Kilo Almak İsteyenlere...

uzun bir aradan sonra değişim başlamasına karar kıldım..:) bende kilo alamıyorum ve çok zayıfım..ramazan biter bitmez evde vücut geliştirmeye başlayacağım..(ki elimde hareketler vs var onları uygulayacağım,pazartesi,salı,perşembe,cuma).....2 ay boyunca pazartesi,salı,perşembe,cuma 1 saat body yapacağım...bu 2 ayda 4 kilo alsam diye düşünüyorum...sonra ek gıdaya başvuracağım,kararsız kaldım hardline progainer mı kullansam yoksa universal Gain Fast 3001mi? acaba hangisi daha fazla kilo aldırır artı vücutu iyice şekle sokar birde 1-2 ay yetecek kadar kg ını alcam hangisinden alırsam yani... bu ek gıda ile birlikte yine pazartesi,salı,perşembe,cuma hareketleri yapacağım..bu ek gıda+çalışma ile 10 kg alırsam 3-4 ayda 14 kilo olcak...sonra ek gıdaya ara vereceğim...yine 1-2 ay çalışmaya devam(ek gıdasız!) 2 kilo alırım umarım(toplam 4-5 ayda 16 kilo yada 6 ayda)...sonra tekrardan ek gıdaya başlıyacağım. +çalışmaya hızla devam.(bu arada bi 6 kilo alsam toplam 8 ayda 22 kilo bilemedin 20 kilo alacağım tabi Allah isterse...artı düzenli beslenme elbette olacak...

şimdi yazarken aklıma geldi bu 8-9 ayda 2 kez aralıklı gainer kullancam ilkinde hardline ı ikincisinde gain fast 3001 i kullansam daha mı iyi olur acaba?...

sizce dediğimi başarabilirmiyim?

uzun bir aradan sonra değişim başlamasına karar kıldım..:) bende kilo alamıyorum ve çok zayıfım..ramazan biter bitmez evde vücut geliştirmeye başlayacağım..(ki elimde hareketler vs var onları uygulayacağım,pazartesi,salı,perşembe,cuma).....2 ay boyunca pazartesi,salı,perşembe,cuma 1 saat body yapacağım...bu 2 ayda 4 kilo alsam diye düşünüyorum...sonra ek gıdaya başvuracağım,kararsız kaldım hardline progainer mı kullansam yoksa universal Gain Fast 3001mi? acaba hangisi daha fazla kilo aldırır artı vücutu iyice şekle sokar birde 1-2 ay yetecek kadar kg ını alcam hangisinden alırsam yani... bu ek gıda ile birlikte yine pazartesi,salı,perşembe,cuma hareketleri yapacağım..bu ek gıda+çalışma ile 10 kg alırsam 3-4 ayda 14 kilo olcak...sonra ek gıdaya ara vereceğim...yine 1-2 ay çalışmaya devam(ek gıdasız!) 2 kilo alırım umarım(toplam 4-5 ayda 16 kilo yada 6 ayda)...sonra tekrardan ek gıdaya başlıyacağım. +çalışmaya hızla devam.(bu arada bi 6 kilo alsam toplam 8 ayda 22 kilo bilemedin 20 kilo alacağım tabi Allah isterse...artı düzenli beslenme elbette olacak...

şimdi yazarken aklıma geldi bu 8-9 ayda 2 kez aralıklı gainer kullancam ilkinde hardline ı ikincisinde gain fast 3001 i kullansam daha mı iyi olur acaba?...

