Lezzetli Zayıflama ve Kas Geliştirme Tarifleri - Çikolatalı Browni

Çikolatalı Browni

Çikolata kriziniz tuttuğunda hiç birşey bir browninin yerini tutamaz.

20 Dilim

Malzemeler

2 Büyük yumurtanın akı
1/2 kap (120ml) bal
6 Kepçe (200g) çikolatalı protein tozu
1/2 kap (120ml) yağsız süt
1 kap (240ml) doğal fıstık ezmesi
2 kap (580ml) yulaf ezmesi

Hazırlanışı

Fıztık ezmesi ve balı bir kasede karıştırın, mikrodalga fırında 100sn ısıtın. Diğer bütün malzemeleri ekleyin ve hepsini birlikte karıştırın. Karıştırma işlemi biraz zordur ve vaktinizi alabilir. Eğer kolaylaştırmak isterseniz yulaf ezmesini biraz azaltabilirsiniz. Fırını önceden 160 derecede ısıtın, karışımı bir tepside fırına koyup 20dk pişirin. Pişme zamanı fırından fırına farklılık gösterebilir bu nedenle kürdan testini uygulayabilirsiniz. Pişen keki 20 eşit parçaya bölün ve buz dolabında saklayın.

Besin Değerleri

Kalori (1 dilimde) : 170
Protein (g) : 12
Karbonhidrat (g) : 15
Yağ (g) : 7

Karb. - Protein - Yağ oranı : %36 - %28 - %37

Tarifi ebook kısmında yer alan "Tasty Fat Loss and Muscle Building Recipes" isimli ebooktan çevirdim. Afiyet olsun.

ısıyla proteinler önemsencek derecede bozulmuyor diye biçok defa okumuştum

protein tozunuda yanında içecek olarak için hem tadını bozar hem proteinler yanaar girdeerr::D

Bu karışımda bal zararlı olabilir, balı 40 derecenin üstü bir sıcaklığa maruz bıraktığımızda kanserojen madde üretiyor.

Bu karışımda bal zararlı olabilir, balı 40 derecenin üstü bir sıcaklığa maruz bıraktığımızda kanserojen madde üretiyor.

Kaynak paylaşır mısınız?

tomorrow' un bahsettiği bilgiyi bende okumuştum, kaynağı bulduğum anda koyacağım. Fakat şöyle bir deneme yapabilirsiniz bir çay kaşığının 3/4 ü kadar bal alınız ve alttan 3-4 cm aralık bırakarak çakmakla ısıtınız (elinizin yanmamasına dikkat ediniz) yavaş yavaş siyah bir madde oluşmaya başlayacaktır; okuduğum yazı ve tomorrow bundan bahsediyor olmalılar. (Kanserojen diye bahsedilen madde mutlaka balın içindeki bir maddeyle yine çoğu balın içinde bulunan beyaz şekerin yüksek sıcaklıktaki tepkimesinden oluşan bir maddedir)

Bunu şu yüzden merak ettim.
Güneydeki birçok ilimizde yaz aylarında özellikle öğlenleri sıcaklık kolaylıkla 40 derecenin üstüne çıkabiliyor güneşte.
Özellikle açık havada yenen yemeklerde besinlerin yüksek sıcaklığa maruz kalmaları son derece olası.

Mesela öğle saatlerinde yapılan kahvaltılarda bal özellikle güneş altında tutulduysa son derece riskli oluyor bu.

Bunu şu yüzden merak ettim.
Güneydeki birçok ilimizde yaz aylarında özellikle öğlenleri sıcaklık kolaylıkla 40 derecenin üstüne çıkabiliyor güneşte.
Özellikle açık havada yenen yemeklerde besinlerin yüksek sıcaklığa maruz kalmaları son derece olası.

Mesela öğle saatlerinde yapılan kahvaltılarda bal özellikle güneş altında tutulduysa son derece riskli oluyor bu.

Ben gazetede okumuştum, Ender Saraç'ın yazısıydı sanırım. Tabi ne kadar güvenilir bilmiyorum ama ben ballı süt yaparken bile dikkat ediyorum. Kişiye kalmış.

Bir de bal gibi gıdalar genelde kiler gibi nispeten daha serin yerlerde saklanır, zaten hemen hemen tüm gıdaların üstünde serin yerde saklayın diye yazar.

Back
Yukarı