dusunun bu aralar 13-14 yaslarındayım ve bu yaslardaki bi çocuk kilo alabilmek için şifalı bitkiler kitapları, gazetede cıkan yayınlar, onune ne geliyorsa okuyordu ama cocuklugunun verdigi imkansızlıklar ve ailesinin bu konuyu cok onemli olarak gormemesi sonucunda bi turlu sorunu cozmeye yaramıyordu.. bu içimde o kadar baskılanmıski zamanın da ilerleyen satırlarda goruceksiniz bunu....

yasım 14 filan yazın anneannem lerin yanındayız.. ve ben hala olumune zayıfım.. bi komşumuz annemle tahir ne kadar zayıf ya acaba bu cocukta bagırsak kurdu felan mı var diyordu... kendisi hemşire... ki demesine kalmadı.. ertesi gun kilodumda beyaz bi sey buldum daha sonra bunu komsumuza gosterdik ve bagırsak kurtlarının en tehlikelisi olan tenya oldugunu ogrenınce ben havalara uctum sevıncımden.. okadar heyecanlıyım ki ... siz şimdi soruyosunuz kendinize bu kadar tehlikeli bi hastalık sen nıye seviniyosun? .. cunku kilo alamamamın bi sebebi oldugunu ogrenmiştim ve bu sorun halledilince artık bende diger insanlar gibi olabilecektim..

cok uzun oluyo belki sıkılacaksınız ama şimdiden ozur diliyorum ama...

daha sonra bu bagırsak kurtlarını dokmeye basladıma ama gorsenız korkarsınız yani iişaret parmagım kalınlıgında 2 metre bi şey dusunun ve bunun yuzlerce yavrusu ile birlikte...hyper_

doktukten sonra cok mutluydum kilo alıcaktım artık.. ama alabildim mi hayır .. cocuk yaslarda cok buyuk bi yuk uzerimdeydi ve gitgide psikolojik bi sorun haline gelmeye baslıyodu.. kendi fotograflarıma bakamaz hale gelmiştim ve yanlıslıkla gorsem 2-3 gun psikoz halde geziyodum.. bu aralar yaslarım 16..
sonra 18 ime kadar bi kaç kilo almıstım ve 1,83 boyum ve 53 kiloydum .. dusunun ne kadar zayıfım ve unıversitedeyimm artık...

universitede yasadıgım bazı olaylar( bi kıza asırı derecede asık olma , karsılık bulamama ) ve ardından gelen iç çatısmalar beni mahvediyordu... ve artık bunun psikolojik bi sorun haline geldiği kesindi...
ben o sıralar aynaya bile bakamayan .. yurtta kaldıgım için insanlarla bi arada dusa giremeyen... giyecek bişey almaya gittigimde bunları ustunde denemeden alan( cunku nasıl duracagı belli .. ayrıca zaten aynaya bakamıyorum)vs. bi insan haline gelmiştim.. sosyal durumum sıfır kendine guvenden bahsetmek bile gereksiz... dusunun ki aynaya baktıktan sonra intihar etmeyi defalarca dusundummm... cunku asık oldugum kızın bana karsılık vermemesini zayıflıgıma ve bu yuzden dogan cırkınlıgıme baglıyodumm.. inanın cok kotuydum

cok uzuyo ama devamm

bu aralar kilo almaya calısıyorum ve bb ile ilgilenmeye baslasım butun forumlara uyeyim ve durmadan okuyorum.. ama cevremden hiç bi destek yok.. artık kendi ayaklarımın uzerinde durmalıydım ve karar verdim.. okula 1-2 ara vericek ve ailemin yanına ankaraya gidecektim.. artık bi diyetisyenden yardım almam gerekiyordu.. bu arada butun testleri coktan yaptırmıstım ve hormal bi sorun degildi benimki..

ankaraya gittim ve gata da calısan psikiyatrist akrabamızın yanına gittik bize o hastaneden tanıdıgı bi doktor onersin diye.. odasında konusmaya basladık ve bana sorular sormaya basladı bu akrabamız