Hardline progainerda aspartame var. Universal Gain Fast ya da Optimum Serious mass derim. İngilizce biliyosan ikisi için güzel inceleme war. İncelemeyi yapan Optimum'u daha üstün tutmuş ama 2 ürün arasında çok büyük fark yok.
http://www.bodybuilding.com/fun/optimum_seriousmass_review.htm

http://www.bodybuilding.com/fun/universal_gain_fast_review.htm

valla işte araştırmalarıma ve sorularıma devam edeceğim...maksimum performans alabileceğim gaineri kullanacağım...:) dediğin gibi belki ilk olarak universal gain fastı kulllanırım istediğimi alamazsam ikinci ek gıda başvurumda hardline ı kullanırım...:) ha birşey daha sorcam bu gaineri kullanmada herhangi bir yaş sınırı falan varmı yaşım 16 da ona göre kilo alalım derken elden ayaktan düşmeyek temelli :o

cevabımı da hala aramaktayım...

saygılar
fightingfalcon...:)

Buffpls,
Eğer profesyonel destek alamıyor yahut aldığın desteklerden sonuç alamıyorsan. Doğru yerdesin.

Siteyi gez, işin mantığını kavra. Kendin birşeylere kararlı oalrak başla. Sonuç alamaman zor ama kendi hataların yüzünden sonuç alamayıpta daha yakın bir kontrole ihtiyaç duyarsan da benle özel mesaj yoluyla iletişime geç.

Şunu da söyliyim zayıfsın ama öyle büzük müzük smileler yapma. Sağlık önemli kiloyu alırsın verirsin. Bende ideal ölçülerle gelişiyorken askerlik ve sonrasında 13 kg. verip çok geriye gittim ama şimdi toparlıyorum ve hedefim eskisinden de iyi olmak.

Kararlı olacaksın ! Kendini zorlaman gerektiği yerleri öğrenip buralarda bünyenle biraz müzadele ederek yeni alışkanlıklar edineceksin. Benim gönlüm hiçbir Türk gencinin başta kendim olmak üzere zayıf ya da şişman sağlıksız ve güçsüz kalmasına razı değil, olamazda.

Konuyu uzatıyorum, huyum kurusun. Bu yazma işine de iyice kaptırdım sonunda yazar olucam ha.

Sen birşeylere başla !
Başlamayacaksan da siteye falan da girme bunalıma mı giriyorsun ne yapacaksan yap kimseyi de rahatsız etme.

Başlayacaksan da benim kapım açık sana. Çok değil ama yeterince ilgilenirim seninle. Çok bilgili falan değilim ama sağlığını nerede riske edebileceğimi bildiğimden sınırlarımı iyi bilirim.

Bu mesajı da buraya yazma sebebim senin ölçülerin gibi zayıflık durumu biraz ilerde olan 18 yaşından büyük HERKES'e kapım vakit ayırabildiğim sürece açık.

Kendini de çok zayıf görme senin boyunda yahudi kamplarındaki 35 kiloluk adamlar çok zayıftır bana göre. Metin ol, sebatkâr olarak bir idman yoluna gir ve bu uzun yolda sağlam adımlarla ilerlemeye başla. Sorunun sandığından çok daha önemsiz olduğunu bu sorunu aşınca anlayacaksın.

Forumdaki bilgilerle birşeylere başla, tıkandığın yerde. Eğer forumda cevap bulamazsan, eğer forumdaki profesyonel hocalardan destek alamazsan, benim kapım sana açık elimden gelen desteği de veririm. Ama yapacaksın.

Selamlar, sevgiler.

Bu yazı bana kendimi iyi hissettirdi, çalışmaya devam :)

Son düzenleme:
gaddarkemal
en sevdiğim filmin en karizma kahramanını avatarına alarak zaten yüreğimden vurdun beni :).yazdıkların,ilgilendiğin için de ayrıca çok saol.fakat yanlış anlaşılmasın ben bunalıma girmiyom ölesine yaptım o büzük suratları.sadece kafayı koydum. Allah 'ın izniyle 1 sene içinde 10-15 kilo almak istiyorum

sormam ve görüş almam gereken elzem konu da hazırladığım antrenman programı.ben de salona gitmeye vakit bulamayanlardanım ve evimde bir adet sehpa iki dumbbell,toplam 15 kilo ağırlık ve ip var programım şudur:

Isınma : yapabildiğim kadar ip atlama ve mekik.

