Kullandiginiz Tavuk Gogsu Tarifleri

Selam arkadaşlar, bu konu cok tartisildi ama anlatinca hak vereceksiniz, son 3 gundur 2 kilo tavuk gogsunu mundar ettim abuk sabuk tariflerle kimisinde tam pismedi kimisinde tadi uymadi, parasindan degil o guzelim proteinleri ziyan ettigime yaniyorum :( kullandiginiz baharatli guzel bir tarif varmi suraya yazin da gidip 1 kilo daha alayim onu yapayim en guzel nasil haslariz bu tavugu :) SAygilar

Ok, anlatıyorum. Tavuk göğsünü kuşbaşı doğradıktan sonra bir göğüs için yarım kaşık yoğurt, yarım kaşık salça, yarım kaşık zeytinyağı, karabiber, kekik, pul biber atıp, iyicene karıştırıp buzdolabında birkaç saat bekletiyoruz. Sonra tavaya atıp üzeri kapalı şekilde kısık ateşte kendi suyunda pişiriyoruz. Arada karıştırmak lazım, kapağı açmadan tavada ters çevirirsek suyun kaçmasını önlerin, daha yumuşak olur. Kendi suyunu çekene kadar pişirdikten sonra az miktarda zeytinyağı daha ekleyip kavuruyoruz. İsteğe ve insan içine çıkıp çıkmamaya göre baştan birkaç diş sarımsak da eklenebilir.

Diğer tarif. Kuşbaşı doğradığımız tavuğu üzerini az bir şey geçecek şekilde sütün içinde birkaç saat bekletiyoruz. Sonra çıkartıp önce yumurtaya, sonra mısır ununa buluyoruz. İsteğe göre baharatımızı ekliyoruz. Önceden ısıtılmış tavaya yağımızı döküyoruz. Yağ kızınca tavukları içine atıp kızartıyoruz. Pratik, leziz, yeme yanında yat.

Selam arkadaşlar, bu konu cok tartisildi ama anlatinca hak vereceksiniz, son 3 gundur 2 kilo tavuk gogsunu mundar ettim abuk sabuk tariflerle kimisinde tam pismedi kimisinde tadi uymadi, parasindan degil o guzelim proteinleri ziyan ettigime yaniyorum :( kullandiginiz baharatli guzel bir tarif varmi suraya yazin da gidip 1 kilo daha alayim onu yapayim en guzel nasil haslariz bu tavugu :) SAygilar

Vallaha annem sosla çok hoş yapıyo pilavlada uçuruyo :D

Abi bn göğüsu cok kucuk dogruyorum ki cabuk pissin haşlamayi 15 DK fln suruyo bn cok ince kus basi yapiyorum sonra yogurtu bi kasede alip bol bol kekik nane pul biber ve az kimyon at veya kafana gore takil baharat serbest:D:D:D:D:D sonra karistir haslanmis etin ustune dok karistir yogutdu bol olmasi lagzim yoksa olmaz cok hos oluyo veya aynisinin yogurt yerine salca koy ama dometes salcasi olmasi lagzim biber olunca hos olmuyo.
BIDE corbasi varmis onu bilen varsa atabilir mi? ???

AFIYET OLSUN

Back
Yukarı