Kilom çok fazla, 7 yıl sonra spora döndüm. Programım ağır mı?

Merhaba. Ben 28 yaşındayım ve 7 yıldır spor yapmıyorum, 1.85 124 kiloyum. Bel düzleşmem ve Hafif Bel fıtığı başlangıcım var.
Bugün uzun seneler sonra spor salonuna yazıldım. Aslında yürüyüş+diyetle verilir kilo ama sarkma olmaması için ağırlık da çalışmanın doğru olduğunu okudum.
Dün salonda ilk günümdü ve sanki program biraz ağır gibi geldi bana, bel sorunlarıma rağmen sizce programanın bana kötü bir yanı olabilir mi veya sizce fazla bir durum var mı?

Salona yürüyerek gidiyorum. Toplam gidiş-geliş 40-50dk arası sürüyor. Programım yok elimde ve salonda ilk gün şunları yaptım yanlış hatırlamıyorsam(neden program yazmadılar hala anlamıyorum)
35 dakika 6.5 hızın koşu bandı, 15-20dk eliptik
250 kere Twister hareketi, 20x5 aletle mekik hareketi, 20 kiloyla falan ortalama 4x12 omuza ağırlık indirme, 4x12 yine aynı kiloyla karna çekiş hareketi(göğüs çalıştırıyor sanırım bu hareket)
4x12 aynı kiloyla bacak ağırlık kaldırma, 4x12 aynı kiloyla ters bacakla ağırlık kaldırma, 2 tane farklı sehpa da 4x12 5+5 kiloyla dumbbe göğüs hareketi böyle yana açarak kolları yaptık, birde ayakta yaptım bu hareketi yine 4x12

Sizce programda bir fazlalık veya bel düzleşmeme+hafif bel fıtığı başlangıcıma zararı dokunacak birşey var mı?
Gidiş-Geliş + spor salonu tam 3 saat sürdü ve salonda 1 litre su içmeme rağmen eve geldiğimde 2 kilo verdiğimi gördüm. Suyu 1.5 litreye çıkarmak istiyorum salonda, günlük ise 3.5 litre içsem yeter mi sizce?
Kahvaltıdan sonra Solgar vm 75 adlı multivitamin ürününü kullanmaya başladım, tok karınla gittim
Akşamları yemekten sonra da balık hapı alıyorum

Not : Bel düzleşmesi ve hafif bel fıtığı başlangıcıma ekstra tavsiyeniz olursa bekliyorum önerilerinizi
İnş en iyi şekilde sarkma olmadan fazla kiloları verir ve şu belimi iyileştiririm

2.gün de kilo aynı kaldı nedense, farklı olarak çok daha fazla su içtim+1 tabak mercimek yedim fazla
ayağımın altı su topladı ayakkabıdan dolayı

Back
Yukarı