LOR PEYNIRI YEME HILESI

bugün marketten taze çökelek aldım. sabah soğan ve salça ile kavurup yiyeceğim. çok uzun zamandır yememiştim, hala beğeniyor olursam, devam ederim. kilosu 9.49.
100 gramda 35 gram protein, Allah bereket versin.

yerel bir market zinciri var, günlük geliyor. ordan aldım. buralarda fazla tüketilir. bazı kimseler lorun çökelek diye yutturulduğunu söylüyor ama yok, yedim baktım. halis çökelek.

9.5 liraya da razıyım. dolapta bile hemen bozuluyor. 2 günde 1, 250 gram alırım. her sabah 125 gram yeter. ya da bir gün çökeleğe, diğer gün yumurtaya yüklenirim.

çökeleği tuttum. abartmadan sabahları 150 gr kadar soğanla ve pul biberle kavuruyorum. çayla güzel gidiyor. lora 5 basar.

hakikaten ben de defalarca lor aldım, türlü türlü denedim, bir kaşıktan fazlasını yiyemedim hiç. her seferinde o loru çöpe atmak zorunda kaldım.konu sahibinin dediği gibi, 200 gr lor koydum, 1 domates, 1 salatalık, zeytinyağı ve tuz. valla baya hoşuma gitti, tek seferde değil de, iki öğünde yemeklerin yanına yemeyi düşünüyorum.proteini geçtim, insan zevk için yer bunu :)
aslında hiç birşeye gerek yok =) bi kaseye 100 gr 150 gr loru koyun.. üstüne 3-4 kaşık yoğurt koyun.. sonra akıp gidio zaten :D akşamları bu şekilde yemek hoşuma gidiyor.. kalorisi yağı felan düşünmeye gerek kalmıyor =) yanına bişiler dilip koyarsanızda fantaziye girer artık tercih meselesi..[DOUBLEPOST=1415657474][/DOUBLEPOST]
Evet .Lorla cokelek farki nedir ?
lorda yağ oranı çökeleğe göre çok daha az.. tabi çökelekteki protein miktarıda hiç fena değil.. yani sabahları tüketmek mantıksız görünmüyor..
100 gr çökelek 35 gr protein / 5.5 gr yağ
100 gr lor 17,5 gr protein / 0,5 yağ
ikiside tercih edilebilir.. 5,5 gr yağın çok aşırı fazla olduğunu düşünmüyorum.. hele ki sabah kahvaltıda tüketilecekse.. piyasada çökelek ve lor diye satılanları alıyoruz ama ne yiyoruz bende bilmiyorum o kısmı ayrı :D

Son düzenleme:
Back
Yukarı