Koşmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Body yapan kişiler için kardio olarak koşmak zararlı mı ? Herkes hızlı yürü diyor ama sıkılınca koşmaya başlıyorum bunun zararı nedir anlamadım , açıklaması var mı arkadaşlar ?

Yüksek tempolu kardiyonun kas kaybına neden olduğu gerekçesiyle koşmak vücut geliştirme yapanlar arasında pek kabul görmüyor. Yüksek eğime karşı yürümek güzel bir alternatif.

nasıl kas kaybına yol açabilir ki mesela boksörler koşmak onlar için önemli ama kasta bir o kadar önemli ama koşuyorlar ya da daha basit bir örnek cristiano ronaldo müthiş bir vücut rüyamda anca sahip olabilirim ama adamın hayatı koşmakla geçiyor :) bütün futbolcular için aynı hatta sporcular için , ha bu kas kaybı aşırı şişirmek isteyenler içinmidir bilmiyorum benim amacım slim ve kaslı bir vücut yanlış düşünüyorum herhalde mantığım almadı

Bunun mantığını basit bir özet şeklinde açıklamak gerekirse, yüksek kondisyon sırasında vücuttaki kısa süreli enerji depoları tükendiğinde insan vücudu, uzun sureli depolardan yağları yaktığı gibi, kasları da bir enerji kaynağı olarak algılayıp yaktığından kas kaybı gerçekleştiği söylenir. Sonuç olarak tercih yine size ait. Neredeyse hiçbirimiz Ronaldo'nun ya da profesyonel bir boksörün imkanlarına sahip olamadığımızdan dolayı kıyaslamayı da onlar üzerinden yapmak yanıltıcı olacaktır sanıyorum.

Karbondihratı yeterli şekilde alırsan vücudun kaslardan yakacağını sanmıyorum. Yüksek seviyeli kardiyoyla beraber body'de yapabilirsin ama tamamen senin beslenmene bağlı gelişim. Çok klasik bi örnek olacak ama Brad Pitt Dövüş kulübünde örnek gösterilen vücudunu yapmak için fitness haricinde her sabah çok ağır şekilde koşu antremanı yapıyormuş(Dergide Ropörtajında görmüştüm yanlış hatırlamıyorsam) Yani kısaca sana bağlı biraz durum.

peki bu koşmada ki kas yanma işini koşmadan 1 saat önce karbonhidratlı öğün ile beslenip sonra koşup gelince de protein li beslensem off günlerimde erime yapar mı ?

Yüksek tempolu kardiyonun kas kaybına neden olduğu gerekçesiyle koşmak vücut geliştirme yapanlar arasında pek kabul görmüyor. Yüksek eğime karşı yürümek güzel bir alternatif.

benim bildiğim kadarıyla yüksek tempolu fakat kisa süreli kardiolar kas kaybini en aza indirir. Hafif tempo kardiolar uzun sürede yapildiği için kas kaybı daha yüksektir.

Ben her antrenman sonu 20 dk kosuyorum yarisinda 9km den 11 e cikartiyorum.
Amator klupte futbol oynadigim icin olumlu olacagini dusundugumden bunu yapiyorum.

Ben aslinda kilo almaya calisan biriyim.Bir destek kullanmiyorum.
Orada da soyluyorlardi kas kaybi olur diye fakat antrenorler 20dkdan birsey olmaz diyorlar programimda da yazili.Ayrica burada ilk 10-15 dk sadece karbonhidrat yakildigini okumustum.
Kas kaybi oldugu yazilmis fakat ne kadar surede ne kadar kaybediliyor bilmiyoruz.
Bana ne kadar etki eder kafama takilmis durumda bununla birlikte bu yaptigimin bana olumlu etkisi var mi?

Değerli üyemiz;
Konunuz kilitlenip kapatılmıştır.

Konu kilitleme sebepleri;
- Daha önce benzer bir konu açılmıştır.
Lütfen arama yapmadan konu açmayınız.
Link : Vücut Geliştirmeciler İçin Kardiyo Çalışması | BodyForumTR Vücut Geliştirme Forumu
Arama Kelimeleri : cardio, vücut geliştirmek

Lütfen 1 dakikanızı ayırarak forum kurallarını okuyunuz. Forum kurallarını okumak için buraya tıklayınız!
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
BodyForumTR Ekibi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı