lor peyniri nasıl tatlanır

boksbody

Özel Üye
tavaya bir çay bardağı su koyun kaynamaya başlayınca
üstüne 3-4 kaşık (veya kendinize göre nekadar isterseniz)lor peyniri atıp lapamsı hale gelmesini bekleyin(1 dk kada oluyor) sonra çok az zeytin yağı+baharat+tuz+ 6 yumurta beyazı 1 sarısı (veya kendinize göre nekadar isterseniz 2 taneyle bile tatlı oluyor) yumurta katıp 1-2 dk pişirin
sonra afiyetle yiyin

Son düzenleme:
Ben de evvelden beri kullandığım çok basit bir tarif vereyim. Lor peynirine domates doğrayın, zeytinyağı ve az tuz ekleyin, biraz da kırmızı pul biber katın ve karıştırın. Çok basit ama oldukça leziz bir tarif.

bende sabahları yiyorum tuzsuz loru biraz tavada ısıtın üstünede süt ilave edin lor peyniriyle karıştırın 1-2-3 yumurta çırpın bi kapta sonra dökün üstüne karışıtırın lezetli oluyor

150 gr lor peyniri + 300 ml su + 2 kaşık yoğurt mixerde iyice karıştırın ayran gibi için en basiti bu yok domates salatalık kim uğraşacak :D

150 gr lor peyniri + 300 ml su + 2 kaşık yoğurt mixerde iyice karıştırın ayran gibi için en basiti bu yok domates salatalık kim uğraşacak :D

benim düşüncem yumurtayla güzel gittği yönünde yumurtada başka bişe eklemiyorsun zaten

ama dediğin gibi ayran olarak içmesi en kolayı ve en güzeli

ama çok iyi karıştıran bir blendır yoksa tortu kalıyor ve içimi zor oluyor
yumurtayla yersen öyle bi sıkıntı olmuyor

bunu ne zaman içiyorsun ? sabah , antreman öncesi, antreman sonrası, gece yatmadan önce ?

4-5 çorba kaşığı lor ve 300ml süt mikserde* iyice karıştırılır. yoğun kıvam elde edilir.
1 ölçek çukulata aromalı protein tozu ile shakerda güzelce karıştırılır.
isteğe bağlı olarak buz eklenir.
yaklaşık 40-45 gr protein içilir.
şu sıcak yaz aylarında tadı da gayet güzeldir.
milkshake kıvamındadır.

edit.* mikser dediğim şey, çorba yapımında kullanılan bıçaklı bir blender. lor peynirini iyice parçalıyor.

Bence ev yapımı lorun tadı cok guzel oluyor dısardan aldıgımda kuru kuru yapısıyor agzına ınsanın.Evdekini değerini daha yuksektir lor peynır elde etmek için maya suynu 2 . kez kaynatıp elde ediyolarmıs sanırım

bende birkaç markanın lor peynirini denedim ama pek beğenmedim yemek için değişik tarifler yaptım ama yinede yemekte zorlandım en sonunda kendi lorumu kendim yapaya karar verdim nette bulduğum tarifle denedim ve marketten aldığım lorlara göre çok daha güzel oldu artık lor yerken zorlanmıyorum herşeyden önce sağlıklı olduğunu biliyorum.

yalnız kafama takılan şu; lor yapmak için kullandığım sütteki proteinin ne kadarı lora geçiyor? bilen biri cevaplarsa sevinirim....

bazen dayanamayıp üzerine çok hafif bal gezdiriyorum. biraz da blenderdan geçmiş ceviz. :)

birazcık şekerden birşey olmaz. :)

bir sürü çeşidini denedim ama en güzeli ilk tarifimdeki
yani su+yumurta+lor

muhteşem tadı oluyor bile diyebilirim

Sabah ne yesem diye dolanırken altta bunu görüp denemeye karar verdim. Tarifteki gibi lor lapamsı hale gelmedi(yada ben erken davrandım) ama bir şekilde pişirmeyi başardım. Ben ekstra olarak azıcık salça ve zeytin ekledim. Tadı baya hoşuma gitti. Hafif karabiberde ekledim fakat bu sefer tadını bastırdı.

attığın su miktarı az olmalı birde su attıktan sonra çatalla lora suyu yedirebilirsin
yani çatalla su yememiş yerlere bastırırsan oluyor
önemli olan burda su miktarını iyi ayarlayabilmek

fazla suda yapıyorum bende daha güzel oluyor videoya çekseydim keşke :)
yapabilirsem bir deneyeceğim

yarım litre süt, 200 gram lor, yarım şeftali, bir muz, isteğe bağlı bir kaşık yulaf ezmesi ... blanderden geçirin afiyet olsun.

Back
Yukarı