Kilo Almak İsteyenlere...

abi ben yediklerini okuyunca şöle bi kala kaldım yani.
Maşallah diyorum başka bişe demiyorumm. :D

gerçekten iştahla yiyebiliyor musun okadar şeyi ?

Likit beslenmen güzel gözüküyor extra olarak yatmaya yakın sanırım yine tüketiyorsunda yazında bahsetmediğin için ben söylemekte yarar buldum,yine bir yağsız süt biraz yine lor tüketip yatabilirsin rahatsızlık vermiyecek ölçüde.Gece uykuda proteinsiz kalmaman açısından.Vücudumuz benzeşiyor boy kilo aynı dediğin gibi normalde çok uygun kilo boya göre ama bende halen memnun değilim 85-90 arası istiyorum ve belirttiğin gibi göbek sorununu bende yaşadım.Benim tavsiyeme göre hafta sonları kesin olmak üzere hafta içide antreman olmayan günlerde 1 saatten az olmamak kaydıyla koşu yapmanı hatta yakınlarda havuz varsa yüzmeye gitmeni şiddetle tavsiye ederim o göbek ancak öyle gider.Mekik fln bir yere kadar...Koşu içinde en sağlıklısı çok hafif bişiler atıştırıp neredeyse aç karnına kalkar kalkmaz yapıp sonra gelince kahvaltıyı gömersen hem iştahını açar hemde yağları yakarsın.Fakat asla ve asla yağlı yemek hele yağlı sütü tüketme hayatından çıkar yoksa koşuların boşa gider...Antreman öncesi yemek rahatsızlığı bende de oluyordu 2 saatten önce başlayamıyordum tavsiyem maden suyu iç yemeğin üstüne hem mineral açısındanda vücüdu beslemiş olursun.Bu arada kardiyoya hemen başlamanı tavsiye ederim malum önümüz yaz o göbekde kolay erimiyecek tshirt giyersen çok kötü belli oluyo hele düşük ve orta kilolarda hiç vakit kaybetme.Hafta sonları koşu hafta içide saati erken kurup kalksan en iyisi dicem ama biliyorum iş günü fantazi olucak o yüzden akşam üstleri en az bir saat orta tempoda şöyle terleticek şekilde koşmanın yararını kısa zamanda görürsün diyorum....

Likit beslenmen güzel gözüküyor extra olarak yatmaya yakın sanırım yine tüketiyorsunda yazında bahsetmediğin için ben söylemekte yarar buldum,yine bir yağsız süt biraz yine lor tüketip yatabilirsin rahatsızlık vermiyecek ölçüde.Gece uykuda proteinsiz kalmaman açısından.Vücudumuz benzeşiyor boy kilo aynı dediğin gibi normalde çok uygun kilo boya göre ama bende halen memnun değilim 85-90 arası istiyorum ve belirttiğin gibi göbek sorununu bende yaşadım.Benim tavsiyeme göre hafta sonları kesin olmak üzere hafta içide antreman olmayan günlerde 1 saatten az olmamak kaydıyla koşu yapmanı hatta yakınlarda havuz varsa yüzmeye gitmeni şiddetle tavsiye ederim o göbek ancak öyle gider.Mekik fln bir yere kadar...Koşu içinde en sağlıklısı çok hafif bişiler atıştırıp neredeyse aç karnına kalkar kalkmaz yapıp sonra gelince kahvaltıyı gömersen hem iştahını açar hemde yağları yakarsın.Fakat asla ve asla yağlı yemek hele yağlı sütü tüketme hayatından çıkar yoksa koşuların boşa gider...Antreman öncesi yemek rahatsızlığı bende de oluyordu 2 saatten önce başlayamıyordum tavsiyem maden suyu iç yemeğin üstüne hem mineral açısındanda vücüdu beslemiş olursun.Bu arada kardiyoya hemen başlamanı tavsiye ederim malum önümüz yaz o göbekde kolay erimiyecek tshirt giyersen çok kötü belli oluyo hele düşük ve orta kilolarda hiç vakit kaybetme.Hafta sonları koşu hafta içide saati erken kurup kalksan en iyisi dicem ama biliyorum iş günü fantazi olucak o yüzden akşam üstleri en az bir saat orta tempoda şöyle terleticek şekilde koşmanın yararını kısa zamanda görürsün diyorum....