-niye gidiceksin diyetiyene?
-bak işte bende gencken cok zayıftım şimdi gobekle ugrasıyorum
-olsun.. olsun.. sen iyisin bole ..yakısıklı cocuksun..felan derken

ben cozum bulamaya calısırken karsımda beni ve bizleri anlmayan bi herifle daha karsılasmıstım....

sonra bu beni sorularıyla sıkıstırırken benim sinirlerim bozuldu ve aglamaya basladım ama nasıl ... sanki sinir krizi geciriyodum...
sonra doktor benim dısarı cıkmamı soyledi ve annemle ozel konustu...
anneme benım bi diyetisyenden once bi psikolaga gitmemin sart oldugunu anlatmıs.. ve ... ve derken beni baska bi psikıyatrie gonderdi ve altı ay ilaç tedavisi verildi... doktor bu ilaç senın sorunlarını biraz yatıstırır ve biraz da kilo alamana yardımcı olur dedi..ama beni onunda anlamadıgı her halinden belliydi.... ben kullanmaya basladıktan 3 aysonra bıraktım bu ilacı ve artık yeter dedim.. cunku ilaç sadece odem yapıyordu ve benim istedigim bu degildi.. tekrar arastırmalar ,, arastırmalar derken bir yaz boyunca kendimle ilgili cok onemli kararlar aldım...

-bb ye baslıycatım
-4 senedir içtigim sigarayı yarım paketteyken kut diye bıraktım
-hedefimi gerceklestirene kadar hiç bi kızla munasbete girmiycem diyodum.. asık olmıycam artıkkk
-etrafımdaki insanların ne dediginın hiç bi onemi yoktu artık benim için .. ben artık yeni bi insan oluyordum cunku.

nese arkadaslar içimi doktum rahatladım ama umarım sizin içinizi karartmamısımdır.. diyorum ya cok zor donemler atlattım.. intihara kadar ...

umarım sizde hedeflerinize ulasırsınız... bu arada bb ile birlikte 20 kilo aldım ve yag oranım oldukca dusuk sayılır..

isteyen arkadaslara her turlu yardım ederim..... ama daha oncesinde mutlaka kendinizle ilgili kararlar verin ve ne istediginizi bilin. ve forumu Bastan Asagı okuyun.. ondan sonra her turlu yardım edebilirim.siz istedikten sonra.....

Dostum bizim hertürlü bilgiye ihtiyacımız var. Sen ne kadar uzatırsan o kadar iyi:) Anlattığın için teşekkürler.

rica ederim : ) boyle bi baslıgı ve içinde konusulanları gorunce dayanamadım yazdım.. biraz da kaptırmışım kendimi galiba.. ama istedimki ne kadar guç donemler atlattıktan sonra bu hale geldim.. onlar bu seviyeye gelmesin

Arkadaşım kutlarım iyiki herşeyi yazmışsın ne güzel içini dökmüşsün yazdığın hisleri inan bir çok insan daha aynı şekilde ve şiddette yaşamıştır.Bende şu an karbonhidrat ile protein tozu alıp tekrar çalışmaya başlıcam.Bu hafta düşünüyorum çünkü kilom yine düştü.Ben buraya programamı kullandığım diyeti uyguladığım programı yazıcam herkezde görmüş olucak daha sonra fotograflarımı koyarım farkı daha iyi görebilmek için.Lütfen soru sormadan önce geriye dönüp biraz okuyun çünkü bazı arkadaşlar kilo almayı çok istemesine rağmen üşenip okumamak gibi garip bi çelişkiye düşüyor buda bende 10 sayfa yazı okumaya üşenen adam nası o ağırlıkları kaldırmaya üşenmicek gibi bi düşünce yaratıyor.Evet arkadaşlar zaman ve para lazım herkez bu yönde kendini hazırlasın.Ve bu işi severek isteyerek yapmassanız çalışma bitince offf nası ağrıdı kollar diyip sırıtmıyorsanız buna sevinmiyorsanız bu iş olmaz.Çevredeki insanların sizi anlamasını flnda beklemeyin acı çekmekden zevk alır hale gelmeniz lazım biraz mazo olmadan hakketten olmuyor.Ayrıca sigaraya kullanıyorum diyen adama ben yardım etmem kimse kusura bakmasın zamanımı baştan kaybetmiş biri için harcayamam bırakamam diyen varsada demekki kilo almayı güzel bir vücuda sahip olmayı yeteri kadar istemiyordur.Onun dışında kalan herkeze kapım açık... Herkeze iyi çalışmalar. Dediğim gibi hangi supplementleri kaça nerden aldığımı hangi programı yaptığımı sabah akşam ne yiyip içtiğimi ve zaman içindeki ölçülerimi yazıcam diğer arkadaşlara yardımcı olması açısından....

