kesinlikle kung fu çünkü box bir spor ancak kung fu bir savunmamı savaş sanatımı öyle birşeyyani boxta yumruk var ama kung fu da sakatlamaya öldürmeye yönelik hareketlerde var
boğaza yapılan hamleler var oradan biliyorum karatede de var idi. boxta sadece yumruk
kuzeninle bir daha bu konuları konuşmaarkadaşlar benim kuzen 20 yaşında kung fumu daha iyi sordum boksmu kung fu dedi kung fu adamı iyice bitirir diyo boksa sadece saldırı savunma yok hangisi daha iyi anlamadım yardımlarınızı bekliyorum Chin:_spsmiley
al o yumruğuboğaza yapılan hamleler var oradan biliyorum karatede de var idi. boxta sadece yumruk
Seni çok kandırıyorlar hep üzülüyorum böyle konularda kime kime o geleneksel sanatın boğaza vurup öldürüceğini söylediyse special olarak bile kung fuyu veya karateyi uygulamayın hele karate yumrukları görseniz yere doğru bakan yumruk atılıyor bişey demiyorum bu mantık yanlış doğru özümsenen ayaktan güç alınıp belden hafif kıvrım ile omuzdan atılan düz yumruk varken o söylediğin vuruş arasında dünyavar....
j.claude.er arkaşımın dedikleri doğru.. bir boksörün bacakları kesinlikle zayıf değildir. bacakları zayıftır dediği tabir tekme tarzı saldırı savunma oyunlarıdır. boksda tekme olmadığı için. Ben bir kickboxcuyum ve bir biliyorum ki sağlam bir boksör kim olursa olsun bir yumrukda indirebilir siz ne kadar kas yaparsanız yapın bir yumruk sadece .. o yüzden kung fu yu falan bırakın..
arkadaşım öyle diyorsun ama kung fu yapmamışsın sanırım.yaptıysan birşey diyrmrm.bende karete yapıyodum diyordum onun yumruğu daha sert ama kung fu da zincir yumruğu görünce sertliğin değil hızın önemli olduğunu farkettim
En iyi savunma saldırıdır mantığıyla box.Ama illa kung fu dersen bence ülkemizde yeterince kung fu ya önem verilmiyor karate de olabilir.Bu arada judo yapıyorum eğlenceli bir spor araştır derim
![]()