evet sevgili dostum, sanirim mezo-ekto arasi bir vucut tipim var. yani hem yapiliyim, hem de zayif gorunumluyum. bence, bb icin en ideal vucut tipi. arnold'i du$unsene. buna itiraz edenler cikacaktir ama bence o tam bir mezo-ekto ,) onca kasi uzerinde nasil $ık ve abartisiz ta$idigi du$unulunce dedigimin hakli oldugu gorulecektir. velhasil, bakalim hayirlisiyla bu i$i goturup guzel neticeler alacagiz. henuz cok ba$indayim ama $u 1 aylik surecte bile hissettigim ufak degi$im ve ilerlemeler beni fena kamciladi. motivasyonum artti. yemek uzeri soda onerini dikkate alacagim dostum. sabahlari kalkip ko$mam ise imkansiz. bu sefer uykudan feragat etmek zorunda kalacagim, onu ise hic istemem. antreman gunleri ozellikle 11:30'dan once yatamiyorum. 7 saat anca uyuyabiliyorum. sabah daha da erken kalkarsam bu 5-6 saate du$ecek. sanirim off gunlerde salona ugrayip ko$u bandi uzerinde ter atmaktan ba$ka secenek yok.

ya abi bugün bişe farkettim.
Ya göbek bölgesinde bayağı bir yağlanma oldu benim :( neyi yanlış yapıyorum ki acaba ?
çok zayıftım kilo almak için başladım zaten bu spora.

günde 4 yumurta yiyorum 2 sabah 2 akşam. sabah 1 sarı akşam da 1 sarı.
acaa sarıları hiç mi yemesem ?
ya da zorla yemeye çalıştığım yarım pakete yakın makarnayı mı azaltsam ?
ne yapmam gerek ?

Bir yorum yapın arkadaşlar sizce neyi yanlış yapıyorum ? eğer yeri burası değilse daha detaylı olarak bir konu açabilirim...

Tamamen ne yediğini yazarmısın arkadaşım bi sabah akşam yediğin 4 yumurtayı bide yarım paket makarnayı yazmışsın nası yorum getirelim?Bütün gün ortalama boğazından ne geçiyor ne kadar geçiyor?

abi sabah kahvaltısı yapmam.Zaten o saatlerde uyuyor olurum :)

öğle 2 yumurta (tek sarılı)
50 gr kadar lor peyniri
bal - zeytin ekmeksiz yerim.

spora gitmden 2-3 saat önce neredeyse yarım paket makarnayı yağsız tuzsuz lapa şeklinde lor ile yemeye çalışırım.zorla da olsa yerim. yarım çay bardağı pekmezi sulandırır içerim.

akşam da normal ev yemeklerinden yerim.

yatmaya yakın 2 yumurta daha (tek sarılı) ve 50 gr lor peyniri yerim.

Bazen bu düzen bozuluyor aralara bisküvi - tatlı vb giriyor :)

Son 2 gündür yumurtanın sarılarını hiç yemiyorum sadece beyazlarını yiyorum.

Sorun ne yediğinizde değil, ne zaman ne sıklıkta yediğinizde.

Vücudunuza giren besin sıklığı oldukça az..
Kahvaltı yapmıyorunuz, ara öğün kavramınız eksik..

Bu nedenle metabolizma hızınız düşük ve aldığı besinleri yağa çevirme eğiliminde oluyor.

Mutlaka ve mutlaka öğün sayınızı artırmalı, günde almanız gereken protein ve kompleks kasrboyu hesapladıktan sonra en az 7-8 öğüne bölerek tüketmelisiniz.

bilgi için çok teşekkürler. Aslında forumu sürekli takip ediyorum ama o hesaplamaları nasıl yapmam gerektiğini bilmiyorum.

Sizin de dediğiniz gibi metobolizma yavaşladığından dolayı olması gerek.Çünkü öğlene kadar uyuyup :D kalkıp 2 yumurta vb işte kahvaltı gibi. sonra spora gitmeden öğleden sonra 5 te aşırı makarna yiyordum.sonra 6 da kursum var ona gidiyorum. saat 9 da spor başlıyor. saat 11 gibi evde oluyorum ev yemekeleri yiyorum ve ardından 1 saat sonra 2 yumurta daha bu kadar.

hatamın farkındayım.Sabah kalkmak lazım :)
ama yorumlarınızı yine esirgemeyin

iskeletor ,bende aynı durumla karsılaşacak gibi oldum.göbegin büyüdügünü farkettim ,düzleşince dur dedim.suyu bol içerek ve zıplama hareketleri yaparak göbegi durdurdum. bende yeniyim bu sporda pek bilgim var sayılmaz ama suyu bol içersen en azından etkisi olacagını düşünüyorum.

