wheeler dedi:
selam arkadaslar. bu aykı programıma dar benchi koydum tricepsler icin. bilekler biraz zorlandı tabı. dedım acaba yanlıs mı yapıorum hareketı. netten arastırdım. kımı dıo kı z bar kullan, dırseklerın vucuda yakın olsun ve agırlıgı ust goguse ındır. kımı dıo agırlıgı alt goguse ındır dırseklerı yana ac. kımı de dıo agırlıgı tam ortaya ındır falan fılan. yaw su hareketı bılen bırı varsa sevaptır bı anlatsın

nereye ındırcez agırlıgı? o kadar da onemlı deil mi yoksa nereye ındırdıgımız? dırsekler vucuda yakın mı olacak yoksa yana mı accaz? amacım hareketın trıceplere vurması. cevaplarınızı beklıorum. tesekkurler...
Buna dair daha önce forumda fikir paylaşımı yapmıştık.
Dirsekleri vücuduna yakın tutarak yaparsan zaten bar ister istemez üst göğse doğru inecek, bu daha izole bir yapış şeklidir, hareket tam olarak tricepleri vurmuş olur, ancak...
diğer şekilde, dirsekleri açarak yaparsan çok daha fazla kilo basabilirsin.
Bence her ikiside faydalı, eğer bu hareketi ilk hareket olarak yapıyorsan bence ağırlığa yüklen ve dirsekleri vücuda yakın tutmayı hiç dert etme, en tepede dirseklerini kitleyerek triceplerini kasmaya özen göster ve ağırlığı kontrollü indir.
Eğer ikinci hareket olarak yapıyorsan, kollarının içi kaburga bölgeni süpürecek şekilde yap, yani dirsekleri içerde tutmaya, kollarını vücuduna yakın tutarak yapmaya özel bir önem göster.
Bu sporda tek bir doğru yok, bu dediğimin benzeri curl içinde geçerli.
Hareketi dirseklerini vücuduna sabitleyerekte yapabilirsin, atıyorum o şekilde 28 kilo kullanabilirsin, hareketi biraz bozarak yaparsın kilo 36'ya çıkar, her ikisininde kendi içinde farklı faydaları vardır, birisinde kası daha doğrudan, temiz çalışmış olursun, diğer ise daha ağır kilolara gitmen için sinir sistemini ve eklemlerini hazırlamış olur.
Amacın şekil ise çok ağır basmaktan önce nizami yapmak, kütle istiyorsan, forma aşırı takılmadan (tabii kendini sakatlayacak kadar boşvermeyeceksin formu) kendini zorlayarak sürekli daha fazla kilo basmaya odaklanman lazım.