Lütfen cevaplar mısınız? Kararlıyım, bu işe noktayı koyacağım

Arkadaşlar az önce üye oldum herkese merhaba, izin verirseniz kendimi anlatmak isterim.
Benim yaşım 26 yaklaşık 10 yıldır aşırı sayılacak derece de kiloluyum. Aslında obez değilim 184-185 vücudum var ve aşağı yukarı 104-105 kllo civarlarında geziyorum fakat kilom hep göbek basen bölgesinde toplanıyor ben de ve iri yarı olmamla birlikte kilom aşırı görünüyor. Benim öğrenciliğim hala devam ediyor. 2 sene önce(2015) ara tatil olan şubat ayında hayatımda llk defa spor salonuna yazıldım ve 3 ay devam ettirdikten sonra dersler finaller falan derken bıraktım. 85 civarı kiloya 98 lerden düşmeyi başardım. Sonra ne mi oldu tam bir yıl(2016) sonra tartıya çıktığımda o kiloları aynen tekrar aldığımı fark ettim. Sonra ben geçen şubat yine spora salonuna gittim 3 ayda 104,5 kilodan 90 kiloya indim. Derken yine projeler, ödevler sinir stres derken bıraktım sporu ve bu yıl(2017) mart 10 gibi tartıldım 104 kilo oldum yine. Niye kilo aldığımı sorgulamıyorum çünkü çok sağlıksız besleniyorum. Zor bir bölüm de okuyorum gece uyku tutmuyor yemek yiyorum ders çalışıyorum. Bunlar kilo olarak bana dönüyor. Yalnız şu var, yine ve hep göbekten aldım kiloyu ve ben artık bu kiloları hayatımdan tamamen atmak için ciddi bir diyet, spor işine girdim. 1 aydır salona gidiyorum ve her şey mükemmel gidiyor. Kafama takılan şey şu belimin kalınlığı çok fazla bunu haftada 4-5 defa 35 dk kardiyo, 1 saat ağırlık çalışması ve unsuz şekersiz protein ağırlıklı diyetle günde 1800-2000 kalori alarak ne kadar zamanda inceltebilirim? 10 mart itibari ile vücut analizim şu şekilde

boy:184
kalça:117
bel:115
göğüs:113
omuz:136

gördüğünüz gibi omuzlarım geniş olmasına rağmen belim oldukça kalın ve lop lop yağlar sallanıyor. İdeal bel ölçüm olan 85 cm'e bu antrenman temposu ile çıkmam ne kadar süre alır? Belim ortalama ayda kaç cm incelir? Eğer belimi 85 cm'e çekecek kiloya gelirsem omuzlarım geniş olduğu için çok fit bir görünüme kavuşacağım. Hepinize başarılar.

Merhabalar, Antrenmanlarınızdan sonra kardiyoyu özenle yapmalısınız yağ yakıcı supplementler daha fazla kalori yakmak için yardımcı olacaktır L-Karnitin gibi ayrıca sadece bel odaklı çalışmamanızı öneririm çünkü vücudunuz kilo verirken asla tek bir yerden vermez yada almaz bu yüzden bütün vücudunuza özen göstererek antrenman yapın ki hem simetri olsun hemde kuvvetlenin. Belinizin ne kadar sürede inceleceğini bizim söylememiz zor çünkü bünye,metabolizma,antrenman stili ve yoğunluğu, günlük beslenme, günlük dinlenme bunlar göze alınmalı fakat yaz aylarına geldiğimiz için yağ yakımı daha kolay olacaktır içinizi ferah tutun.

Saygılar :)

1 yılda iner 90 a. ama sabırla temiz beslenerek yani her türlü şekerden kaçarak. görünümden ziyade ciddi sağlık problemlerine gebe. 100ün üstü tehlikeli. beslenmenizi düzeltmediğiniz sürece antrenmanın ya da kardiyonun pek bir önemi kalmıyor. kolay kilo alıp vermeniz beslenmenin öncelikli olması gerektiğini gösteriyor. tahmini yağ oranınınz 30lara yakın. omuzlar da kilo verdikçe küçülecektir aynı oran korunacaktır. omuz 130 da kalmaz bel 85e inince. bölgesel incelme yok bunu biliyorsunuzdur. dediğiniz gibi hayat rutini haline getirmezseniz emekleriniz çalışmalarınız hep boşa gider.

Merhabalar, Antrenmanlarınızdan sonra kardiyoyu özenle yapmalısınız yağ yakıcı supplementler daha fazla kalori yakmak için yardımcı olacaktır L-Karnitin gibi ayrıca sadece bel odaklı çalışmamanızı öneririm çünkü vücudunuz kilo verirken asla tek bir yerden vermez yada almaz bu yüzden bütün vücudunuza özen göstererek antrenman yapın ki hem simetri olsun hemde kuvvetlenin. Belinizin ne kadar sürede inceleceğini bizim söylememiz zor çünkü bünye,metabolizma,antrenman stili ve yoğunluğu, günlük beslenme, günlük dinlenme bunlar göze alınmalı fakat yaz aylarına geldiğimiz için yağ yakımı daha kolay olacaktır içinizi ferah tutun.

Saygılar :)
Valla dostum cevabın için teşekkür ederim, L-Karnitine kullandım geçen yıl 3 ay lakin ben çok tesirini göremedim. Hardline Thermo olanını kullandım. Spor esnasında iyi terletiyor kafein etkisi ile ama yağ yakımını über bi etkisi yok ki mucize de beklemiyorum. Dediğim gibi hızlı kilo aldığımda hızlı kilo veren biriyim. L karnitine bu yılda alacaktım ama yağ yaktığını destekleyen tam doğru bi makale bulamadım o yüzden almadım. Zaten ful body çalışıyorum hoca öyle bir program vardı. Temel kas gruplarının hepsini her gittiğim de en az bi hareket olarak 12-15 tekrar arası çalışıyorum.
Acaba benim gibi bir dönemden geçmiş, beli şuan 80 cm olan biri ne kadar sürede yapmıştı bi bilgi alma amacı ile sordum. Malum motivasyon çok önemli. Sevgiler.[DOUBLEPOST=1491213646][/DOUBLEPOST]
1 yılda iner 90 a. ama sabırla temiz beslenerek yani her türlü şekerden kaçarak. görünümden ziyade ciddi sağlık problemlerine gebe. 100ün üstü tehlikeli. beslenmenizi düzeltmediğiniz sürece antrenmanın ya da kardiyonun pek bir önemi kalmıyor. kolay kilo alıp vermeniz beslenmenin öncelikli olması gerektiğini gösteriyor. tahmini yağ oranınınz 30lara yakın. omuzlar da kilo verdikçe küçülecektir aynı oran korunacaktır. omuz 130 da kalmaz bel 85e inince. bölgesel incelme yok bunu biliyorsunuzdur. dediğiniz gibi hayat rutini haline getirmezseniz emekleriniz çalışmalarınız hep boşa gider.
Haklısın hocam, şuana kadar hep öyle oldu ama benim işim de spor değil. Yani asıl işime odaklanmak zorundaydım. Çok stressli olduğum içim kortizol da bu kilolara sebep oldu. Ama karar verdim düzenli beslenme ve sporu özellikle kardiyoyu hayatımdan çıkarmayacağım istediğim ölçülere gelsem bile.

Back
Yukarı