Arkadaslar oncelikle merhaba siteye yeni uye oldum.Benimde ciddi kilo sıkıntım var..Yaklasık 5 hafta once uzun suredir bb ile ilgilenen bi arkadasımın tavsiyesiyle bende basladım.Evde calısıyorum ve 5 haftada 2 kilo kadar aldım.Ama cok sıkı bir calısma yapıyorum günlük 1.5 saatim vucut calısmaya gidiyor ve haftanın 7 günü calısıyorum.Beslenme konusunda da özen gosteriyorum ozellikle süt ve yumurtayı arttırdım.Boy:1.85 Kilo:57 duh ozellikle kol ve omuz agırlıklı bir calısma yapıyorum.Simdi bi kac sorum olacak: -bu kadar zayıf biri icin hergun 1.5 saat calısma fazlamı ? -5 haftada 2 kilo almak iyimidir sizce? -Bu kadar calısmadan sonra sizce body salonuna yazılmaya yeterli hale gelmismiyimdir? Cevaplarsanız sevinirim simdiden tesekkurler..

jackas öncellikle evde çalışmayla bu iş olmaz bir salona yazıl günde 1.5 saat haftada 7 gün ne çalışıyorsun? kim sana program yazdı? başında hoca olmadan bu iş olmaz.

Antremanı özelliklede yeni başlayan ve kilo almak isteyen birisi olarak ortalama 45-50 dk civarında bitirmen daha sağlıklı olacaktır.Zaten çoğu programda bu süre içerisinde set aralarında 30-60sn dinlenerek tamamlanabilir.Birde 7 gün çalışıyorsun buda çok fazla.Forumu araştırım en azından ilk birkaç ay haftanın 3 günü ile başlamak suretiyle full body workout tarzında yani tüm vücudunu çalıştıran programlardan seçebilirsin.Şu an kendine çok gereksiz bir şekilde yüklenmektesin.Antreman gün ve saatini makul bi seviyeye çektiğinde daha fazla kilo artışı gözlemleyeceğini düşünüyorum.

Antremanı dedigim gibi bi arkadasım onermisti uzun suredir body ile ilgilendigi icin ve onerdigi beslenmeyle birlikte bu yogunlukla baya bir kilo aldıgı icin guvendim(tabi onun benim gibi zayıflık problemi yoktu). tam olarak tabirleri hatırlamıyorum ama soyle anlatayım:ön kol arka kol omuz göğüs karın ve bacaklar yani neredeyse vücudun hertarafına calısıyorum(kilo kaybetmemek icin karın bolgesini fazla calısmıyorum artık)..Spor salonuna da kilom yuzunden yeterli olmadıgımı dusundugum icin baslamamıstım..Bu arada body calısmaya tam olarak yeni basladım sayılmaz 1-2 yıldır bilinçsiz bir sekilde olsada 2-3 ay calısıp 2-3 ay ara vererek dumbell ile kol ve omuz calısmıstım.Dediklerinizi dikkate alacagım sureleri ve sıklıgı dahada dusurecem ve bir spor salonuna uğrayacam..Cevaplarınız için teşekkürler

Son düzenleme:
jackas, ben şahsen spor salonun gitmiyorum fakat öneriyorum.

-Ben İlk doktora gittim testlerimi yaptırdım sorun yok cıktı,diyetisyen diyet yazdı ayda 1 kilo alırsan iyi dedi ve diyette bana göre degildi olmadı.

-spor salonuna gittim konuştum maddiyattan gidemedim.

-Ve kendi başıma yiyerek ve spor yaparak

2 ayda 59.570 kilodan 67.850 kiloya(8-9 kilo) ulaştım.(dün tartıldım)bunun yanında yaglama ve göbek sorunum yok normal gelişmem var.

suan 180 boy.68 kilodayım.hiç bir ek ürün kullanmıyorum.sadece süt sabit olmak üzere degişik yiyecekler

Ve şunu anladımki,Bendeki tek sorun iştahsızlıkmış,onuda "prakten" denen iştah açıcı ilaç çözdü, saolsun varolsunthums:

Anladım.Helal olsun baya bir kilo almışsın=) Bana uyguladıgın duzenle ilgili bir kaç öneride bulunabilirmisin acaba? msn uzerinden yada direk burdan konuşsak gerçekten çok memnun olurum?

İyi günler. 173 boyunda ve 56 kiloyum..Kilom senelerdir maksimum bir veya 2 kilo oynamıştır. Öğrenciyim ve evde kalıyorum. Okulumda her türlü alet mevcut. Forumu uzun uzadıya okudum sorumu sormadan önce. Ve kilo almak için body building yapmam gerektiğini idrak ettim. Eskiden lisanslı futbolcu olduğumdan spor kültürüm var. Açıkcası fiziki yorgunluğu ve ter atmayı seviyorum.

