konsantrasyon bozukluğu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan sacalli
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

sacalli

Üye
Arkadaşlar son günlerde dikkatimi toplayamıyorum derslere konsantre olamıyorum, sınıfta resmen gözü açık uyuyorum. Çok uyusamda az uyusamda farketmiyor. Vitamin eksikliği ya da yetersiz beslenmeden kaynaklanabileceğini düşünüyorum(oruç tutmanın da etkisi vardır belki). Bu konuda neler yapabileceğim hakkında tavsiyede bulunursanız memnun olurum.

orucun etkisi olabilir bende öyleyim bütün gün uyumak istiyorum.fakat baska bir sebebi varsa bi süre normalden farklı seyler yap belki psikolojikse durumun farklı seyler yapmanın faydası olabilir.

oruç tutmanın etkisini ikinci plana atma..en büyük etki onundur..sık dişini 10 gün kaldı..
ha normalde de olursa eczanelerde ginseng satılıyor dikkat artırıcı etkisi olduğunu duymuştum..

banada oluyor orucdan saat 3 dedimmi gözlerimden uyku akmaya başlıyo.fazla inat etmeden uyuyorum ama ben :D

kan şekerinin düşmesidir bu vucut başka bir tanımla açlık ilerledikçe kan şekeri düşer kan şekerinin düşmesiyle birlikte tuz ve su kaybı gerçekleşir işte bu adımda vucut metabolik değişiklik yaparak vucut direncine göre metabolizma hızını düşürür bunu organizmayı daha fazla ayakta tutmak için yapar metabolizmanın düşüşüde tansiyon,konsantrasyon bozulmaları , denge sorunu uyku gelmesi vs vs gibi olaylara neden olur
genelde bu olay tahminimce sahura kalkmayan yada su ile geçiren kişilerde daha çok olur

Back
Yukarı