Marketlerde satılan hazır lor peynirlerinin yağ oranı biraz fazla mı ? Yoksa bana mı öyle geliyor? Ve bu ürünler tuzsuz mu ? Örneğin Kaanlar , Yörsan vs. markaların lor peynirleri ...
İki çeşit lor peyniri vardır. Kahvaltılık lor ve böreklik lor. Kahvaltılık lor genelde kaşar ya da bizim yörede kelle denen mihalıç lorudur, bolca yağlıdır ama çok lezzetlidir. Taneli değildir, kaymağa yakın görünümü vardır.
Diğer lor ise böreklik lordur, Kıbrıs ta nor derler mesela, kesik, çökelek filan da denir yöreye göre. Daha tanelidir ve haliyle lezzetsizdir. Zaten böreğe ya da yemeğe koymalıktır, yağı azdır.
bu yorsan lor surülebilir kıvamda biraz kurutup kullansak besin değerlerinde bi değişiklik olurmu ki bilgisi olan varmı