Kortizon ve Steroid

meraktan dolayı Kortizon ve Steroid ile ilgili sorum olacak.
Bir yerde kortozonunda bir çeşit steroid olduğunu okumuştum. İkiside kilo aldırıyor. ama steroid kas artırıyor. kortizonda (tedavinin yanında)yağ yaptırıyor.
peki bodyci biri kortozon kullanıyorsa ne olur. aralarındaki fark nedir?
anlatabilir misiniz veya bunun cevabını nasıl bulabilirim. şimdiden sağolun.

dediğin gibi kortizon yağ aldırıyor hatta bu forumda çok tecrübeli bir hocamız vardı bu aralar göremiyoruz o şöyle söylemişti "kortizonu bloke etmek için c vitamini kullanın" yani göbekdeki vs yağları eritmek için önce kortizon hormonu bloke edilmeli anlıyacağımız kortizon kötü bişey :D

bir kaç arkadaş var kortizon kullanmak zorundada onlar içinmerak ettim

Merhaba,

vücut strese girdiğinde kortizon ürtetiyor. bu nedenle naturel BB yapanların sınırı aynı anda kortizol üretim sınırıdır yani günlük kaç saat antremandan sonra vücut kortizon üretiyor, bu oran zaman geçtikçe azalıyor, yani başlangıçta örnek 90 dakika ise iki sene sonra belki sadece 30 dak. antreman yapabiliyorsunuz.

Çoğu steroidler kortizon üretimini bloke ediyor bunun için her zaman verilen örnek Dianabol (Metanabol). Anabolic Steroids 2006 kitabında bloke etme oranının %70 gibi olduğunu yazıyor.
C Vitamini kortizon'a karşı etkilidir ama steroidler kadar değil.

selamlar

arkadas ülseratif kolit hastası oldugundan dolayı doktor kortızon verdı ve 20 kg kdr artısı oldu anıden ama ılacı keser kesmez eskısındende zayıf oldu cocuk su an .

Kortizol iç organların büyümesine ve yağlanmasına yol açar arkadaşlar. Bu yüzden kullanım döneminde çok ciddi kilo artışları olur. ama hormonun uygulanması kesildiğinde şahıs tekrar gerçek kilosuna döner. ama tabi bu onun elinde.

arkadaşlar kortizonda steroid yapılı bir hormondur yağ yakımını hızlandırır protein sentezini hızlandırır fakat fazla üretimi yağ alımına sebeb olur ayrıca en önemlisi diabet (şeker hastalığı) ortaya çıkar karaciğerde ve kaslarda depo edilen glikojenin yıkımını arttırır o sebeble vücut dengesini bozmayın eğer hastık sebebiyle doktor tavsiyesi ile kullanılacaksa kullanın kendim biyo kimyacıyım bunlar ile ilgili araştırmalarım çok oldu bu tip şeylerle ilgili bilgileri kulaktan duyma sözlerle bilmişlik taslayarak anlatan arkadaşları kınıyorum

arkadaşlar kortizonda steroid yapılı bir hormondur yağ yakımını hızlandırır protein sentezini hızlandırır fakat fazla üretimi yağ alımına sebeb olur ayrıca en önemlisi diabet (şeker hastalığı) ortaya çıkar karaciğerde ve kaslarda depo edilen glikojenin yıkımını arttırır o sebeble vücut dengesini bozmayın eğer hastık sebebiyle doktor tavsiyesi ile kullanılacaksa kullanın kendim biyo kimyacıyım bunlar ile ilgili araştırmalarım çok oldu bu tip şeylerle ilgili bilgileri kulaktan duyma sözlerle bilmişlik taslayarak anlatan arkadaşları kınıyorum

Biyokimyacı kardeşim bu yanlış mesajını düzeltsen iyi edersin.Manyağın biri mesajını okuyup ananesinin kortizon iğnesini hapını götürebilir.Sonra günlerce katabolizmanın doruklarında gezer.

Kortizon KATABOLİK HORMONDUR.Vücut geliştirmede kullanılan steroidlerin tersi bir steroiddir.Protein sentezini hızlandırmaz tam tersi yıkar.Vücut geliştirmecilerin en büyük korkulu rüyası kortizondur.Yağ da yaktırmaz yağı sadece kana karıştırır.

Kortizonun en büyük amacı vücudun kendi kendini besin maddesi enerji kaynağı olarak tüketmesini sağlamaktır açken hayatta kalmamızı sağlayan hormondur.Açlık grevindeki insanların vücudunda bol miktarda salgılanır.Vücuttaki her türlü dokuyu (kemik bile dahil) eritip kana karıştırır.Kortizonu alıp koşarsan çok hızlı zayıflarsın.Kortizonu alıp oturursan vücudundaki kaslar ve yağlar yakılmak üzere parçalanıp kana karıştırılır ve kortizonun tersi sayılabilecek insülün kan şekerini dengelemek için bunların ikisini de malesef sadece yağ olarak dokulara geri iade eder.Yani yakılmak üzere eriyen kas geri tekrar kasa dönüşmez.Bu kısır döngü vücudun kendi kendini yağa çevirmesine sebep olur.Küçülen kaslar daha kötü glikoz intöleransı demektir.Bu da zamanla yenilen yiyeceklerin daha büyük kısmının yağa dönüşmesi demektir.Kaslar küçüldükçe aynı şeyleri yemenize rağmen daha fazla kısmı yağa dönüşür.Aynı zamanda su ve tuz da tutar.Vücudunuz yağ ve su tulumuna döner.

Son düzenleyen: Moderatör:
arkadas ülseratif kolit hastası oldugundan dolayı doktor kortızon verdı ve 20 kg kdr artısı oldu anıden ama ılacı keser kesmez eskısındende zayıf oldu cocuk su an .

ülseratif kolit hastalığına sıgara iyi geliyor. sıgarayı bıraktıysa yeniden başlamalı.

vaybe sigarada bir işe yarıyabiliyormuş biraz açabilirmisiniz konuyu çok ilginç

teşekkürler

vaybe sigarada bir işe yarıyabiliyormuş biraz açabilirmisiniz konuyu çok ilginç

teşekkürler

Tam olarak mekanizmayı açıklayamayacağım. Bilgi kaynağım bir arkadaşım. Ondada aynı hastalık var ve 4 yıl önce sıgarayı bıraktığı dönemde başladı. Doktor ona sıgaraya tekrar başlamasını söyledi çünkü sıgara bu hastalığa iyi geliyormuş.
Arkadaşımda zaten bir bahane arıyordu ve tekrar başladı.

Back
Yukarı