Laktik Asit Ve Kas Gelişimi Arasındaki İlişki

Herkese merhabalar, geçen gün spora gittiğimde sırt çalışırken (barfiks) 2-3-4 gün aralıklarla barfiks girerim genelde sevdiğim bir harekettir, orada genç antrenörlerden birisi sırtın güçlüymüş dedi bende barfiksi sevdiğimi haftada 2veya 3 kez girdiğimi söyledim. Haftada 2-3 kez çalışma 1 kez çalış yoksa oluşan laktik asiti 2.kez çalıştığında dağıtırsın antremanın çöpe gider dedi. Bu olay bana çok saçma geldi. Laktik asit denilen şeyin yanma yapması gerekmez midir, bir sonraki sefer antremana gittiğimde zaten o bölgede bu çeşit bir yanma olmuyor, biri bu konuda aydınlatabilirse içim rahat edicek 2 gündür kafamı kurcalıyor bu soru teşekkürler.
 
laktik asitten değil de az dinlenmeden kaynaklı dese anlardım ama o bile tartışılır
 
Cevabınız için teşekkürler @boksbody , laktik asit kaslardaki glikojen depoları boşaldığında alternatif enerji üretmek için kullanılan ve antreman sonrası vücuttan atılıyor olarak biliyorum, kas gelişiminde bir unsur mudur, yani o yanmayı çalıştığımız bölgede hissedene kadar zorlamalı mıyız bilgilendirebilir misiniz.
 
Antik Yunan Şampiyonu Croton bir buzağı alır ve 4 boyunca her gün buzağıyı omuzlarında belirli mesafede taşır. 4 yıl boyunca buzağı büyür ve ağırlığı artar, buzağının ağırlığı arttıkça Croton da güçlenir ve büyür. Bu hikaye progressive overload ve frekansın önemi için harika bir örnektir. Yaptığın doğru, laktik asit vs. takılma bunlara, sırtının sağlamlığı da sık yaptığın barfiks kaynaklı. Ağırlıklı barfikse yönelebilirsin bundan sonra, progressive overload için.
Hikaye ise şu şekilde: http://crossfitregeneration.com/2013/10/why-you-should-buy-a-calf-the-milo-of-croton-story/
 
Yorumun için teşekkürler vücudumu dinlemeyip sürekli antrenman yapmıyorum duruma göre beslenip vücudumu yorulduğumda dinlendiriyorum bunu bana soyleyende orda çalışan biri nasıl böyle kafa karıştırıyorlar antremanimi bozuyorlar anlamıyorum

Lenovo K920 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Back
Yukarı