Koşarken Bacakta Ağrı

Selamlar.

Koşarken, sol bacağımda, resimde işaretlediğim bölgede bir ağrı oluşuyor. Tam ağrı da demeyelim de, o bölge komple geriliyor, sertleşiyor ve hafif uyuşuyor, tam olarak resimde işaretlediğim bölgede ufak iki şişlik oluşuyor alt alta. durmak zorunda kalıyorum. 5 dakika dinlenince hiçbir şey kalmıyor, şişlikler iniyor, koşuya devam edebiliyorum. bir de bu durum bazen oluyor, bazen olmuyor garip. 15 gün koştum hiçbir ağrı, sertleşme olmadı mesela, sonra bir gün ara verdim ertesi gün tekrar oldu. bu durum sinirimi bozuyor, ne yapmam lazım, neden oluyor acaba, bir fikri olan var mı ? sağ bacağımda böyle bir şey olmuyor mesela.

resim şu:

oncesinde açma germe hareketleri yapmani tavsiye eederim sorunu cozecegini dusunuyorum

öyle genel bir soru sormuşsunki neren agrıyor ? böğrüm agrıyor gibi birşey olmuş.Doktora gözükmeni tavsiye ederim

-koşacağınız koşu bandının darbe sönümlemesinin iyi olup olmadığı önemlidir
kimi gerçekten darbeleri size minimum yansıtır
-koşarken giyilen ayakkabının koşu ayakkabısı olması sağlığınız ve bu tip ağrılar için önemlidir
-bence en önemlisi sizin nasıl koştuğunuzdur, kimisi koşarken pat pat diye ayağını vurarak koşar ki bu bileklerde ağrılara sebep verir, ayağınızı yere şamar atar gibi ses çıkartarak vurursanız yanlış koşuyorsunuzdur, daha yaylanarak koşmaya çalışın ama bu yaylanma işini abartmadan yapın

Aynı noktaya hızlı tempoda 5-6 dakikadan sonra müthiş caydırıcı bir ağrı giriyor bendede..

resimdeki aynı noktada bende de aynı şey oluyor hızlı yürüyünce uzun mesafe yürüyünce ağrı ve acı başlıyo. yürüyemicek hale getiriyo insanı topallamaya başlatıyo ve yarım saat geçmiyo acısı. birden ortaya çıktı bu durum. çok ilginç nedir acaba

Ayakkabi sorunu olabiliyor. Ayni dertten bende bir ara muzdarip oldum. Kosmaya uygun ayakkabi kullanmiyorsan. Bir defaya mahsus denemeni oneririm.

Aynı sorun maalesef ki bende de var 2 haftadır falan koşmaya başladım ve gösterdiğin bölge taş gibi oluyor ve koşmamı engelliyor sonra 10 15 dk topallamak zorunda kalıyorum.

koşarken basınç merkeziniz topuk oluşturmuş buda bacıncı dengeleyen kas sistemize yük bindirmiş salon ayakkabısı kullanınız.
ben piyasada gençlerin giydiği ortapedik olmayan ayakkabıları görüyorum.
bunlar iskelet ve kas sistemine uymayan ayakkabılardır.
moda olduğu için tercih ediliyor kanısındayım. kesinlikle basıncı yayan ayakkabılar tercih ediniz.

ağrınız 1 haftaya kadar geçecektir. bu zaman zarfında kas gevşetici ve ağrı kesici kullanabilirsiniz.

koşarken basınç merkeziniz topuk oluşturmuş buda bacıncı dengeleyen kas sistemize yük bindirmiş salon ayakkabısı kullanınız.
ben piyasada gençlerin giydiği ortapedik olmayan ayakkabıları görüyorum.
bunlar iskelet ve kas sistemine uymayan ayakkabılardır.
moda olduğu için tercih ediliyor kanısındayım. kesinlikle basıncı yayan ayakkabılar tercih ediniz.

ağrınız 1 haftaya kadar geçecektir. bu zaman zarfında kas gevşetici ve ağrı kesici kullanabilirsiniz.

cevabınız için teşekkürler hocam. salon ayakkabısı kullanıyorum aslında, azıcık ayağımı sıkıyor sadece?

ayrıca o bölgeye bengay sürsem faydasını görürmüyüm, kasılmasını önleyebilir miyim bi nebze bu şekilde acaba merak ediyorum?

özür dilerim.. salon ayakkabısı kullandığını belirtmişsin.

o halde bir rahatsızlığın var genelde ağrıyan yerinde medial tibial stress sendromu olabileceği kanısındayım. daha doğrusu tecrübelere dayanarak söyleyebilirim.
genellikle sporcularda oluşan çeşitli darbelere maruz kalarak stress kırığı dediğimiz olaylar çerçevesinde gelişir.
normal bireylerde günlük hayatta düz sert beton zeminde yapılan atlamayı zıplamalı sporlarda görülen olaylar gelişir her 10 kişinin 3 ünde görülebilir.

Senden ricam akut veya kronik olduğunu tespitine gidilmesi.
ilk olarak yaşını boyunu kilonu yazarak tibialis kasındaki baskıyı tahmin etmemiz gerekiyor.
ikincisi bu ağrıyan yerinde hergün masaj yaparak ağrının merkezini bulman gerekiyor ( en doğrusu mr çekilerek ağrının akut yada kronik olduğunun tespitidir.)

nörolojik yada vasküler belirtileri yoktur.
tibialis kasında ağrı var ama doku mu lezyonmu kemik mi ancak mr ile belli olur.

Etkiye bağıl kemik mineralizasyonunda gelişip tibialis kasını rahatsız ediyordur ve her baskı anında acı veririr. (1. tahminim.)
kemik zarı iltihabı varsa şişme ve ateş mide bulantısı gibi durumların oluşur. bölgeye yoğun kan akısı olacağından kalp gibi atar. ağrıyı hissetmen dayanılmaz olur. (uzak ihtimal olsa idi doktorda olur antrenman yapmazdın.)