Şimdi soruma geçeceğim. Kilo almak isteyenler için bir antreman programınızı göremedim. Bunu verirseniz veyahut gözümden kaçmışsa, link atarsanız sevinirim. Ayrıca kilo almak isteyenlerin önce kaslarının hacim kazanması gerektiğini okumuştum, bu yüzden az tekrar çok ağırlık (beslenme ile birlikte) yapmak gerektiğini hatırlıyorum .Bu doğru mudur?

Şimdiden teşekkürler umarım aranızda uzun süre bulunurum.

İyi günler. 173 boyunda ve 56 kiloyum..Kilom senelerdir maksimum bir veya 2 kilo oynamıştır. Öğrenciyim ve evde kalıyorum. Okulumda her türlü alet mevcut. Forumu uzun uzadıya okudum sorumu sormadan önce. Ve kilo almak için body building yapmam gerektiğini idrak ettim. Eskiden lisanslı futbolcu olduğumdan spor kültürüm var. Açıkcası fiziki yorgunluğu ve ter atmayı seviyorum.

Şimdi soruma geçeceğim. Kilo almak isteyenler için bir antreman programınızı göremedim. Bunu verirseniz veyahut gözümden kaçmışsa, link atarsanız sevinirim. Ayrıca kilo almak isteyenlerin önce kaslarının hacim kazanması gerektiğini okumuştum, bu yüzden az tekrar çok ağırlık (beslenme ile birlikte) yapmak gerektiğini hatırlıyorum .Bu doğru mudur?

Şimdiden teşekkürler umarım aranızda uzun süre bulunurum.

https://www.bodyforumtr.com/vbforum...-t4738.html?t=4738&highlight=hacim+program%FD

Doğru okumuşsun az tekrar cok agırlık kaslara yükleme yapmak için oldukca etkili bir yöntemdir az tekrar derken en az 5-6 tekrar cıkarman gerek oda şöyle mesela 3x10-8-6 olabilir yani ilk olarak 10 tekrar sonra 8 sonra 6-5 olabilir . Bu işin altın kuralı beslenmedir yoksa hiçbirimizin ameleden farkı kalmaz ;)

Merhabalar. Benim problemim biraz farklı. 1.80 boyunda ve 80 kiloyum, yaşım 29. Bu hafta başı fitness'a başladım. Haliyle bir miktar göbeğim var, ve vücudumun sıkılaşması gerek. Başlangıç olarak 15 dk. koşu bandında yürüyüp, sırasıyla 2x12 olarak hocanın gösterdiği hareketleri yapıyorum, son olarak da 10 dk. koşu bandı ile bitiriyorum. ( Bu düzen, Hoca'nın bana vücudumun hareketlere adapte olması için 2-3 hafta uygulayacağını söylediği dıralama.)

Benim isteğim şu, ben kilomdan memnunum ve kilo vermek istemiyorum. Yani mesela çok az spor yapmış biri olarak kollarım kalın ve omuzlarım geniş. Korkum şu ki bu 2-3 hafta boyunca kilo kaybedip mesela kollarım incelir mi?

Bütün gün işteyim. Atıştırmalık neler önerirsiniz? Bir de hocanın uyguladığı method doğru mu sizin fikirlerinizi alabilir miyim?

Teşekkürler,

coolme, daha once spor gecmisiniz yoksa kollarinizin kalinligi kastan ziyade yag olabilir, cunku gobeginizdeki yaglardan da sikayet ediyorsunuz. Eger cok kasli degilseniz ve verdiginiz kilolarin buyuk bir kismi yag ise kollariniz incelebilir. Ama genel orantiniz bu durumda ilk halinize oranla daha iyi olacaktir. Su an oldugunuz kiloya kasli ve yagsiz bir sekilde ulasmak ise uzun sureli sIki bir idman ve beslenme ikilisi ile olacak bir sey, lutfen forumu okuyup arastiriniz. Sabit basliklaran baslamanizi oneririm.

selamlar,

2 yıl önce başladım spora.
başlangıçta 62 kiloydum, şimdi ise 74. ölçülerde ise kol36-omuz 124 göğüs 102 oldum.
ancak kol ve göğüste daha gelişme elde etmeliyim.

programımı yenilemem gerekiyor. genişlemeye yönelik bir program yapsam aşağıdaki gibi sizce uygun mudur?

Weight Gainer, Animal Nitro, B kompleks vitamin, BSN Nitrix kullanıyorum. (bulgarian tribulus ta var ama nitrix ile benzer özellikte olduğu için kullanmıyorum)

1.antreman

göğüs
-üst göğüs press + üst göğüs açış dumbell
-bench press + bench açış dumbell
-alt göğüs press+ açış dumbell

ön kol
-barbell curl
-sehpada dumbell curl
-hummer
-makarada uzatma

2.antreman günü

omuz