3*10 Dumbbell Bench Press
3*10 Biceps curl
3*10 Squat
3*10 Triceps extention
3*10 Hammer curl
3*10 trapez
3*10 Lateral Press

şimdi sizce bu antrenman yeterli midir?yeterliyse haftada kaç kez tekrarlamalıyım.mesela dün iftardan sonra yaptım bicepslerim dışında çalıştırdıım her yer ağrıyor halen.ya da eklemem gereken hareketler var mıdır.önerilerinizi bekliyorum.

Buffpls,
Sende benim hemşerim olan (Malatyalı) büyük sanatçıyı avatarına almakla beni yüreğimden vurdun :)

Programınla ilgili öncelikle ısınmayı abartıyorsun, kilo alma döneminde uygun bulmuyorum.
Yazdığın hareketlerde kol hariç bi yere tam anlamıyla yüklenmiyorsun yani squat trapez laterall press havada kalıyor bana göre onun içinde bu hareketelre boşa kalori harcıyorsun.
Morphlingle özelden iletişime geçtim, morphling bilgili olmasına rağmen eksik ve yanlış bilgileri devardı onları düzelttik ve morphling yeni bir döneme girdi.
Sende teorik bilgilerini acilen güncellemelisin.
Senin durumunda, fazla kilo eksiği olanlar için morphlingle yahut benle iletişime özelden de geçebilirsin. Umuyorum 1 ay sonra morphling olumlu gelişmeleri bizimle paylaşacak. 3 ay sonra da paylaşacak ta ki hedef kilosuna varana kadar.
Programının kesinlikle elden geçirilmesi gerekiyor ama buraya nerede yanlış yaptığını yazarak forumdaki bir çok bilgiyi tekrar etmeyeceğim.

Kendi kendinin hocası olmaya başlaman dileğiyle, tabi en doğru bilgilerle. Kilo problemini aşacağına eminim.

benım boyum 186 civarı. 12-13 ay once bu zamanlarda 60 kilonun altındaydım.yazın bile gömlek icine tshirt giyerdim kalın gözükmek icin.sonra diyetisyene gittim.verdiği programa %100 uyamasam bile yaklasık 4-5 kilo aldım. 2-3 ay sonra body ye başladım bu sefer beslenmeme diyetisyene gittiğim zamankinden daha çok dikkat ettim ve 72-73 kiloya kadar çıktım.mayıs-hazirandan beri antreman yapmıyordum bu hafta tekrar basladım su an 70kg civarıyım. doğru şeyleri yaptıktan sonra kilo almamak icin hicbir engel yok. eğer yavaş kilo alıyorsanız dert etmeyin cunku bende hicbir zaman ayda 3-4 kilo alamadım ama bu bence sabretmesini bilince iyi bir durum çunku göbeğim vs yağ bağlamadı tabi VG ve doğru beslenme sayesinde.

en önemli şey düzen.
uykuda düzen , antremanda düzen , beslenmede düzen...
diğer önemli şey ise kahvaltı.olmazsa olmaz.
onun dısında akşam yemeklerinde her gun et yemeği, makarna veya pilav, ve sebze yemeği ihmal etmeyin. masada yoğurt salata vb şeylerde bulunmasına dikkat edin cunku onlar karnınızı şişirip doyurmaz ama kalori kazandırır. her zaman hazırda sevdiğiniz bir yiyeceği bulundurun mesela ben müsliyi cok severim canım sıkılınca , tv izlerken yada internette gezerken 1-2 tabak süte karıştırıp müsli yerim 15-20 dk sonrada bi meyve patlatırım :) öğün aralarında yenen bu çeşit karbonhidratlı proteinli yiyecekler asıl kilo almamıza fayda sağlayan şeyler. bu şekilde gainersız protein tozsuz ama sağlıklı bir şekilde kilo almak mümkün. ama kilo sorunu olan herkesin once bir diyetisyene gorunmesi şart çünkü herhangi bi rahatsızlık da olabilir vucutta.
onun dısında kilo alma işine girip ertesi ay 15kg almıs mükemmel bir vucut beklemeyin kendinizde sabretmeyi bilin. ben ilk diyet yaptıgım zamanlar ilk bi ay pek sonuc alamadım eğer bıraksaydım su an hala 60kg olurdum.ama daha da üstüne gittim ve bu yaz rahat rahat tshirt - kapri giydim. =) zayıfın halinden zayıf anlar :p

