Dopamine
Üye
Birisine nasil guclu dersiniz? Ornegin incecik kollar ile 90 kilo bench yapan adama mi? Veya Barbell Curl de 30 cm kol ile 40 kilo kaldiran adama mi?
Bench Press de kilonun 1.5 katini kaldirabiliyorsan guclusun diye bir sey duymustum, dogru mudur?
Ornegin kendimden bir kac ornek vereyim.
Incline Bench Press hareketini makine de calisiyorum ve son 6 tekrarda 90 kilo kaldiriyorum.
Omuz hareketi olan Enseye Press'i de makine de calisiyorum ve yine piramit uygulayarak son 6 tekrarda 75 kilo kaldiriyorum.
Barbell Curl hareketinde bar saniyorum 10 kilo, ve yine piramit uyguluyorum ve son 6 tekrarda toplam 35 kilo kaldirdim fakat biraz bel vurdum ve zorlandim.
Leg press hareketinde 100 kilo ile 4x8 yapiyorum.
Guclu mu sayiliyorum yoksa normal miyim?
Soguk olculerim;
Boy: 180
Kilo: 75
Bel: 77-78
Biceps: 33
On kol: 28
Omuz: 117-118
Bacak: 58
Bench Press de kilonun 1.5 katini kaldirabiliyorsan guclusun diye bir sey duymustum, dogru mudur?
Ornegin kendimden bir kac ornek vereyim.
Incline Bench Press hareketini makine de calisiyorum ve son 6 tekrarda 90 kilo kaldiriyorum.
Omuz hareketi olan Enseye Press'i de makine de calisiyorum ve yine piramit uygulayarak son 6 tekrarda 75 kilo kaldiriyorum.
Barbell Curl hareketinde bar saniyorum 10 kilo, ve yine piramit uyguluyorum ve son 6 tekrarda toplam 35 kilo kaldirdim fakat biraz bel vurdum ve zorlandim.
Leg press hareketinde 100 kilo ile 4x8 yapiyorum.
Guclu mu sayiliyorum yoksa normal miyim?
Soguk olculerim;
Boy: 180
Kilo: 75
Bel: 77-78
Biceps: 33
On kol: 28
Omuz: 117-118
Bacak: 58