Lordozum var yardımcı olur musunuz resimli

Ali Bakx

Üye
iyi gunler bende lordoz var bunu nasıl duzeltebılırım 172 boy 43 kıloyum yas 21 cok da zayıfım kemıklerım bellı oluyor yardımcı olur musunuz sayın hocalarım hangı hareketlerı yapmam gerek
bırde resımler bana ait
bırde bende kıfoz var mı 20180812_210951.jpg
20180812_210951.jpg
20180812_211104.jpg
20180812_210951.jpg
20180812_210951.jpg
[DOUBLEPOST=1534097996][/DOUBLEPOST]Yardımcı olur musunuz sayin hocalairm

Eklentiler

• 20180812_211031.jpg
    20180812_211031.jpg
    47,3 KB · Görüntüleme: 436
Kifozun var gibi gözüküyor. Posturunu düzeltmek için ingilizcen varsa Athlean-x'in çok güzel videoları var. Benim de kifozum vardı daha doğrusu omuzlarım çok öndeydi (rounded shoulders). Jeff sayesinde düzelttim.

Kifozun var gibi gözüküyor. Posturunu düzeltmek için ingilizcen varsa Athlean-x'in çok güzel videoları var. Benim de kifozum vardı daha doğrusu omuzlarım çok öndeydi (rounded shoulders). Jeff sayesinde düzelttim.
Işe yarar mı bide 21 yaş 172vboy ve 43 kiloyum kilo almak icn önerin varmi[DOUBLEPOST=1534100673][/DOUBLEPOST]Başka yardımcı olabilecek var mı

Son düzenleme:
İşe yaramayacağını düşünsem atmazdım zaten :) Kilon çok düşük. Yani normal sınırlarda değil. Bu yüzden tıbbi destek alman daha doğru olur. Hormonlarına baktırmalısın. Tiroidle ilgili bir sıkıntı olabilir. Tiroid değerlerini dahiliyeden de öğrenebiliyorsun. Diğer hormonlar için endokrinolojiye gitmen gerekir. Bir diyetisyenle görüşebilirsin ayrıca. Burada verilecek tavsiyeler senin durumunda pek işe yaramayabilir.
Saygılar

cok sagol bılgı ıcın[DOUBLEPOST=1534138652][/DOUBLEPOST]bıde salona gıtmek sart mı malum calısıoyrum

Son düzenleme:
Öncelikli amacın posturunu düzeltmekse spor salonuna kesin git diye bir şey diyemem. Ama spor salonuna gitmen fayda sağlayabilir. Ayrıca videodaki hareketleri spor salonunda yapabilirsin. Rhomboid ve arka omuz orta ve alt trapez çalışarak omuzlarını geriye çekebilirsin. (Göğüs esnetmesi yapmayı unutmadan tabii videoda bahsediliyor zaten.) Lordoz yani Anterior Pelvic Tilt'de bel kasların güçlü ve gergin kalça kasların ise güçsüz olduğu için böyle bir durum oluşuyor. Aslında sadece kalça ve bel ile alakali durum değil. Ama yapman gereken kalçalarını karin kaslarını güçlendirmen ve gerekli esnetmeleri yapmak. Spor salonuna gitmeden de bunlar yapılabilir tercih senin.
Saygılar

Öncelikli amacın posturunu düzeltmekse spor salonuna kesin git diye bir şey diyemem. Ama spor salonuna gitmen fayda sağlayabilir. Ayrıca videodaki hareketleri spor salonunda yapabilirsin. Rhomboid ve arka omuz orta ve alt trapez çalışarak omuzlarını geriye çekebilirsin. (Göğüs esnetmesi yapmayı unutmadan tabii videoda bahsediliyor zaten.) Lordoz yani Anterior Pelvic Tilt'de bel kasların güçlü ve gergin kalça kasların ise güçsüz olduğu için böyle bir durum oluşuyor. Aslında sadece kalça ve bel ile alakali durum değil. Ama yapman gereken kalçalarını karin kaslarını güçlendirmen ve gerekli esnetmeleri yapmak. Spor salonuna gitmeden de bunlar yapılabilir tercih senin.
Saygılar
cok sagol hersey ıcın

• Like
Reactions: Lie
Back
Yukarı