gaddarkemal çok saol tekrar önerilerin için.programımı deiştirdim.Flexor un evde dumbbell ile çalışma programını salı göğüs & kol , perşembe omuz & üstkol , cumartesi bacak olarak uygulamaya koydum.kür olarak da şimdilik bişey yapmıyorum sadece idmanlardan 1 saat önce üzüm pekmez vb. idmanlardan sonra ise iki bardak süt ve ekmek arası beyaz peynir yiyorum.Ramazan'da olduumuz için akşamları 9-10 civarı çalışabiliyorum.Ramazandan sonra onu da ayarlıyacam.

Programın uygulanış günleri çok yerinde. Programın kalitesine ise diyecek birşey zaten yok. Dinlenme süresi de yerinde. Yalnız bacak programlarındaki hareketleri ilk set ağırlıksız, son sette ise maks ağırlıkla piramit sistemiyle yapmanı öneririm.

Antrenmandan 1,5-2 saat önce içinde tam karbonhidrat barındıran bi öğün yemek zorunda olduğunu biliyorsun. Makarna, bulgur, pirinç vb.. Üzüm pekmezini ise antrenmandan 5-10 dk önce kullan ve yine idmandan hemen sonra 5-10 dk içinde tekrar üzüm pekmezi kullanabilirsin. İdmandan sonra süt yerine ton balığı yersen daha iyi sonuç alırsın.

Antrenman esnasında da çok olmamak kaydıyla sıvı tüketebilirsin. Antrenman sonrasında da hemen basit şekerli sıvıyı tekrar içip bi paket ton balığı yedikten sonraki en geç 2 saat içerisinde Protein+karbonhidratlı bir tam yemek yemelisin. Sıvı alımına da dikkat et, malum vücudumuzun yüzde 70den fazlası sıvıdır. Kilo alamayan bir çok kişide eksik sıvı alımını gördüm.

Şimdilik ilk aklıma gelenler bunlar. Kolay gelsin. Sana ve herkese :)

Arkadaşlar sizleri bana ALLAH yolladı galiba. İnanın bende en az sizler kadar kötü ve karamsar durumdayım. Ama metallicaT arkadaşımızın ilk baştaki yazılarını okuduktan sonra ona ne kadar dua ettiğimi bilemezsiniz. Bana inanılmaz bi gaz verdi:) hepinize ne kadar çok teşekkür etsem azdır. benimle aynı derdi paylaştığınız için ALLAH hepimize kilo versin, bütün yediklerimiz yarasın:) Başka ne diyebilirim ki:) Sizleri çok seviyorum ALLAH a emanet olun YEDİĞİNİZ KİLO OLSUN... Saygılar...

Ama metallicaT arkadaşımızın ilk baştaki yazılarını okuduktan sonra ona ne kadar dua ettiğimi bilemezsiniz. Bana inanılmaz bi gaz verd

Bende araba kazasını nasıl öle atlattım diye merak ediyodum xfactor saol dostum :)

ayrıca bi şey sormak istiyorum matallicat sana, ben serious mass aldım. acaba spor yapmazsam bunun bi zararı olurmu bana? şu anda ramazan olduğu için spor yapamıyorum fakat serious mass kullanmaya devam ediyorum. bu konuda bir bilgin varsa ve cevaplarsan çok sevinirim gerçekten...

Dostlar beslenmede corn flakes gerçeği nedir? Yani kalori oranına baktığımızda corn flakes makarna kadar güzel bir karbonhidrat seçeneği gibi gözüküyor.Tabii ki spor yapan için makarnanın verdği enerjiyi ve etkiyi vermeyebilir fakat "kilo almak isteyenler için" ve bilhassa corn flakesi de seviyorsak makarnaya altarnatif olabilir mi bu gıda?

