L-Carnitine

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan yicco
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
şu kadarını söyleyeyim, hissettiğin etkilerin önemli bir kısmı da psikolojiktir. bende 2 ay kadar kullandım. ardından bıraktım ve ne kilo verme adına ne de performans adına önemli bir değişiklik görmedim. zaten kilo verme hızım da durma noktasına geldi farklı birşeyler denemek istiyorum.
fitness hocam "omega 3" yağını önerdi. yağ yakımı için doğru yağı kullanmak gerekli diyor. ne kadar mantıklı bilmiyorum ama en azından sağlık için bu kadar faydalı olması nedeniyle kullanmaya başlayacağım, sende düşünebilirsin...

Bugün gazetelerdeki haberi okuyunca aklima kac zamandir takilan konuyu size de sorayim istedim. bb yapan cocuk bütün supplementleri yüksek dozlarda alinca kalp krizi gecirmis. Supplementler konusunda cok dikkatli olmak lazim. Üstünde yazan kullanim talimatlarini iyi okumak ve hatta daha da arastirmak lazim.

Sorum su. Bir bayan fitness trainer'i yag yakici supplementlerin 12 haftadan fazla kullanilmamasi gerektigini yazmis. Ben 5 aydir L-Carnitine kullaniyorum, ne olacak simdi, birakmalimiyim? Link asagida:

http://www.muscleandfitnesstrainer.com/home/trainers/lisa-robins/questions/71

Benim kendi düsüncem su: zaten 500 den 1500'e cikarmistim miktari, bu demektir ki vücut iyice alisti bu L-Carnitine'e. Biraz ara verip vücudu dinlendirmeliyim. Sonra tekrar baslayabilirim. Hem kilo verme ve kaslanma sürecinde vücudu degisik bicimlerde sasirtmak pozitif etki yaratiyor. Ancak ne kadar ara vermeliyim bilmiyorum? Birkeresinde 1-2 hafta ara vermistim pek ise yaramamisti. Ancak sunu da söylemeliyimki L-Carnitine alip kosmaya basladigim zaman inanilmaz rahatlik yasiyorum, daha iyi nefes alip veriyorum, sanki oksijen maskesi takmisim gibi. Nefes nefese kalip, kalbimin deli gibi carptigini hissetmiyorum. Durum böyle olunca da bütün konsantrasyonumu bacaklarima ve kaslarimi hissetmeye veriyorum.

Omega 3'ü arada kullaniyordum ama yag yakici olarak degil, saglik acisindan önemli olmasi nedeniyle. Cevabin icin tesekkür ederim ancak ben yag yakici supplement kullanmak istiyorum. Bu konuda zaten kararsizim, yanlis seyler veya gereksiz seyler yapmak istemiyorum. Arastirmaya devam ediyorum.

şu kadarını söyleyeyim, hissettiğin etkilerin önemli bir kısmı da psikolojiktir. bende 2 ay kadar kullandım. ardından bıraktım ve ne kilo verme adına ne de performans adına önemli bir değişiklik görmedim. zaten kilo verme hızım da durma noktasına geldi farklı birşeyler denemek istiyorum.
fitness hocam "omega 3" yağını önerdi. yağ yakımı için doğru yağı kullanmak gerekli diyor. ne kadar mantıklı bilmiyorum ama en azından sağlık için bu kadar faydalı olması nedeniyle kullanmaya başlayacağım, sende düşünebilirsin...

Omega 3'ü arada kullaniyordum ama yag yakici olarak degil, saglik acisindan önemli olmasi nedeniyle. Cevabin icin tesekkür ederim ancak ben yag yakici supplement kullanmak istiyorum. Bu konuda zaten kararsizim, yanlis seyler veya gereksiz seyler yapmak istemiyorum. Arastirmaya devam ediyorum.

tabiki iyi bir araştırma önemlidir. fakat çok uzun süre carnitine kullanımını tavsiye etmiyorlar. ayrıca vücudu bu tip ilaçlara alıştırmamak lazım. farklılık adına cla deneyebilirsin... başarılar...

arkadaşlar boyum 1.73 kilom 70 kilomun iyi olduğunu biliyorum ama bel bölgem kalın. spora başlayalı 1 hafta oldu. daha öncede yaptım bu arada fitness. 3 ay kullanabileceğim proteinim var.1 ay sonra başlayıp kullanmayı düşünüyorum. bel bölgemde kalın protein kullanırsam kilo alırmıyım L carnitine alıp proteinle birlikte kullansam mantıklı olur mu? Yardımcı olursanız çok sevinirim.. duh

protein ve L-carnitine ?

arkadaşlar boyum 1.73 kilom 70 kilomun iyi olduğunu biliyorum ama bel bölgem kalın. spora başlayalı 1 hafta oldu. daha öncede yaptım bu arada fitness. 3 ay kullanabileceğim proteinim var.1 ay sonra başlayıp kullanmayı düşünüyorum. bel bölgemde kalın protein kullanırsam kilo alırmıyım L carnitine alıp proteinle birlikte kullansam mantıklı olur mu? Yardımcı olursanız çok sevinirim..duh

her gun 6-8 km koşu ve lcarnitine kulanımı bence kilo vermede en ideal ve basit yöntem..