üçüncüsü tibialis kasına darbe alıp almadığını yazman. genelde futbol oynayanlarda oluyor.

Tavsiyem biraz bekle ağrı kesici ve kas gevşetici kullan! 1 hafta sonra acı devam ederse uzaman doktorun mr sonuçlarını değerlendirmesi sonucunda tedaviye başlanılması kanısındayım.

Son düzenleme:
özür dilerim.. salon ayakkabısı kullandığını belirtmişsin.

o halde bir rahatsızlığın var genelde ağrıyan yerinde medial tibial stress sendromu olabileceği kanısındayım. daha doğrusu tecrübelere dayanarak söyleyebilirim.
genellikle sporcularda oluşan çeşitli darbelere maruz kalarak stress kırığı dediğimiz olaylar çerçevesinde gelişir.
normal bireylerde günlük hayatta düz sert beton zeminde yapılan atlamayı zıplamalı sporlarda görülen olaylar gelişir her 10 kişinin 3 ünde görülebilir.

Senden ricam akut veya kronik olduğunu tespitine gidilmesi.
ilk olarak yaşını boyunu kilonu yazarak tibialis kasındaki baskıyı tahmin etmemiz gerekiyor.
ikincisi bu ağrıyan yerinde hergün masaj yaparak ağrının merkezini bulman gerekiyor ( en doğrusu mr çekilerek ağrının akut yada kronik olduğunun tespitidir.)

nörolojik yada vasküler belirtileri yoktur.
tibialis kasında ağrı var ama doku mu lezyonmu kemik mi ancak mr ile belli olur.

Etkiye bağıl kemik mineralizasyonunda gelişip tibialis kasını rahatsız ediyordur ve her baskı anında acı veririr. (1. tahminim.)
kemik zarı iltihabı varsa şişme ve ateş mide bulantısı gibi durumların oluşur. bölgeye yoğun kan akısı olacağından kalp gibi atar. ağrıyı hissetmen dayanılmaz olur. (uzak ihtimal olsa idi doktorda olur antrenman yapmazdın.)

üçüncüsü tibialis kasına darbe alıp almadığını yazman. genelde futbol oynayanlarda oluyor.

Tavsiyem biraz bekle ağrı kesici ve kas gevşetici kullan! 1 hafta sonra acı devam ederse uzaman doktorun mr sonuçlarını değerlendirmesi sonucunda tedaviye başlanılması kanısındayım.

Sol ayağım 4 5 yıl önce alçıya alınmıştı, parmak kırığından dolayı diz bölgesine kadar alçıdaydı sonra alçı çıktı fizik tedavi vs. görmedim. Ağrı sürekli değil zaten koşunca oluyor, bazen olmuyor. Koşuyu bırakınca hemen gevşiyor tekrar o bölge. Boy 180 kilo 75, aşırı kilolu da değilim baskı yapacağını düşünmüyorum.

Kas gevşeticiyi deneyeceğim teşekkürler. MR sonucuna göre kesin tedavi uygulanabilir mi peki ? Tedavisi zor mudur, yoksa basit mi? Kronik olduğunu düşünüyorum çünkü 1 sene önce de koşarken aynı bölge kasılıyordu, şimdi de kasılıyor. Sadece koştuğum zaman. Yürürken, hatta tenis oynarken dahi ağrı, kasılma yok. Sadece düz koşuda.

dediğim gibi kemik zarı yapısında iltihaba bağıl oluşan acı ki uzak istimal

soleus kasının yapıştığı tibial kemik, medial tibialis kasının periostunda periostit gelişmekte
hareket anında periostal acılıyı tetiklemekte.

aynı sorun bendede vardı ısınmak için salonda koştugumuzda acayip kasılıyordu o bölge üstüne basamıcak hale bile geliyodu agrının üstüne git çivi çiviyi söker misali agrıdıkça ara verme koş koşu bittiginde kas gevşetici krem kullan ben dolgit kullandım 1 ay sonra sorun ortadan kalktı

Selamlar.

Koşarken, sol bacağımda, resimde işaretlediğim bölgede bir ağrı oluşuyor. Tam ağrı da demeyelim de, o bölge komple geriliyor, sertleşiyor ve hafif uyuşuyor, tam olarak resimde işaretlediğim bölgede ufak iki şişlik oluşuyor alt alta. durmak zorunda kalıyorum. 5 dakika dinlenince hiçbir şey kalmıyor, şişlikler iniyor, koşuya devam edebiliyorum. bir de bu durum bazen oluyor, bazen olmuyor garip. 15 gün koştum hiçbir ağrı, sertleşme olmadı mesela, sonra bir gün ara verdim ertesi gün tekrar oldu. bu durum sinirimi bozuyor, ne yapmam lazım, neden oluyor acaba, bir fikri olan var mı ? sağ bacağımda böyle bir şey olmuyor mesela.

resim şu:
[DOUBLEPOST=1493989219][/DOUBLEPOST]Dostum bacak ağrını geçirecek çözüm buldun mu ? Aynı sıkıntıyı bende çekiyorum. Nöroloji ve Fizik tedavi bölümlerine gözüktüm, tahlil ve film çektiler sonuçlar gayet normal.
Ağrım hala devam ediyor. Cevap verirsen sevinirim :)[DOUBLEPOST=1493989312][/DOUBLEPOST]Aramızda bu sorunu olup çözüm bulan oldu mu ?

Bacak ağrılarına düz taban rahatsızlığı da neden olabilir.Düz taban olup olmadığınızı kontrol edin arkadaşlar.

Back
Yukarı