Bu Konuya Genel Olarak Bende Kendime Uyguladıgım Bir Şeyler Yazayım..........

Benimde kılo Alma Sorunum Var Bir yıl öncesine kadar hep kendımı kotumsuyordum alamıcam karamsar davranıyordum yapamam alamam gıbısınden dogal olarak hevesımde kalmıyordu .....ve Alamıyordumda....

180 boylarındayım kilom oncelerde hep 55 + 59 arası gezıyordu....(bundan 4 ay yada 3 ay oncesı)

Son bi kac aydır ramazan oncesi kendımle oyun oynamaya başladım... Bu oyunu sizde oynayın işe yarıyor...

Oyunu biraz Açıklıyorum...Bir şeyi yapamam korkusuna kesinlikle girmeyın eger giriyorsanız yapamıcaksınız demekdir.Bench press calısırken Örnek 50 kilo ile çok zorlanıyorsunuz...Hocanız bunu artırmak ısteyıp 60 kılo yaptıgında yapamam dıyıp bench 'e yatmayın cunku yapamazsınız... Şanslıyımkı Abim body egitmeni ve body salonumuz var .... Bir uyeden örnek vericem... Salonumuza Gelen 16 yaşlarında bir uyem uyemın kılo sorunu var ılk geldıgınde 120kusur kılo oldugunu hatırlıyorum 180kusurde boyu var ılk haftalarda aklında hep yapamam kaldıramam korkusu ıle yapıyordu ılk haftadan sonra basına cok dustum calısmalarında eşi ben oldum hep gaz verdım oyunu kendısıne soyledım uygulamasını ıstedım ılk zamanlar 30 kılo bench kaldırmaya korkan genc uyem bı kac gun once rekor denemesını yaptı ve 110 kılo bench press attı Şaka Gibi.... Ve 2 ay sonucunda yuz kusur kıloya dustu ...Şimdi Halinden Çok Memnun bende onun boyle gitmesinden memnun oluyorum....

Anlatmak istedigim yapmak ıstersenız yaparsınız yeterkı kafanızdan yapamam korkusunu cıkarın...

Bende bu oyunu kendıme oyuyorum ben kendıme hep ben kılo alırım ve alıcam kendımle barısık oluyorum ramazan oncesı Tartıda 88kılo yu Gosterdıgımı Gördum :) çok iyi bir gidişdi Fakat Ramazan ayında salona gelmemem ve sporu aksatmam nedenıyle sımdı tekrar 70kusur kıloya dustum ama bunu benı uzmuyor cunku hala oyun bıtmıs deıl kılo alıcagımı bılıyorum....

Hayat Bi Oyun Sizde Kendinize Oyun İçinde Bi Oyun Oynayın Hatta hiç beklemeden bench de yaptıgım oyunu kendınıze yapın farkı goruceksınız....

Not:Bu Oyunu Her Şeyde Oynaya bilirsiniz...okul ,iş v.s

Saglıklı Gunler Dilerim....weightlifter

kilo alıyor muyum?

selam, boyum 1.84 civarı kilomsa 70 gbi yalnz kollarım ince ve sanırım kilo almam lazım biraz.... yaz boyunca gunde 5-6 şişe bira icen biriim bunun yanı sıra tum gun boyunca yaglı seyler yiorm( cips vs.) bunları yapan birinde simdiden en azından bi gobek fln olms olması gerekiodu sanırım bnde hic bisi yok.... napıcam...kol kası istiorm ackkasi

arkadaşım burası zayıflar bölümü adam 190 boylu 50kg, sen 70 kgyum kollarım ince napayım diyorsun? cips yeme bira içme yeter

selam, boyum 1.84 civarı kilomsa 70 gbi yalnz kollarım ince ve sanırım kilo almam lazım biraz.... yaz boyunca gunde 5-6 şişe bira icen biriim bunun yanı sıra tum gun boyunca yaglı seyler yiorm( cips vs.) bunları yapan birinde simdiden en azından bi gobek fln olms olması gerekiodu sanırım bnde hic bisi yok.... napıcam...kol kası istiorm ackkasi

bu başlıktaki üst mesajları oku ve forumdaki kilo alma ile ilgili başlıkları incele..

