L Carnitine ve Fitness

arkadaşlar merhaba, 1 hafta önce fitnessa başladım. 157 boyunda 64 kiloyum. 55 kiloyken de zayıf göstermezdim şimdi de öyle şayet yağlı bir vücudum var. 3 gündür spordan önce 1 ölçek powerlife nutrition 1500 mg lcarnitine alıyorum. 20 dakika koşu, 10 dakika düz 15 dakika yatay bisiklet, 10 dakika uzay dedikleri stepperda çalışıyorum. Daha sonra aletlere geçip 1 saat genelde bacak ağırlıklı olmak üzere koş falan çalışıyorum. haftada 6 gün gidiyorum ve 2 saat bitmeden çıktığım olmadı hiç salondan. toplamda 10 kilo vermek istiyorum ancak sanki hiçbir fark olmayacak gibi düşünerek umutsuzluğa kapılıyorum. 1 ayda bu tempoda kilo verebilir miyim? fikirlerinizi bekliyorum.

Son düzenleme:
arkadaşlar merhaba, 1 hafta önce fitnessa başladım. 157 boyunda 64 kiloyum. 55 kiloyken de zayıf göstermezdim şimdi de öyle şayet yağlı bir vücudum var. 3 gündür spordan önce 1 ölçek powerlife nutrition 1500 mg lcarnitine alıyorum. 20 dakika koşu, 10 dakika düz 15 dakika yatay bisiklet, 10 dakika uzay dedikleri stepperda çalışıyorum. Daha sonra aletlere geçip 1 saat genelde bacak ağırlıklı olmak üzere koş falan çalışıyorum. haftada 6 gün gidiyorum ve 2 saat bitmeden çıktığım olmadı hiç salondan. toplamda 10 kilo vermek istiyorum ancak sanki hiçbir fark olmayacak gibi düşünerek umutsuzluğa kapılıyorum. 1 ayda bu tempoda kilo verebilir miyim? fikirlerinizi bekliyorum.
Kalori açığı oluşturup kardiyoya devam ederek zamanla hedefinize kavuşabilirsiniz. Tabii ki kilo verirsiniz.

Programınız oldukça yoğun görünüyor üstelik 6 gün spor yapıp yalnızca bir gün off yapmanız vücudunuz için iyi olmayacaktır. Vücudunuzun şekillenmesini istiyorsanız cardio yu biraz azaltıp, düşük ağırlık-çok tekrarlı ağırlık çalışabilirsiniz. Haftada 4 gün spor yapmanız hedefinize ulaşmanız için gayet yeterli olacaktır tabii spor tek başına yeterli gelmez, beslenmenizde çok önemli. Kas kaybı yaşamamak ve sıkı bir vücudunuz olması adına yüksek protein, düşük karbonhidratlı beslenmelisiniz. Günün ilk öğününde (kahvaltı) toplam almanız gereken karbonhidratın %50 sini tüketebilirsiniz, akşam saatleri yaklaştıkça karbonhidratı azaltmalı ve son öğününüzde minimuma indirmelisiniz. Spor salonuna gitmeden 30dk önce bir fincan kahve (süt tozu veya şeker ilavesiz) içmeniz l-carnitine ile birlikte yağ yakımınızı hızlandıracaktır. Kahvaltılarınızda mutlaka yumurta olsun sizi tok tutması ve protein kalitesi açısından iyi bir tercih olacaktır, ara öğünlerinizde de mutlaka light peynir,yoğurt,lor peynir gibi düşük kalorili, besleyici ve protein açısından zengin yiyecekleri tercih edin. Başarılar...

Back
Yukarı