Lateral raise...

Arkadaşlar Lateral Raise Trapezleri çalıştırır mı ? Benim antreman programımda lateral raise varda, bir arkadaş çalıştırır dedi.Bende trapez fazla sevmiyorum.Acaba lateral raise trapezi de çalıştırıyor mu ?

Arkadaşlar Lateral Raise Trapezleri çalıştırır mı ? Benim antreman programımda lateral raise varda, bir arkadaş çalıştırır dedi.Bende trapez fazla sevmiyorum.Acaba lateral raise trapezi de çalıştırıyor mu ?

Trapezin üst kesimi lateral raisede sekonder çalışan kasdır.

Bildiğim kadarıyle trapezleri çok geliştirmek istemiyorsak ağırlıkları omuzların çok yukarısına kaldırmamak gerekiyor.

nizami yapmakta biter olay.

eğer yüksek ağırlık kaldırıcam diye hareketi nizami yapmazsan bütün yükü trapezler üstlenir.

hafıf kıloyla yaparsan omuzlara vurur ama agır yapsan o zaman trapez o yuku alıyor ama her turlu trapeze vuruyor ama genel anlamda omuzlar ıcındır hafıf kıloyla yavas yavas yapman lazım omuzlarının yanmasını hıssetmen gerek be 2 kg le yapıyorum 2.5 cıkardım trapes agrıdı

Bend over ve side lateral üst ve orta trapeze vurur yani %1 milyon çalıştırır. Bunu bu hareketlerde izole etmek imkansız. Ama sadece omuz istiyorum diyorsan makinasında çalış ve ya kabloda tek kol şeklinde çalış, yatarak tek kol çalışabilirsin.

mumkun oldugunca dusuk kiloyla yapmak lazım omuzlarının yan kısmının yandıgını hissedeceksin o zaman trapez etkilenmez

5 kg ile yapıyorum 5 kg bana hafif geliyor ama ağırlığı arttırmıyorum. 3X15 çıkarıyorum.Sanırsam nizami şekilde yapsam trapezlere fazla yük bindirmemiş olurum.

Lateral raise hareketi esas olarak deltoid gibi kucuk ve hassas bir kas grubununa etki eder, daha sonra trapezlere de yapilis sekline gore uyari gonderme orani belli olur. Ek olarak trapezler sadece lateral raise hareketinde etki almiyor, bunlarin disinda deadlift, shulder press, rear lateral raises, upright row, pull down vs gibi bircok harekette de hatri sayilir olcude calistigi bir gercek.

Trapez kasini az calismasini istiyorsan genel olarak antrenman programinda ozellikle gogus-sirt bolgesinde trapez grubuna az olcude etki edecek hareketlere gore program duzenleyebilirsin.

Genel olarak delltoid gorunumun biceps ve triceps ile uyum gosteriyorsa, o zaman trapez kasinin vucuda herhangi kotu bir gorunum katmaktan ziyade, daha da iyi bir izlenim birakacagi acik. Dar omuzlu degilsen, trapez korkusunu bence buyutmemelisin.

oturduğun yerden ayaklar karşıda bel seviyesinde dayalı olarak çalışırsan ağır kilo ile cheating zaten yapamazsın.ayrıca kafanı aşağı doğru biraz eğecek olursan trapezlerdeki yükü azaltmış olursun.

Back
Yukarı