Selam arkadaşlar 1 ay önce kilo 58 boy 1,80di... Bu sitenin de üst kısmında reklamı olan şu "bir ayda 8 kilo alın" adlı siteye girdim ve ordaki iştah açıcı ürünü kullandım ve bir ayda tam 6 kilo kadar aldım. Yeni çıkmış bir ürün arkadaşalr mutlaka deneyin en iştahsız adamın iştahını canavar yapıyor benden söylemesi. Ben ikinci kutuya başlıycam şimdi... Bunca zaman weigh gainerlara onca para vs derken tek bir ürünle zayıflık belasından kurtulucam diyebilirim çok şükür.

Öncelikle boyum 1.90 küsür kilom ise 55(şuanda)
Arkadaşlar yaklasık 1.5 aydır çok sıkı bir diyetteyim.
1.5 ayda sağlıklı olarak 5kg. aldım. Bazılarınız buna ben 1 haftada alıyorum nedirki diyebilir fakat bu benim için gerçekten oldukça memnun edici bir sonuç.(zayıfın halinden zayıf anlar.)

İşte yaklaşık bir yıldır body sporu ile ilgilenmeme ragmen böyle bir sonuca asla ulaşamamamın nedenleri arasında sayabileceklerim ve 1.5 aydır yaptıklarım;

Öncelikle hiçbir gainer vs. kullanmadım. Hiçbirşey yemeden sofradan kalktıktan sonra sırtınızı gainere dayamak size birşey katmaz.(geçmiş bir yıl tecrübem.)
Bacak çalışmak en az doğru beslenme kadar önemli bence.
Tabii bacak derken 2 set leg curl yapıp tamam çalıştım demek değil, en cok önem verdiginiz bölge kadar çalışmalısınız.Squat çok önemli.
Favori bir kas grubunuz olmasın.Bütün kas gruplarına aynı önemi verip hepsini ayrı ayrı sevin.(Örnegin benim 1 yıl boyunca tek önem verdigim kas bicepsti.Hergün ölçer,biçer tartardım.Fakat asla son 2 aydaki gibi gelişmediler.)
Eğer sizinde metabolizmanız benimki gibi hızlıysa size önerim asla AÇ kalmamaya çalışın.
Temel öğünler dışında sürekli birşeyler yemeye calısın.
Kalori Hesabı olmasa bile günlük aldıgınız proteinin hesabını yapın.(Örneğin 1lt sütte 30gr. protein 100ml ayranda 2.1gr protein var gibi.)
Belinize ihanet etmeyin.(anladınız)

Şu ana kadarki beslenme programımda bence en etkili ürünler- alışkanlıklar;

-Her sabah en az 1 yumurta ve 15 ZEYTİN
-Öğlen VE akşam pilav veya makarna (hiç yemezseniz kilo verirsiniz sadece aksam veya sadece öglen yerseniz kilonuz sabit kalır eğer her iki ögünde de yerseniz işte o zaman kilo alırsınız.)=> Bu kişiden kişiye değişebilir, kendi üzerimde gözlemlediğim bir olay.
-Her gece yatmadan önce 1 litre süt ( yarım yağlı tercihen)
-Öğlen yemeği ile aksam yemeğini birbirine bağlayan boşlukta bir sandviç veya döner.

Ve son olarak en önemlisi;
Yemek yemediğiniz için kilo alamıyorsunuz.O yüzden özellikle aksam yemeginde mideniz bulanana kadar yemeye calışın.(arada ince bir çizgi vardır dikkat :D)

Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana, bazı yazım hataları olabilir lütfen kusura bakmayın.
KİLO ALABİLİRSİNİZ..
AMA DİSİPLİN ŞART...

Saygılar

Back
Yukarı