Ben de sabahları tekrar açık havada koşuya başlayacağım. L-carnitine olarak da
Hardline Nutrition Carnifit 500 ml (2000 mg L-Carnitine) almayı düşünüyorum daha önce weider i kullanıyordum çok memnun kalmıştım bir de bunu deneyeceğim.

selamlar.
benimde ufak bir sorum olucaktı tecrübeli arkadaşlara kullandığım ürün solgar'ın L-Carnitine'i 1500mg. kardio çalışmasından 20 dk önce falan alıyorum 1 kapak veya 1.5 kapak, bende reflü gibi bir sorun var ve carnitine i aldıktan sonra biraz midem yanıyor acaba evde taze meyve suyu yapıp için karıştırıp içersem veya su ile karıştırıp içersem bir problem olurmu?

selamlar.
benimde ufak bir sorum olucaktı tecrübeli arkadaşlara kullandığım ürün solgar'ın L-Carnitine'i 1500mg. kardio çalışmasından 20 dk önce falan alıyorum 1 kapak veya 1.5 kapak, bende reflü gibi bir sorun var ve carnitine i aldıktan sonra biraz midem yanıyor acaba evde taze meyve suyu yapıp için karıştırıp içersem veya su ile karıştırıp içersem bir problem olurmu?

aynı sorun bende de oldu .su ile beraber alırsan sorun olmaz . ama carntinden fazla bişey beklemyin.

Ya ben şimdi bu sitede reklamını görüp atladım sipariş verdim hemen. Ama sorum olucak sitede yemeklerden 30 dk önce bol su ile alınmasını söylüyolar ama buradada bazı üyeler spordan 30 dk önce alınması gerekli diyor. Şimdi hangisini yapıcam anlamadım ben ?

Ya ben şimdi bu sitede reklamını görüp atladım sipariş verdim hemen. Ama sorum olucak sitede yemeklerden 30 dk önce bol su ile alınmasını söylüyolar ama buradada bazı üyeler spordan 30 dk önce alınması gerekli diyor. Şimdi hangisini yapıcam anlamadım ben ?

Kesinlikle spordan önce kullan

İlk mesajda anlatılan l-carnitine'nin eczanelerde satılan formunun prospektüsüdür.
Kısacası hiçbir yan etkisi söz konusu değildir.
Aspirin de dahi bunu on katı yan etki yazar.
Ancak öyle mucizevi bir etki etmesi de söz konusu değildir
(bilmeyenler için söyleyeyim dedim).

1g. = 1000mg eder ki; bb için oldukça yeterlidir.
Çiğneme tableti olduğu için anrenmandan 45 dk. önce alınmalı diye biliyorum.

Fiyatı supplement satan yerlerdeki carnitine fiyatları ile kafa kafaya geliyor.
Ancak ben sigortadan bedavaya temin ediyorum.:p

nasıl aldınız sigortadan?

merhabalar herkese.. l-carnitine in kapsül şeklinde (500 mg) olanlarından, spordan 30-45 dk önce alıyorum.. likit olanlarını 15-20 dk önce almak; kapsül olanları ise spordan en az 30 dk önce almak gerekiyor.. günlük doz olarak ise 1000 veya en fazla 1500 mg alıyorum.. spor yapılmadığında l-carnitine almanın anlamı yok idrarla atıldığından... spor yapmadığım zamanlar yemeklerden önce 1 kapsül 800 mg lık CLA alıyorum. yıl başından beri spor yaptığım zamanlar l-carnitine kullandım.. yağ yakma konusunda başarılı olduğunu gözlemledim; çünkü terlemede artış oldu.. yağ yanınca su ortaya çıktığını düşünürsek, bu anlamda faydalı olduğunu düşünüyorum. enerji konusunda, yorulmayı bir nebze aza indiriyordur ama bende çok bir fark yaratmadı.. enerjim takviye alsamda almasam da aynı gibi hissediyorum.

arkadaşlar merhaba
Shaun t 'nin insanity workout programıyla 94 kilodan 80 kiloya indim halen devam etmekteyim kardiyodan önce sıvı l-carnitine alıyorum kardiyodan sonra protein tozuda almalımıyım ikisini aynı anda kullanmam bi sakınca teşkil eder mi?
Teşekkürler...

arkadaşlar l-carnitine 1 aydan fazla kullanıp kendinde kalp çarpıntısı gözlemleyen varmı , ben kendimde ve bir tanıdığımda bu durumu gözlemledim fakat tam tersi bu ürünün kalbi güçlendirdiği ve kalp hastalarına verildiğini biliyorum

Back
Yukarı