arkadaşım universal'ın weight gainerını kullanıyor ve sonuçlar mükemmel.yağlanmadan kilo almak için gainer kullanmalısınız bence.

Spora başlayalı tam bir yıl oldu.Ve bir yıl önce ilk yazıldığımda boyum 1.87 kilom 71'di.Tam bir yıl sonra ise boyum 1.90 kilom 83.Yani 1 yılda tam 12 kilo aldım ve vücudumda yağ oranı çok az hatta sıkınca karın kasları ortaya rahatça çıkıyor.

Evet şu an 6 hafta bitti hardline progainer ın 4.5kg lık kovadan hem protein tozu hemde gainer aldım yanına bide weider 2200 amino.Normalde 5 ölçek kullanılması ve 26 günde bitmesi gereken kovanın yarısını daha yeni bitirdim epey atlamışım anlıyacağınız buna rağmen 6 kilo almışım çevredeki herkez farkına varmaya başladı zaten.İlerliyen günlerde bakalım gidişat nasıl olacak.

slm arkadaslar ben de aynı problemi yasıyorum yasım 22 boy 1.77 kılo 56.bu formu gormeden once dusunmustum bu sporu yapıp kılo almayı.yazdıklarınızın hepsını de okudum.benım sorum su benım en az bı 7 8 kılo almam gerekıyo.su an unı ogrencısıyım evde kalıyorum evımıze 30 metre ılerde bb salonu var. pekı gıdersem ne kadar bı sure gıtmem lazım bu salona bı de bıraktıktan sonra tekrar bu kılolar kaybolurmu.

kilo almagimiz icin harcadigimizdan daha cok kalori almamiz yazilmis/biz gunluk harcadigimiz kaloriyi nasil hesaplayacagiz?

ya siz ne kadar yardımsever ve iyi insanlarsınız. valla şaşırdım diyorum hakate. yardımcı olduğunuz için hakikaten çok çok sağolun.ben 182 /64 kiloyum. sabah kahvaltı yapamıyorum işe gittiğim için. ama artık erken kalkıp yapmaya karar verdim. öğle ve akşam yemeklerinin dışında da öğün aralarında kuru meyve ve kuruyemiş almayı düşünüyorum. takviye kiloa aldırıcı gainer lardan da alıcam. bu konuda yol gösterirseniz sevinirim. hangi ürünle başlamalıyım? e tabi bir de spora da başlıyorum. doru yoldamıyım sizce..

kilo almagimiz icin harcadigimizdan daha cok kalori almamiz yazilmis/biz gunluk harcadigimiz kaloriyi nasil hesaplayacagiz?

bunun basit yaklaşık tabloları var..bu yolla çok doğru hesap yapılabileceğini sanmıyorum..
eğer vg.yapıyorsanız kg başına 4-6 gr.karb., kg başına 2 gr. protein almayı deneyin..

selam arkadaşlar ,bb ye yeni başladım ,yaklaşık 4 ay yaptım 2 ay ara verdim(yanlış yaptım) şimdi 1 aydır devam ediyorum ,yaş 31 boy 1,75 kilo 80 sizce daha fazla kilo almam gerekirmi ?

Back
Yukarı