Leros Colbert

Leros Colbert Metodu: Her egzersiz için 6 set, Toplamda 42 Set!

Colbert'in metoduna göre, normal olan her bölge için 3 settir. Der ki, 3 setten sonra her sporcu kaslarının küçüleceğini düşünür. Ama o bunun tam aksine, üzerine gidip her bölge için 6 set yapıyordu.
Bu metodu bir çok sporcuya tavsiye ettiğini söylüyor. Antrenman notlarında ise şunlara yer veriyor;

• Birer gün arayla bütün vücudunuzu çalıştırın.
  • Tekrarları 6-10 arasında tutun, eğer 10 tekrarı geçiyorsanız ağırlık artırın.
  • Optimum büyüme için her bölge için en az 6 set yapın.
  • Antrenman esnasında egzersizleri push-pull şeklinde sıralandırın. Göğüsten sonra triceps girmeyin.
  • Antrenman sonunda toplamda en az 42 set girmiş olun.

Bu rutinin temel fikri, her kas grubu için egzersiz listesini seçmek, imkan dahilinde ağırlık artırmak ve yeteri kadar beslenip dinlenmek!
Sen efsanemisin bunlar steroidlidir falan filan bende biliyorum adamların hayatı bodybuilding tek merakım bizim gibi sporcular 42 set antrenmanda overtraining vb olurmu?
3x8 benchpress incline bar press pullover 3x10 lat pull down barbel row seated cable 3x10 dumbell shoulder overhead latreal raise (süperset) squate legpress triceps push down benchdips(süperset) barbel curl toplam 38-46 set arası bu programı ben kaldırırım yaparım ama overtraining vb olurmuyum beslenmem iyi uyku sürem iyi takviyeler alıyorum(kreatin b12) öğrenciyim antrenman dışında hareketli bir yaşamım yok yaş 21 180cm 85 kg 37 kol 106 göğüs 124 omuz

Bu programı yapıp. Çıkıp ardından 1 kilo et yiyip.yatip uyuyup sadece tuvalet ve diğer öğünlerin için yataktan çıkıp geri kalan zamanda sadece yatip dinlenip uyuyorsan ve dedigim gibi öğününde normal beslenisin 3 katı beslenjyorsan .overtraining olmassin sanırım. :)
Ironi bir yana bu adamı öldürür. Sen soyledin demiyorum .sen olan birseyi paylasmissin ama hem fullbody yapacan hemde 6 setten yapacan o gün ölmezsen onu takip eden bjr kaç gün icinde ölürsün. Ama ölürsün.

Steroidlerle her türlü program oluşturulabilir her türlü metod denenebilir her türlü de gelişilebilir.Normal sporcuların overtraining olması çok daha kolaydır o yüzden dinlenme önemli bir yer kaplıyor.

Back
Yukarı