Kori soslu tavuk tarifi (yardim)

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan eLvin
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

eLvin

Üye
Merhaba akadaslar low carb diyeti yapiyorum bu yuzden tavugu bol yiyorum ama surekli ayni sekilde yemek sıkıyor suan tencereye az yag koyup hasliyorum kekik pulbiber atarak yapiyordum.Koru soslu tavuk tarifine internetten baktim un,sut falan var tariflerde bu yuzden merak ettim siz nasil yapiyorsunuz
 
Gerçek körili tavuk, yağda kavrulmuş sade gogus etinin hindistan cevizi sütü, köri paste yada tozu, biraz muskat ve isteğe göre karabiber tuzla buluşmuş halidir.
Aşama olarak merak ediyorsan,
Tavugu hafif altın rengine gelene kadar kavur,
Hindistan cevisi sütü ve diğer malzemeleri ekleyip 5 dk kısık ateşte tut, koyu kıvam seviyorsan bir çay kaşıgı un yada nişasta koyabilirsin.
Ben eksta sarımsak ekliyorum iyi oluyor.
 
Yoğurtun içine az yağ sonra biber kekik ne bulursam katıyorum sonra tavuğa döküp fırında kızartıyorum 10 numara.
 
Köri metabolizmayada yarar. Azcik undan zarar gelmez ;) un sosun koyu kivam almasini sagliyor,ekmekle siyirmassan coguda tabakta kaliyor :D

Birde toz biber,kimyon ve biraz zeytin yagiyla harc yapiyorum. Genelde bu 3lunun icine yorgurtta koyarlar ama benim tercihim suttur. Daha yumusak oluyor.pismesine yakinda tuz koyarim.

Son olarak pisirme onerisi,kizgin tavada yuksek ateste pisirirseniz tavugun suyunu icinde mühürlersiniz ve kuru bir tavuk yerine lezzetli bir tavuk yersiniz.

GT-I8150 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
 
Back
Yukarı