Kondisyon İçin Full Kardiyo mu Yapmalı ?

Merhaba 1 yıldır vücut geliştirme ile uğraşıyorum ilerleme kaydettim üniversite olarak besyo düşünüyorum ve geçtiğimiz yaz denizliye mülakata gittim 80 tur mekik koşusu yapılması gerekiyordu kardiyoya az önem verdiğim için vücudum çok hantal ve 55. Turda dayanamayıp bıraktım bu yıl tekrar girmek istiyorum ve kondisyonum yine düşük

SORUM: sadece kondisyon ve dayanıklılık için sadece kardiyo mu çalışmalı kas erimesi/küçülmesi umrumda değil üniversiteye girdikten sonra tekrar kas kütlesi kazanacağım ne yapmalıyım ?

Merhaba 1 yıldır vücut geliştirme ile uğraşıyorum ilerleme kaydettim üniversite olarak besyo düşünüyorum ve geçtiğimiz yaz denizliye mülakata gittim 80 tur mekik koşusu yapılması gerekiyordu kardiyoya az önem verdiğim için vücudum çok hantal ve 55. Turda dayanamayıp bıraktım bu yıl tekrar girmek istiyorum ve kondisyonum yine düşük

SORUM: sadece kondisyon ve dayanıklılık için sadece kardiyo mu çalışmalı kas erimesi/küçülmesi umrumda değil üniversiteye girdikten sonra tekrar kas kütlesi kazanacağım ne yapmalıyım ?
mekik koşusu nasıl bir şey bende ilerde besyo düşünüyorum

Kondisyon için orman veya park tarzı bir yerde açık hava koşusu öneririm. Salonda çalışırken de haraketleri 3x20 4x15 şeklinde ağır olmayan normalde rahatlıkla kaldırabildiğin ağırlıklarla çalışabilirsin. Ağırlıklar çok hafifte olmasın tabi. Uyku düzenine dikkat ettiğinden ve gerekli karbonhidrat alımını da yaptığından da emin olmalısın. Vitargo vb. ürünleri araştırabilirsin. Glikojen depolarının dolu olması çok önemli https://www.supplementler.com/urun/vitargo-electrolyte-2000-gr-2531 ayrıca kas yıkımını en aza indirgemek için antrenman esnasında BCAA kullanmanı da tavsiye ederim.

kondisyon için değil yağ yakımı için HİİT yapıyorum. sprint atıyorum.bana baya faydası oldu eskiden nefes nefese kalırdım şimdi çok rahat yokuş bile koşabiliyorum. 1 dakika koşu 1 dakika yürüyüş şeklinde yapıyorum

yürüme hızı hep 6
1 dakika yürüyüp 1 dakika koşuyorum sonra tekrar yürüyorum her seferinde koşma hızını 1 arttırıyorum

6-8
6-9
6-10
6-11
6-12
12 tepe noktam oluyor sonra aynı şekilde düşürüyorum
6-11
6-10
6-9
6-8
derken 5le yavaş yürüyüp nabzı düşürüp bitiriyorum toplam 20 dakika sürüyor ama baya terletiyo :)

Back
Yukarı