Kol geliştirme

Merhabalar 20 yaşındayım ve kolum çok aşırı güçsüz bende evde dambilla kol geliştirici hareketler deniyorum bu resimdeki hareketleri 3 set 10 tekrar yaptım kolum yandı biraz (5kg dambilla) ama bi 30dk sonra agirisi geçti bi işe yarar mı böyle sizin önerebilireceginiz program var mi? Ve de şuan ön kol çalışıyorum arka kol hareketleri çok aşırı zorluyor beni
IMG_20190728_224146.png

5 kiloluk dambelle bir yere varamazsın. Sürekli kilo artırman gerekir. bu sorduğun sorunun cevabı uzun sürer. sadece kol çalışarak kol kasların düşündüğün gibi olmaz. vücudun genel olarak kaslanmalı. sırt göğüs omuz da çalışmalısın ama 5 kg lık dumbel sana 2 haftadan sonra fayda vermez.

5 kiloluk dambelle bir yere varamazsın. Sürekli kilo artırman gerekir. bu sorduğun sorunun cevabı uzun sürer. sadece kol çalışarak kol kasların düşündüğün gibi olmaz. vücudun genel olarak kaslanmalı. sırt göğüs omuz da çalışmalısın ama 5 kg lık dumbel sana 2 haftadan sonra fayda vermez.
Benim amacim çok aşırı kas yapmak değil kollarim olmasi gerekenden zayıf eşya fln taşırken zorlanıyorum amacım normal bir kas seviyesine gelmek şuan 3kg dambil da var bende o hiç işe yaramaz herhalde

Eşya kaldırırken zorlanmaksa problem; ağırlık artışı şart.5kg dambıllar en başta zor gelir daha sonra güçlendiğin için sana çok daha kolay gelir o yüzden zaman ilerledikçe ağırlık artışı yapmalısın

Peki başlangıç için 5 kg ile yukarıdaki hareketleri 3 set 10 tekrar azmıdır 2-3 hafta sonra ağırlık arttirim o problem değil

Kilodan çok hareketi yapış formun ilk etapta daha önemli yüksek kilo alıp yarım yamalak yapma hareketi tam kaç kg yapabiliyorsun onla çalış.

Peki dün bu egzersizleri yaptım akşam kolum ağırıyordu biraz ama bugün sanki dün hiç çalışmamışım gibi hissediyorum bu normal mi ve hergün mü çalışmalıyım?

Kol falan boş ver başlangıç olarak tüm vücut çalış evde ilk etapta vücut ağırlığın yeterli gelecektir. 2-3 gün çalışıp 1 gün dinlenebilirsin. Kol küçük kas grubudur sadece kol çalışırsan güç, görünüm olarakta iyi sonuç alamazsın. Ayrıca iyi beslenme ve uyku çok önemlidir.

her gün o ağrıyı yaşayacaksın diye bir şey yok. ayrıca kola bu kadar takılma , evde sadece dumbelle kol çalışacağına parkta barfiks dips yap daha iyi bence.

bence yine de kol önemli. Bazı kişiler görüyorum. Adam dev gibi. Vücudu büyük. Gövde geniş göğüs büyük sırt büyük ama küçük kollara sahip. Özellikle yüzücülerde bunu gözlemliyorum. Tamam çok çok küçük kollu değiller ama vücutlarına oranla bayağı küçük kalıyor. Bu da iyi değil açıkçası. Vücudun her bölgesini çalıştırman en iyisi. Vücut en zayıf yeri kadar güçlüdür. 3*10 da az değil. Yeterlidir.

bence yine de kol önemli. Bazı kişiler görüyorum. Adam dev gibi. Vücudu büyük. Gövde geniş göğüs büyük sırt büyük ama küçük kollara sahip. Özellikle yüzücülerde bunu gözlemliyorum. Tamam çok çok küçük kollu değiller ama vücutlarına oranla bayağı küçük kalıyor. Bu da iyi değil açıkçası. Vücudun her bölgesini çalıştırman en iyisi. Vücut en zayıf yeri kadar güçlüdür. 3*10 da az değil. Yeterlidir.
Tabi ki ben de önemserim de arkadaşın yaptığı biraz da salona gidip sadece kol çalışmak gibi.
Ben zaten kollari güçlendirirsem tüm vücut çalışmaya başlıyacam şuan için amacım güçsüz kolları güçlendirmek
Dostum bence bir bölgenin güçlenmesini bekleme. Örneğin göğüs çalışırken zaten triceps(arka kolunu) , sırt çalışırken de biceps (ön kolunu) çalıştırabiliyorsun. Yani sen diğer bölgeleri çalışırken de kolun gelişir o yüzden geciktirme bence.

Peki evde yapabileceğim bir program varmi acaba
Tabi ki ben de önemserim de arkadaşın yaptığı biraz da salona gidip sadece kol çalışmak gibi.

Dostum bence bir bölgenin güçlenmesini bekleme. Örneğin göğüs çalışırken zaten triceps(arka kolunu) , sırt çalışırken de biceps (ön kolunu) çalıştırabiliyorsun. Yani sen diğer bölgeleri çalışırken de kolun gelişir o yüzden geciktirme bence.

Back
Yukarı