Kollarımı Hacimlendirmek İstiyorum..

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kral.52
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
S.a evet başlıktada görüldüğü gibi benim size bi sorum olucak şu an ki programıma bi eklenti yapıp kolumu hacimlendirmek istiyorum ne gibi şeyler ekleyebilirim

Şu anki programım :

P.tesi : Göğüs,Biceps : 5x8
Salı : Off
Çarş. : Omuz,Triceps : 5x8
perş. : Off
Cuma : Sırt,Trapez : 5x8
C.tesi : Off
Pazar : Bacak ve Güç antremanı

sizce ne ekleyebilirm

programın fena değil bana göre.

kolunu hacimlendirmek istiyosan şöyle yap derim.

ilk günü göğüs ve omuz
ikinci günü sırt ve trapez
üçüncü günü kollar
dördüncü gün boş
beşinci günü bacaklar
altıncı günü kollar
yedinci gün boş

bu programa üst üste 3 gün idman doğru olurmu diye sorabilirsin. hemen peşinen anlatayım. Normalde ben üst üste dizilmiş sıralı egzersiz programı önermem. Bu programda önermemin sebebi kollara bağlanalım diye. tabiki üst üste bir kas grubunu çalıştırmıyoruz. Yani bir gün göğüs yaptıysak diğer gün sırt kanat diğer günde kol diye gidiyoruz.

kollarım çabuk gelişsin diye hayal kurma bence. Birde fazla çalıştırma. Çünkü kol veya başka kas olsun fazla çalıştıkça gelişmesi durur.

ilk kol çalışmasında biceps ve tricepse ikişer setten 3 egzersiz bul. Bu egzersizleri 6 veya 8 tekrar yap. süper set olsun. ağır çalış.
ikinci kol çalışmanda 10-12 tekrar yap. bu seferde biceps ve tricepse ikişer egzersiz harteket bul. bunlara da 3'er set yap. Elinden gelirse farklı hareketler seç ki kasların bir alete bağımlı kalmasın.

Cok saol onerını dıkkate alacağım ama bnde sole dusundm cars. Gunu 1. Kol anteremanı yapıp pazar gnude 2. Kol antremanı yapmayı dusndm snce boyle olurmu ?

çarşamba ile pazar diye kol ayırabilirsin. Sadece üste üste veya yaklaşık günlerde çalışmayasın. Çarşambadan pazara 2-3 gün var. Rahatça kollar dinleniyor.

Program güzel ama omuzla aynı gün yapıyosun triceps i. Omuzun arkasına triceps zor olmuyomu ? Kollara odaklanmısın triceps antremanını daha iyi yapabiliceğin bi güne aktarabilirsin zorlamıyosa sorun yok

Back
Yukarı